Купон тук, отмора там: Разделят курортите на две части – парти и семейни

Ограниченията за шума в двете зони ще са различни
Обновена: 14 авг 2019 08:10 | 14 авг 2019 07:00,
48
Купон тук, отмора там: Разделят курортите на две части – парти и семейни
Снимка: архив Булфото

Нови промени в Закона за туризма предвиждат курортите ни да си имат обособени парти зони и райони за семеен отдих. Това стана възможно с промените в Закона, които вчера правителството одобри.

Кои зони какви туристи ще приемат приоритетно ще зависи от решението на общинските съвети, на чиято територия се намират курортите.

Така например южната част на Слънчев бряг може да бъде обособена като такава за парти, а северната за семеен отдих, като ограниченията за шума в двете зони да са различни.

Още по темата

Освен това с промените в нормативния акт се уреждат и правилата, по които ще се развиват националните курорти, пише "Труд".

Ще бъде създаден и Национален регистър на туристическите забележителности, фестивали и събития. Целта е да се определят атракциите, които биха привлекли туристи и задълженията на техните стопани или организатори, така че да бъдат опазени. Редът по който това ще се случва ще бъде регулиран в специална наредба към Закона за туризма.

Промените в нормативния акт целят и намаляване на административната тежест за бизнеса. Затова се оптимизират процедурите за регистрация на туроператори и туристически агенти и се облекчава реда за получаване на временно разрешение за категоризация на хотели и други туристически места за настаняване.

Ски учителите вече няма да държат изпит пред Министерство на туризма, за да могат да упражняват професията си.

Ще се вдигне и санкцията за повторно нарушение на правилата на закона, като се очаква мярката да има възпиращ ефект.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
4
 
4
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Историята е такава че е като пластелин всеки историк я изкривява-- Но българите са смесени като цяло -място на кръстопът- имаме хиляди находки на римски бани и т.н. Но истннският ген на българина е -войнолюбив -войн който иска битки и да завладява територии- войн искащ роби и злато!Ако погледнем друг ъгъл в историята ще видим един починал историк -Божидар Димитров който така изкриви историята че се оказа че- половин Созопол са ВАМПИРИ))
16
2
 
4
 
! Отговори
Така попът преди 4 години
Оцелява ... Като продава и предава другите. Такива са българските попове ....
15
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименТази година в Приморско след 23ч. беше тишина. Браво на Валери Симеонов. Чалга се чува от 2-3 кръчми основно на главните улици. От луна парка - ретро. Ако си се настанил там, може. Зоната около бившата станция на МС тишина и спокойствие.
14
2
 
2
 
! Отговори
Защото : преди 4 години
Попа е развил в себе си едно единствено качество, да клюкари, да знае мръсните тайни на хората и да ги предаде точно когато трябва и не трябва. Да бъде земен, на попа нищо човешко му не е чуждо, затова извечна забрана има. Поп и Християнин в Асгард да не влизат. С изключение на един: ЛОКИ ...
13
2
 
0
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Исках да кажа Спартак- тракиец а не Спарта -
12
5
 
2
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
ДО 11 -Истинските гени на Спарта,, на Тангра не се нуждаят от църква- истинският българин трябва да бъде войнолюбив страховит силен и безпощаден -църкви не им трябват !
11
4
 
3
 
! Отговори
Забравих и Левски преди 4 години
И той от поп умря и от Българи ... Всички без един от съдиите Левски са били Българи, а предателят Хотр е поп Кръстьо ... Тоя дето го е убил със стрелата на лъжата ....
10
0
 
6
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Това зониране ще бъде нещо от сорта- в заведение едната част се пуши а в другата не се пуши но дефакто всички пушат защото няма преграда и са в общо помещение ) Навремето преди 30 г в ресторанти в мюсюлманският източен Свят - ако група мъже искат да влязат- то ги пращат в друга зала -залата с семейства е отделна от ергени)Мисля че Министерството на Туризма с група хотелиери работи за ПЪЛНИЯТ КРАХ НА ТУРИЗМА - ЧЕСТИТО ! (аз съм беден и нямам какво да губя -мога само да се забавлявам )
9
8
 
3
 
! Отговори
Никога няма ... преди 4 години
Да се отървете от проклятието на българите .... А българите винаги са били проклети от поповете си като се почне от Борис и 53 болярски рода, минете през цялото Средновековие и падането на Търнов, 500 години даже османците са се опитали да ви спасят по техния начин от тия църковни мишки .... И ще разберете, че истинските българи, а сме малко в църква не трябва да влизат. Истинският човек в църква не трябва да влиза ... Да не говорим, че цялото Християнство е лъжа ....
8
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Триумфът на мутрите!
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дайте за времето кога свършват тези афикански жеги. Не ме интересуваморето,че ме обстрелватесъс статии за него по 10 на ден. И ако може о чуждди синоптици защото нашите казаха в края на юли,че няма да има брутални жеги август.
6
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А е толкова лесно, тротил, премахване на мутренските хотели, премахване на мутрите, професионално училище за кадри, възстановяване на зеленината и алеите , план за застрояването не позволяващ хотели по близо от 50м до плажа и работеща държава и полиция.
5
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Решението е лесно -вижте Гърция - пеене и свирене без апаратура - чуват само тези ,които са в таверната - Всечко друго с мощни апаратури ,гръм и трясък в Затворени сгради .Тази година в Приморско беше Страшно - от всички страни Вият на умрело до 23ч , чуна се и при затворена дограма - Отвраат !
4
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Който иска почивка - далече от Слънчев бряг...
3
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хубава идея да сме честни. Ще бъде изпълнена както се изпълняват нещата в България - по Български. По някакъв начин накрая пак нещата ще са криви.
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще строят шумоизолиран плаж и море от асфалт.
1
1
 
20
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 4 години
Много креативна идея,но просто ми е любопитно как ще спрат грохота от дискотеките и най-вече от чалгарските заведения.Да не смятат да построят една звукоизолираща преграда с височина от порядъка на 100 метра и простираща се от брега на морето на 3-4 километра в сушата