Хирург отвлече дъщеря си, година МВР не може да го открие

Да помогнем на майката Даниела да види детето си пак
18 юли 2019 08:50, Александър Попов
155
Хирург отвлече дъщеря си, година МВР не може да го открие
Снимка: МВР

През октомври 2018 година МВР пуска информация до медиите - "Столичната полиция издирва 7-годишната Мария Христова Седмакова и баща и Христо Седмаков. По данни на майката, мъжът и детето са видени за последно на 27 юли в Дирекция за социално подпомагане в кв. "Слатина". Малката Мария е висока 130 см. И е с тъмнокафяви очи и дълга кестенява коса".

Зад тази лаконична информация се крие голяма трагедия - една майка няма нито допир, нито информация за своята дъщеря.

Още по темата
Даниела Седмакова призова хората да подават сигнали, ако видят бащата и момиченцето. От две години тя води дела, за да си върне Мария, а от почти година няма никаква вест от детето й.

По нейни думи бащата е отвлякъл дъщеря им, за да не бъде изпълнено решението на Софийския градски съд от май 2018 г., потвърдено от Софийски апелативен съд на 21.08.2018 г., с което детето трябва да бъде предадено на майката и върнато в Англия като страна на обичайно местоживеене.

Христо Седмаков е работил като хирург във водеща клиника, но напуска работното си място.

Даниела пък разчита на приятели и на социалните мрежи, за да открие следа към малката Мария. Тя призова, ако някой види съпруга й и дъщеря й веднага да подаде сигнал в полицията.

"Има информация, че постоянно са в движение и обикалят малките населени места. С тях има жена, предполагам, майка му Лиляна (Лили) Кръстева-Седмакова", пише Даниела Седмакова.

Тя няма информация двамата да са напускали България, но се опасява, че и това може да се е случило.

"Колко наивна съм била да вярвам, че едно съдебно решение ще внесе ред в хаоса... но когато имаш насреща си асоциален и вманиачен човек като Христо ситуациите винаги са с неочакван край. Вече минаха 2 години откакто ни раздели с Мери и скоро ще е цяла една година от както не съм я виждала изобщо... Вече не знам как изглежда, колко е висока, колко дълга е косата й, дали е сменила всички зъбчета, дали още има акцент като говори на български... Христо, моля те от сърце и душа, смили се над това невинно малко момиченце, нашата мила дъщеричка, позволи й да расте в нормална среда, да има приятели и семейството си наоколо, да ходи на училище. Върнете се в София и ще измислим как да се грижим заедно за нея, така че тя да е щастлива! Не наказвай нея за това, че родителите й не се обичат вече", споделя онлайн Даниела Седмакова.

Хората, които разполагат с допълнителна информация за момиченцето и бащата, могат да сигнализират при гарантирана анонимност на телефони 112, 02/9827119, 02/9827166 или в най близкото поделение на МВР

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
4
 
! Отговори
иво преди 4 години
тоя има доста познати според мен и някой му е дал ключ от вилата или къща по малки села и си живеят.Пари има доста според мен щом е доктор
53
4
 
2
 
! Отговори
До SHEFA преди 4 години
Многото главни букви, с които взе да пишеш, не са на ок, не говорят добре за теб, да знаеш.
52
11
 
8
 
! Отговори
До malart преди 4 години
На баща-насилник какви права да вижда детето се очаква да има? Това дете, ако го намерят, този човек не трябва никога повече да го види нито за секунда.
51
3
 
16
 
! Отговори
malart преди 4 години
Тук въпросът е с какви основания съдът е присъдеил детето на майката. как ще бъде осигурено правото на бащата да виджа дъщеря си. ще пътува до Англия на всеки две седмици ли?
50
6
 
7
 
! Отговори
До шефа мюсюл преди 4 години
Четеш гледната точка на майката. Изглежда е знаела къде е детето. И е била с отказан достъп до него! Тя вина няма, че институциите не си вършат работа. Я кажи, ти да не си онзи ***, дето под всеки материал се бори "против феминизма", хвалейки алах? Същия ли си? Като него звучиш, едно към едно. Хайде сега пак- тя майката е виновна, че е "феминистка", демек отказала да е робиня на мъжа си както е по исляма?
49
4
 
11
 
! Отговори
сега преди 4 години
Мюсюлманите настояват да има злоба към майката и са възмутени. Ако можеха, щяха да поискат жената с камъни да бъде убита, че е напуснала насилника, който и бил мъж и че детето останало при нея по закон. Искат тя да е виновна, че не е търпяла да я тъпчат. Абе, мюсюлманите, вече е 21 век, а не е 15 век.
48
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Познавам случая отблизо. Полицията в БГ не си мърда пръста. Ако е дете на депутат, на другия ден да бяха го хванали. Тоя с детето миналата година влязоха в страната /през границата разбира се/ и МВР не знаеха че са в страната изобщо. И се разхождаха из София. Смятайте за какво говорим. Никаква работеща институция няма у нас, та те са на системи бе хора. Сега и хакера им се подиграва, театро. Когото и да нагласят все тая, нямат ресурс да го хванат - това и заслужават.
47
3
 
12
 
! Отговори
До мюсюлманите преди 4 години
Тук има тро-лове, изповядващи ислям. Те се съдраха да оплюват майката, понеже такива им "културните" особености. Който се чувства мюсюлманин, да им слага плюсове. Аз лично считам, че е редно мюсюлманите да си вземат "културните" особености и да се ориентират с тях към някоя мюсюлманска държава. Ако не- да започнат да зачитат БЪЛГАРСКИТЕ ЗАКОНИ, които са отсъдили в правото на майката, а не на бащата, понеже последният е доказан и явен насилник.
46
13
 
13
 
! Отговори
роб на влаЗта преди 4 години
Майката какво работи в Англия...Посланик ли е нещо ...доктор ли ...какво ...Или *** ходеща от бардак на бардак и търсеща детето да източва социалната система и пребивава в Англия.
45
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Би трябвало правя да се присъждат на този родител, който е решил да отглежда детето си в Родината.
44
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жените, които манипулират бащите и им отказват достъп до децата им заслужават отнемане на родителските права. - Абсолютно си права, но същото се отнася и за мъжете. Постъпката на т.н. доктор за каква се приема - за благородна, за справедлива, за почтена?
43
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
детето е половин година при бащата ,половин година при майката... Тия, които го пишат това деца имат ли, или са си чисти егоисти? Тук няма и грам мисъл за детето!Само се опитайте да си го представите...Най-доброто решение е направо да си го разделят на две части и всеки да си носи своята... Жалка работа!
42
18
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Може ли да обясните защо ми изтрихте коментара? Защото казах болезнени истини, които комплексирани мъже не приемат ли? Светът стана пълен с абсолютни мекотели, които имат наглостта да се наричат мъже, само че освен да хленчат и бягат от реалността, нищо не могат да направят. Респект към майката, която се бори и дава гласност на това престъпление. Щом съдът е дал правата на нея, значи бащата не е бил годен да бъде родител. Професията не е критерий. Познавам доста доктори и професори с отклонения.
41
13
 
19
 
! Отговори
написано от жена преди 4 години
ето един мъж взел правосъдието в свои ръце, браво на човека. майката ще нарича детето Мери, дете, което се казва Мария... Изтеглил е човекът късата клечка с майката, развели се, ама за едно дете по-важният родител е... бащата. Жените, които манипулират бащите и им отказват достъп до децата им заслужават отнемане на родителските права.
40
9
 
29
 
! Отговори
Пешо преди 4 години
Браво на бащата. Обича си детето и е готов да си изостави живота заради него. Съдилищата винаги с лека ръка прецакват бащите така че да не могат да си виждат децата. А знаете статистиката какво става с детето щом израсне без баща. Евала на човека. Шапка му свалям.
39
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма доза злоба към майката. За нея не пише нищо, може би защото няма какво да се напише. Единствено факта, че е майка. Но това не е достатъчно, защото всички изоставени деца имат майка. Освен това, е изложена само нейната гледна точка, което е едностранчиво представяне на случая. Образованието на бащата, действията му породени от желанието да се грижи за дъщеря си, фактът че майката чак след година се сеща че има дъщеря, говори достатъчно красноречиво.
38
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хирург бил видите ли и това е достатъчно, за да има монетата и друга страна...А сега дали работи като хирург? Чист социопат, на когото излишно се съчувства. Няма оправдание за такива типове, които газят и човешките и божите закони.Горката жена.
37
2
 
18
 
! Отговори
избирател преди 4 години
Нека оставим бащата,дали е луд или е маняк.....Да се замислим,как е възможно постоянно да се реве,че се топим,като нация,български съд постановява детето да бъде буквално "ИЗНЕСЕНО"!!!
36
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на бащата!!! Пожелавам му успех, каквото и да е решил!!!
35
9
 
4
 
! Отговори
Тялото преди 4 години
Двама родители българи, кръщаващи детето си ... Мери?!Няма други такива родоотстъпници като нас. Срам ме е че идваме от едно място.