Полицаите на протест: Настояват за 2,5 лева на час за нощния труд!

Склонни са да дадат отсрочка до другия бюджет
Обновена: 5 юли 2019 10:00 | 5 юли 2019 09:55,
135

Навръх професионалния си празник служителите на МВР излизат на протест, недоволни от ниското заплащане на нощния труд. В момента униформените получават по 25 стотинки на час допълнително заплащане за работата си през тъмните часове на денонощието.

Заместник-председателят на УС на СФСМВР Илия Кузманов обясни, че служителите на министерството трябва да получават поне по 2,5 лева на час за нощен труд.

Още по темата
"Повод за протеста е искането ни за достойно заплащане на нощния труд. То е унизително и не е променяно от 2007 година. В момента се взимат 25 стотинки на час и 2 лева на нощна смяна за този високорисков труд на граничари, пожарникари и полицаи. Стойността на заплащане трябва да се повиши на 2,5 лева. Другото е несериозно", посочи той пред Bulgaria ON AIR.

Полицаите пак на протест срещу унизителните 25 стотинки

Вергил Христов от синдиката на МВР допълни, че полицаите и надзирателите са склонни да изчакат до догодина за увеличението, тъй като бюджетът се залага от предходната.

"Разбираме, че бюджетът се залага от предходна година и ако това увеличение влезе от следващата, ще проявим разбиране. Всеки, който извършва високорисков труд, трябва да получава достойно заплащане", каза Христов.

Двамата бяха подкрепени и от зам.-председателя на синдиката на надзирателите Ясен Тодоров, който обясни, че той и колегите му също получават по едва 25 стотинки на час за нощен труд.

"Ситуацията при нас е същата като в полицията. Служителите са недоволни и го смятат за обидно отношение. Няма как да получаваме по 25 стотинки", заяви той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
4
 
4
 
! Отговори
дядо Ваз преди 4 години
Ами, да ви кажа - пак Русия е най много виновна! До 1879 година българи полицаи и стражари е нямало, нали! Българите, бедни или чорбаджии са били обединени от общ национален идеал - Освобождение! Сетне започва голямо разбойничество, ламтеж за постове и делене, стигнало апогей на 9 септември - пас руснаците! Идеалът - капиталът! ,,Да намерите там на наш Стойча някаква служба! Може да пише и срича!" И хоп - Стйоча стражар! Да суче мустак подир госпожите и да пребива в мазето опонентите на властта
6
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе каквото и да си говорим 25 стотинки на час си е чиста гавра каквато и да е професия.
5
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма проблем! Съкращават 70% от всички служители (със сисурност тотални безделници) и ето им двойни, че и отгоре заплати. Нали ги гледам "младите"- ще станел полицай, че да лaпа подкупчета и да не прави нищо цял живот. Един ден в живота му го нарязали с нож и го набили хулигани и вече се мисли за герой. Айде марш!
4
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички настояваме -не само полицаите.Време е сидикати да си размърдат з-адниците и да свършат някаква работа в тая насока,а не да слушаме обещания!
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По принцип ситуацията в страната е такава, че по-рисков е станал дневния труд и той е този, който трябва да се заплати адекватно. През нощта бандитите тихо и скромно си работят и не се бъркат в живота на останалите хора.
2
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За издръжката на една седемдесет хилядна банда рушветчийстващи копанари и потомствени младопенсиониращи се непрокопсаници се харчат над два милиарда лева годишно. Като това са само преки разходи без да се броят щетите нанесени от престъпното им действие или бездействие. А резултат от цялата тази мърлящина няма. Само като в Грузия е решението. А оня пияница шефчето ще протестира ли, а дилърите в униформа и те се сополивят за някой левец на площада.
1
24
 
9
 
! Отговори
eve1 преди 4 години
Подкрепям ги напълно.