Рехабилитатор с 388 лв. заплата – уволнен след пост във Facebook?

Според директора на хотела не публикацията е повод за уволнението
Обновена: 9 юли 2019 11:01 | 9 юли 2019 10:43,
294

Млад рехабилитатор публикува във Facebook фиша си от заплатата, заради което беше уволнен.

Преди дни Месут Юркюш споделя възнаграждението си като рехабилитатор в Балнеохотел ПРО АД Павел баня с възмущение.

Той посочва, че след 3-годишно обучение за рехабилитатор, и още 2 г. магистратура по кинезитерапия, е започнал работа с желание.

"С мерак влязох да работя по специалността. Но труда на един здравен специалист в България се оценява с 388 лв.", възмущава се Месут във Facebook.

Постът му предизвика възмущение и от останалите потребители, но и накара работодателя на Месут да прекрати трудовия му договор.

"Бях назначен на работа  сизпитателен срок 6 месеца и устна уговорка, че след втория месец ще ми повишат заплатата с около 150 лева. Минаха 4 месеца, обаче обещаното увеличение така и не получих", пише мъжът.

Той завършва поста си със заключението, че медицинските специалисти у нас не стачкуват, защото ги е страх да не изгубят работните си места.

Според директорът на Балнеохотел ПРО АД Павел баня Месут не е освободен заради поста във Facebook. Директорът Христо Чаушев посочва, че възнаграждението на младия рехабилитатор било 600 лева, а не посочените от него 288.

"Това е стартова заплата, защото той няма никакъв опит по специалността. Освен това получаваше ваучери за храна. Беше му осигурен и транспорт. Причината за неговото освобождаване не е публикацията, въпреки че той няма право да разпространява фирмени данни", заяви пред "Нова тв" Чаушев.

Мъжът беше уволнен, защото редовно отсъстваше от работа, без да има основателна причина”, посочи още Чаушев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


294
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
3
 
14
 
! Отговори
Ханс преди 4 години
Ако искате от първия си работен ден да сте началници и с добра заплата завършете военно училище или Симеоново !!!
157
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами мисля, че на рехабилитаторът ще му е по-добре като продават в Лидел, отколкото като медицинско лице. Така че добре му е дошло. че са го уволнили. А България бързо се превръща в "Атлас сви рамене".
156
5
 
17
 
! Отговори
venix преди 4 години
Спите ли добре, г-н Борисов?
155
3
 
18
 
! Отговори
Заяц преди 4 години
Винаги съм се чудел как лекарите взимат малко пари, пък карат чисто нови коли.
154
3
 
4
 
! Отговори
до тоя в Копенхаген преди 4 години
Верно ли са такива скъпчии датчаните ? Щото гледам наемите - около 500-600 евра студио, верно празно без обзавеждане . Ама като вземаш 5 хилки евро можеш да си позволиш.
153
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо не сте преписали пълната статия? Рехабилитаторът е бил извикан и му било наредено да изтрие публикацията си от фейса. Той отказал да изтрие написаното и последвало уволнение. Там е ключът от палатката.
152
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ами да се прибира в родината си като не е доволен, той кво си мисли, че като дойде в България и ще получава повече от българите щото е чужденец
151
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Работя като инженер. Взимам 10000 лева. От 4 години съм в тази фирма. Осигуряват ме на 6500. В провинцията масово е така. Борисов, нещо да кажеш по въпроса ?
150
4
 
3
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
Тоя е там за да му плащат здравните и социалните осигуровки !!! Иначе си бичи на частно...
149
6
 
2
 
! Отговори
182 преди 4 години
Наркоманче, в Германия наркотиците май са много силни за теб
148
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Амстредам наемите почват от 2 хил евро. Аз работех за 3 хил евро. Налагаше се дори понякога да гладувам за да мога да си плащам наема. В София ми е по добре. Взимам 2 500 лв и не плащам наем. Всяка вечер съм на ресторант.Там за 2 години ходих само веднъж и то в е дин евтин.
147
7
 
7
 
! Отговори
Иванов преди 4 години
Нещо лъготи тоя месут.
146
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя да не плаче толкова, защото всички пациенти за един масаж си плащат на ръка по 30 лв. А той на ден прави поне по 4-5 такива.
145
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отишъл в Германия да бъде роб за стотинки и се гордее с това, тцтц
144
10
 
7
 
! Отговори
Киру-Шарнира преди 4 години
Работя като инженер. Взимам 1000 лева. От 4 години съм в тази фирма. Осигуряват ме на 650. В провинцията масово е така. Борисов, нещо да кажеш по въпроса ?
143
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
средната им месечна заплата е около 6000-7000 лева....Недейте да вярвате на средните заплати, измислица за имидж са. Мнозинството в Германия на пълен работен ден е на 1300-2000 евро нето или малко над. Изключението от масовите професии са учителите на държавна служба, лекарите и зъболекарите. Живее се като цяло по-добре, отколкото в България, но има немски бедни на българско ниво и те са много (най-големият проблем са пенсиите и наемите). Фишът е ужасяващ.
142
8
 
3
 
! Отговори
До 150 преди 4 години
Сумата му за получаване е 436.94 лв., но 48 лева отиват за погасяване на дълговете му! Отделно колко пари взима на ръка, те си знаят, но съм напълно убеден че взима такава, отделно ваучари за храна 60 лв. Месут със сигурност си едокарвал в пъти повече от тези 388 лв. официално. И да в такива случаи винаги трябва да се влиза в конкретика, защото нещата са много различни, при различните хора. А драмата я създавате вие розовите хипи пеперудки, иначе реално такава няма.
141
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Hahaha...aide i doktorite i sestrite da si pusnat v neta fishovete ot bg zaplati.....neka i kalinkite ot trudovoto, culturnoto ministerstvo, zdravnata bg zlatna kasa, popovete, imamite da si pokajat fishovete ot bg zaplatite....
140
3
 
16
 
! Отговори
... преди 4 години
Еми аз вярвам на рехабилитатора! Не за друго ми майка ми е медицинска сестра в провинциален град! Чисто взема 490лв. Като има нощни смени извънаредни смени и още и още! И въпреки тази извънаредна работа тя не взема повече от 490лв. Хубавото тука е, че в болницата вече няма млади лекари и сестри! Майка ми е към 60-те и в най-скоро време ще се пенсионира! И тогава ще соатанс само 3 сестри във въпросната болница! Ама инак гледам реклами как работа трябвало! За пари никой нищо не казва! Маави да ...
139
3
 
2
 
! Отговори
до 161 преди 4 години
И за какво ти плащат датчаните да висиш по бг форумите, бг лъжецо и измамнико? хахаха Скоро ще те хванат и ще те изритат