От МВР: Не бавим нарочно трафика на "Кулата" за гръцкото море!

Главсекът заяви, че на останалите пунктове с Гърция е спокойно
Обновена: 30 юни 2019 15:57 | 30 юни 2019 15:22, Веселина Йорданова
139
От МВР: Не бавим нарочно трафика на "Кулата" за гръцкото море!
Снимка: БТА

Натоварен трафик по граничните пунктове в края на почивните дни.

Най-интензивно отново се очаква да е движението на граничен пункт "Кулата", откъдето преминава основният поток от пътуващите на почивка в Гърция.

Още по темата
В петък и събота там се образуваха дълги опашки, а имаше и периоди, когато на пункта се чакаше с часове. Само вчера по данни на "Гранична полиция" средно през "Кулата" и "Маказа" са преминавали по около 1000 коли на час, предаде Bulgaria ON AIR.

Заради интензивния трафик на границата с Гърция се препоръчва използването на по-малко натоварените пунктове - "Илинден", "Златоград", "Ивайловград" и "Капитан Петко Войвода".

"Категорично не мога да подкрепя твърденията, че нарочно се бави движението през ГКПП "Кулата", за да не почиват българите в Гърция", каза главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов.

На въпрос в интервю за БНР дали не се бави нарочно движението, за да бъдат отказани българите да почиват на гръцкото море и да бъдат върнати на родното, за да се спаси туристическият бранш, той отговори: "В никакъв случай, категорично не мога да го потвърдя това".

Според него причините за забавянето са комплексни. "Действително последните дни имаше голямо натоварване в посока Гърция. Искам да уточня, че това беше само на ГКПП "Кулата", съседните пунктове за Гърция бяха абсолютно празни", поясни той. Според него през пункта преминава голям брой от автомобили, които се обработват за изключително кратко време.

"Днес по наше решение на място е изпратен и директорът на Главна дирекция "Гранична полиция" Светлан Кичиков. Неговите наблюдения са, че автомобилите се обработват за изключително кратко време. Има неща, които допринасят за евентуалното забавяне. Това са, че гражданите не са достатъчно подготвени с необходимия набор документи, който трябва да притежават. Когато се носи декларация за непридружено дете, трябва да се носи и копие от нея. Във вчерашния ден колегите са направили над 500 копия на такива декларации", отбеляза Ивайло Иванов.

Той посочи, че на сайта на "Гранична полиция" има много ясни и точни разписания какви документи трябва да се носят от гражданите, за да бъде максимално улеснена проверката. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересно защо нямаше опашки за тол портала в Гърция, където преминаването отнема повече технологично време, а само на граничния контрол?! Отговорът е - мутро-полицайски долни номера! Ууууууу
128
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То не е нарочно, просто сте некадърници и толкова си можете.
127
0
 
15
 
! Отговори
Киро преди 4 години
ЕС се оказа много лош за родните хотелиери и ресторантьори които мислеха че могат да ни пробутат всичко на космически цени. Яжте хурката изедници!
126
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Холандия пречи на гръцкия туризъм като ни пречи за шенгеня!
125
1
 
10
 
! Отговори
Rock of ages преди 4 години
Пътят до Кулата е станал перфектен след пускането на новите лотове от магистралата, но това, че чакахме с две малки деца, едното от които е бебе, 2 часа и половина, ни развали доброто отпускарско настроение. Със сигурност могат да отворят по-голям брой пунктове за обработка на документите и проверка. Безамислено е да се иска ксерокс копие на документите за превоз на едно дете при положение, че могат да се снимат от Гранична Полиция с камера от мобилен телефон, достатъчно добри са вече.
124
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да, Бойко Борисов лично седи в караулката на Кулата и не дава да върви бързо опашката.
123
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
който твърди че МВР нарочно бави трафика е, меко казано***н!
122
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато юристът Валери Тарандов внезапно почина много българи решиха,че той е отстранен от службите,тъй като беше отявлен противник на управляващата мафия.Сега народът се съмнява,че властите умишлено саботират преминаването на българо-гръцката граница,бесни,че масово хората отиват на почивка в съседна Гърция вместо на скапаното българско черноморие.
121
3
 
8
 
! Отговори
До американеца преди 4 години
Чети си докладите на държавния департамент моля. Не ми се занимава с теб!
120
12
 
3
 
! Отговори
Американеца преди 4 години
Дай някакви по убедителни доказателства и доводи че ЦРУ и американците подкрепят този бандитизъм в България ??
119
4
 
20
 
! Отговори
До американеца преди 4 години
Ти нещо явно не си разбрал. Мутрите се подкрепят от американското правителство и цру. Подкрепя ги и ЕВропейската комисия, за да имат марионетки. Къде отиваш ти едва ли не.
118
0
 
11
 
! Отговори
Американец преди 4 години
Тоест докато живеете в България,над 80% от разходите ви ще отиват винаги обратно в ръцете на пост-соц. бандитизъма !! Скоро очаквам нови документи да изискват от гражданите на републиката. Избягвайте всичко което се държи от бандити. Нека се направи публична листа с всички крупни бизнеси ,които са държани от бандитите на България
117
6
 
1
 
! Отговори
До Вафен преди 4 години
Това са различни неша. В сериозния туристически бизнес се залага на чартери. Оператири поствят чартери и гарантират стаи в определени хотели (изкупуват за целия сезон) и така гарантират поток туристи към определена дестинация. За съжаление, към България такова чудо почти няма. Виновна е онази кукундрела Ангелкова, понеже не разбира! Турците плащат на чартер по 5000 долара от държавата, за да се гарантират празните седалки и да няма загуби за оператора, но получават данъци от хотелите в замяна.
116
3
 
14
 
! Отговори
Американец преди 4 години
Родом от София,живея в Щатите от 10 години,живял съм пак като дете в Италия и Щатите. Учил съм начално о в двете държави. Прекарал съм и голямо време в София. Напуснах за трети път на 19 (дветнадесет). Много правилно постъпвате ако не посещавате мутренски и бандистки бизнеси. С бойкот се свалят правителства и бизнеси. Избягвайте да ги пълните с пари ,всички крупни услуги се държат от пост-соц бандити. Интернет,вестници,храна(зеленчуци-внос-износ),ток,вода,парно,такси,почивни станции,хотели,спа.
115
1
 
7
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
""Поинтересувай се! От София има чартер са Крит, Санторини, Закинтос.""Как се минах,аз да взема на Тасос да се затътря с кола и ферибот преди две години.Няма до Сейшелите да ходите с кола,зер.Първо ще отидете до истанбул,след това до Доха,а чак след това до Виктория,на о-в Мае.А ,ако искате от Мае до Прале ,sсно ,че е със самолет,няма да пътувате с лодка.Не сравнявайте не сравними неща.То и до морето има самолети ,но хората ходят с коли,автобуси,влакове
114
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
МВР нарочно бави трафика за Гърция! Това е!
113
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На границата стриктно да се спазва ЕС граждани колонки и Не ЕС граждани, които реално бавят колоната!
112
4
 
8
 
! Отговори
До вафен преди 4 години
Поинтересувай се! От София има чартер са Крит, Санторини, Закинтос.
111
3
 
11
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
""Пътникопоток има там, където има ЧАРТЕРИ"" Знаех си аз,че е пълно с чартъри между България и Гърция,Между България и Румъния,че даже и с Македония. Чартър след чартър.Единият не е кацнал следващият върху него.Даже въздушните коридори не достигат,та Борисов щял да открива нови.И това е само защото България е Гуаделупа,Малдивите,Сейшелите,Мавриций,Мартиника ,всичките взети заедно
110
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На мутроморието се молят някакви си 200к чехи евентуално да се телепортират някак, а в същото време на остров Крит, само от Русия има резервации за милион туристи с гарантирани чартъри, както и 500 к от Германия и ощр толкова от ЮК. Даже от България лети два пъти седмично самолет със запълнени седалки! Примитивното мутроморие да чака приходящи евтини румънци и някакви си чехи... смехория