Шефът на Кристиян го накарал да хакне НАП? Той от Канада: Простотия!

Иван Тодоров планирал посещението преди 2 месеца, предава се във вторник
26 юли 2019 11:05,
125
Шефът на Кристиян го накарал да хакне НАП? Той от Канада: Простотия!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Не се страхувам от нищо, знам че в момента има някаква версия, според която се очаква да бъда арестуван на летището, но аз не се крия. Това обяви шефът на "ТАД груп" Иван Тодоров, който е обявен за издирване от властите.

Тодоров поясни, че е в Канада на бизнес пътуване, планирано преди два месеца.

Още по темата
"Аз съм на отдавна планирано посещение и по принцип моята идея е, когато се прибера,във вторник, да отида при органите, които искат някакво съдействие от мен", обясни Тодоров пред Нова тв.

Той отрече да е искал от Кристиян Бойков да източи информация от базата данни на НАП.

"Каква полза бих имал да се източи някаква база данни на НАП и още повече да бъде качена публично", заяви Тодоров и определи тази версия като "простотия".

И да е имало някакви бази, това не значи, че Кристиян ги е хакнал. Такива бази има под път и над път в интернет и всеки може да ги изтегли.

Шефът на ТАД груп обясни, че не знае какво има на компютъра на Кристиян.

"Той си го е инсталирал, криптирал. Ние самите в договорите си пишем, че те нямат право да тестват, хакват, да проникват в чужди системи, ако това не е изрично, писмено подадено към тях. И ако нарушат това дължат глоба от 100 000 лева", обясни шефът на "ТАД груп".

Иван Тодоров обясни, че е дал достъп до своя компютър на разследващите, когато те са посетили офиса на компанията, но те не са пожелали да видят.

"Не съм обвързан с нито една партия. Не са ме търсили, нямам връзки с такива хора", отсече Тодоров.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
8
 
15
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 4 години
ГЕРБАДЖИИТЕ СЕ ОБЪРКАХА КАТО ПИЛЕ В КЪЛЧИЩА! ТАКА Е СЛЕД КАТО НЯМАТ ГРАМ ИНТЕЛЕКТ !!!
24
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така действат милиционерите. Измислят си престъпления и си повдигат измислени обвинения. После ходи обяснявай, че не си направил нищо...
23
5
 
15
 
! Отговори
Ех преди 4 години
Егатии толкова безпомощно некомпетентно и недалновидно правителство ужааст
22
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 21Щом са качени в нета означава че всеки може да ги свали и после да кажат че е хакер понеже данните са на неговия лаптоп.Обвиненията ще паднат.
21
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НАП в цял роман така да се каже пише ,че няма вариант да злоупотребят с данните ви и да ви набълбучи някой с кредит или да ви вземе движим или недвижим имот. Но ако някой изгори, к'во правим? Това си е оставка на правителството и всичките от НАП в затвора!
20
1
 
13
 
! Отговори
Бай Евстати преди 4 години
ДО ТОА С ЗАСЕДНАЛИЯ CAPSLOCKбате само като видя че ми пишеш с главни букви директно минус без да четатолкова ли неможе да се усетиш че цели изречения с главни букви не е прятна гледка за окотоили ти си по специален и трябва да ти се кланяме и да ти четем глупостите ?
19
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой шеф, ще си заложи името и фирмата да хакне данни и да ги качи в Интернет? Това звучи малоумноо само по себе си. Ако са ги хванали с тея данни в опит да ги продават или нещо ДА. Ама качени в Интернет.... Едвали собственика е имал идея.
18
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има толкова много начини данните да могат да се прихвърлят на флашка, външен диск и да не са на лаптопа. Има нещо гнило. Не вярвам един хакер да държи такива данни на лаптопа си.
17
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те и от МВР-то и прокуратурата не знаят кой стои зад удара, ама нали трябва да има някой нарочен, че иначе ще изглеждат много леки нашите сополонковци, не стига, че има теч на информация на всички и за капак няма виновен - няма такъв филм !
16
3
 
12
 
! Отговори
Даа преди 4 години
Ама що гонят и тормозят човека та дори и той да е хакнал НАП-а платете му да ви помогне да си оправите грешките то брз туй тоя нап баси вече никъф авторитет няма събира данъци само играе го цербер мъча хората и малкото останал бизнес в Бг и накрая да не се окаже че НАП а вместо за държавата да събира пари за Бойковите далаверки и точно такива данни да са източени дето не съответстват на официалните версии на управляващите и затуй да гонят хакерите
15
3
 
4
 
! Отговори
Бау преди 4 години
До 11Ех, любовта към конспирациите е голяма :D
14
3
 
11
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
:D СЛЕД КАТО ПЪРВО ХАКНАЛИ ЕДНА ИМЕЙЛ ПОЩА И ВЗЕЛИ ПАРОЛИТЕ НА 500 ХИЛЯДИ РЕШИЛИ, ЧЕ Е ВРЕМЕ ДА ХАКНАТ И НАП!!!ШЕФА НАРЕДИЛ ДА СЕ ИЗТОЧИ 100% ОТ БАЗАТА ДАННИ НА НАП С НЕЯСНИ ЦЕЛИ А ТЪРГОВСКИЯ ДИРЕКТОР ДЪРЖАЛ МИШКАТА НА ИЗВЪРШИТЕЛЯ ДОКАТО РАБОТЕЛ :D----------ВСИЧКО Е ЯСНО :D
13
7
 
11
 
! Отговори
Чиновник преди 4 години
Медиите много ловко манипулират простолюдието. Нищо съществено не е станало, обае народа мучи.
12
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според Валери Симеонов, това с изтичането на данните не било никакъв проблем и за да го докаже си дал ЕГН- то публично оня ден в медиите с израза: " Хайде сега да видим какво ще ми направят цървулите". Няма такъв нагъл тип.
11
6
 
28
 
! Отговори
... преди 4 години
Честно казнао СЛУЧАЯ ИВАНЧЕВА СЕ ПОВТАРЯ! НЕ ВЯРВАМ НА БГ ИНСТТУЦИИТЕ! ПРОСТО Е ЗА ДА ДЕКРИПТИРАШ ЕДНО ПЦ РАБОТЕЩО ПОД LINUX С ПАРОЛА И КРИПТИРАНИ ДАННИ, ДОРИ С ПОМОЩТТА НА СУПЕР ПЦ ЩЕ СА ТИ НЕОБХОДИМИ ДЕСЕТКИ ДА НЕ КАЖА СТОТИЦИ ГОДИНИ!!! А ТЕЯ "нашите" "служби" го направиха за 2 дни!!! АЙ СИКТИР!!!! ЛЪЖАТ ЛЪЖАТ ЛЪЖАТ ЛЪЖАТ И какво ами ЛЪЖАТ! ПРОСТО сега им трябва виновник!! това е! другото си е ЛЪЖА И ИЗМАМА!!!
10
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БауНе вярвам Кристиян да е хакера.Данните са подхвърлени на неговия компютър.
9
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 4 Брат, е ти кво си мислиш, че са те пропуснали? На 4 милиона граждани на България данните им са изтекли. Иначе засега реално УЖ само 189 човека са наистина заплашени от злоупотреба с техните данни и НАП пише в сайта си, че ако реално и други са заплашени на 100% ще ги уведомят по телефона.
8
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Данните са качени в интернет и седят там без да се сети някой от органите на реда да поиска да се свалят.
7
5
 
22
 
! Отговори
Хехе преди 4 години
Ами ще се изнесът софтуерните фирми от България в Румъния или Сърбия ей туй ше постигне Бокича и неговите *** и статистиката на големият ръст на заплати у Софийско хептен ше залезе ...ае въобще сме държава на държавите всичко ни е наред и сме втората по ръст на развитие икономика в Европа в и такива глупости е ръсил Бочко имало заплати и по 6 - 7 и 8 хиляди лева
6
5
 
20
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Човека има много голям и напълно легален бизнес. Това е собственика на "SubWay България" (сандвичите). За какво му е да нарежда хак за НАП на .. 20 годишен пикльо, който може да се напие и каже на всички ... Хакера най-вероятно е Кристиян, който заради младостта, си е помислил, че е велик и всичко е игра... Всичко останало са конспирации търсещи драма ...