Заради чумата: Българинът мина на пилешко и риба

Според специалисти свинското може да поскъпне до 50%
31 юли 2019 08:00, Красимир Ангелов
64

Заради африканската чума се оказа, че все повече хора предпочитат пилешкото месо и рибата пред свинското.

Русенски магазин например се отказа да продава месо от един от най-големите свинекомплекси в района, в който е обявено бедствено положение заради болестта. В София пък спада на употребата на свинско месо е съвсем малък.

Според Асоциацията за защита на потребетилите свинското месо може да поскъпне до 50%.

Цената на свинското месо по магазините в Русе ще се повиши от утре, обявиха пред камерата на Bulgaria ОN AIR представители на търговски обекти. Причина е, че 3 от индустриалните ферми в региона бяха засегнати от африканска чума и сега доставките на месо идват от други краища на страната.

Kлентите също все по-рядко посягали към свинсокто.

В София повишение на цената все още няма.

Притесненията на хората от бранша обаче са, че ако заразата се разпространи и в други свинекомплекси в страната, ще се стигне до крайната мярка да се внася месо от чужбина. А това това ще доведе до скок в цената.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
35
 
! Отговори
Кой убива България преди 4 години
Има една граница на цените и ако се премине, продуктът става непродаваем, застоява, качеството му пада и после дори на старата цена не може да се продаде. Това обаче не може да се обясни на мутра и комунист, те трябва сами да се убедят.
33
1
 
0
 
! Отговори
до 35 преди 4 години
Некой да те е спрел.
32
1
 
25
 
! Отговори
Плавник преди 4 години
Как при свинското месо вносът от чужбина ще повиши цената, а при плодовете и зеленчуците вносът от чужбина я намалява?
31
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
To може и с 150% да поскъпне но никой не го купува!Най-вече от страх.При все страхът от чума, с това поскъпване месарите си правят харакири.
30
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
УВЕЛИЧЕНИЕТО НА ЦЕНИТЕ НА ХРАНИТЕЛНИТЕ СТОКИ ЩЕ Е ДО БЕЗ КРАЙ,НОМЕРА С ЧУМАТА МИНАВА, СВИНСКОТО И ВСИЧКИ ДРУГИ СТОКИ ЩЕ СЕ УВЕЛИЧАТ,ЗАЩОТО ПРЕДСТОИ ИЗРАВНЯВАНЕ НА ЗАПЛАТИТЕ В ЕВРОПА,КОМУНИСТИТЕ ЩЕ ПУКНАТ,АКО БЪЛГАРИНА ВЗИМА ЕВРОПЕЙСКА ЗАПЛАТА И СТОКИТЕ ДА СА МУ ЕВТИНИ.В МОМЕНТА БЪЛГАРИЯ Е С НАЙ-ВИСОКИ ЦЕНИ НА ВСИЧКО КАТО СЕ ПОЧНЕ ОТ ТОКА.....И СЕ СТИГНЕ ДО ДЕТСКИТЕ ПЮРЕТА ЗА ПО 3-4лв.А В АНГЛИЯ И ЕС СА 0.50?
29
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Предлагам Бойкови кебапчета от телешки пържолки смляни само по 3лв. за брой.
28
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ТАЗИ ЧУМА ЩЕ СПОХОДИ И ПИЛЕШКОТО,И РИБНОТО,ДОКАТО БЪЛГАРИНА ВЕЧЕ НЯМА КАКВО ДА ЯДЕВ МОМЕНТА ИМА ЧУМА И ПО ДОМАТИТЕ И КРАСТАВИЦИТЕ4-5лв ЗА КИЛОГРАМ,ОЧАКВА СЕ ЧУМА ПО ВСИЧКИ ХРАНИТЕЛНИ СТОКИ.БЪЛГАРИНА ДА СЕ ПОДГОТВИ ЗА КОСМИЧЕСКА ХРАНА ЕДНА ТАБЛЕТКА НА ДЕН И ДОКТОРЕ МАХНИ СЕ ОТ МЕН!!!!!ЗА КАКВО Е ТОВА ВСИЧКО,БЪЛГАРИЯ Я ОЧАКВА ВОЙНА С ИЗВЪНЗЕМНИТЕ!!!!!КАТО ВИДЯТ ВИСОКИТЕ ЦЕНИ ИЗВЪНЗЕМНИТЕ И ТЕ ЩЕ ПУКНАТ!!!ПОБЕДА,НИЕ СМЕ НА ВСЯКА ПЛАНЕТА И ТАКА ДО КРАЯ НА СВЕТА!!!
27
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чума броди из страната,чумата на Бойковизма!!!!
26
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е добре де,нали 2/3 е вносно свинско,защо поскъпва?Това е спекула вече!
25
0
 
17
 
! Отговори
Тръба преди 4 години
Матриялеца ще налее гипса и ще спре да купува свинско. Следователно цените ще паднат. Разбира се на пишман капиталистите им се привижда поскъпване.
24
0
 
4
 
! Отговори
Само питам преди 4 години
В коментара по-долу да се чете КОЗИЧКИ
23
0
 
27
 
! Отговори
В Испания преди 4 години
Вратните пържоли са 2евро кг. Тук ги направете 20 евро.
22
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма как в София да скочи нищо в момента,защото градът е празен през юли и август.Отделно от това в София по принцип консумацията на свинско на глава от населението е най -ниска за страната.Това го знае всеки човек в бизнеса с магазини.Сериозен проблем с чумата ще е най-вече за малките стопани,които разчитат единствено на това препитание.Въпросът е защо се допусна чумата и има ли големи стопанства с евросредства,които покрай чумата убиват животни на книга?
21
1
 
23
 
! Отговори
Само питам преди 4 години
Сега наред птичия грип ли е?Ами с рибата кокво ще правим?Аа,сетих се ,океаните и моретата ще обявим за токсични! Да ,ама тогава трябва да.....пасЕм,а почвата отровена от Чернобил......Хм,ще трябва да питаме тези от Фукушима как се справят защото там за наколко години изчезна радиацията и колички си отглеждат и рибка си хапват .....
20
0
 
32
 
! Отговори
1.8Т големия мотор преди 4 години
Еми че те големите вериги продават 90% само внос. На какво отгоре ще се вдига цената ?
19
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Както и да е политиката е отпуска от днес слави също а Криско клипове забива в Ловеч е хе в крак с модата сме развит култов град с кадърни музикални специалисти да благодарим на Криско за уважението към тоя град чиито любимец е Веселин Маринов е честито на господин поета днес което забива с него и успех ми да не се окаже че Криско и не знае
18
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Глупости във всички вериги свинското е на промоция, но никой не го купува.
17
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ко нее чумата българска
16
1
 
17
 
! Отговори
Иванчо+Марийка преди 4 години
По времето на пичия грип цената на пилешкото беше по 1.20-150 на кило. Логиката следва същото. Ама в България нещата са различни. ЗАЩО ?
15
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Явно че ще се кара на пилета и картов