Дъновистите посрещнаха Слънчевата Нова година

"Бялото братство" се събра за паневритмия край Бъбрека
Обновена: 19 авг 2019 14:46 | 19 авг 2019 14:33, Камелия Цветанова
63

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Хиляди последователи на учителя Петър Дънов, а и туристи планинари, които искат да съпреживеят емоцията от танца Паоневритмия, са на Седемте рилски езера.

Днес те са на известния като Молитвения връх, на около 2 300 м надморска височина, до Долното езеро, за да посрещнат Слънчевата Нова година.

От 10 часа започна всеизвестния танц Паневритмия на поляните при езерото Бъбрека. Тази година танцът се прави за 90-и път.  Хванати за ръце, дъновистите танцуват в кръг.

Слънчевата Нова година настъпи за дъновистите тази сутрин в 6,35 ч., обяви председателят на Обществото "Бяло Братство" Слав Славов пред БНР.

"Целият ден е празник. Изгревът е в 7 без 25. След това веднага се пие топла вода и хората се приготвят - обличат се и тръгват към поляната на Бъбрека. Паневритмията започва в 10 часа. Продължава около час и половина. Атмосферата е приповдигнатата. Има голям оркестър в центъра - много хора от цяла България се събират, инструменталисти", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На Дънов яко му е хлопала дъската! А освен това е и употребявал разни странни вещества!
9
15
 
18
 
! Отговори
ННС преди 4 години
Много интересно как така оплювате учението като не сте си направили труда да прочетете поне нещичко...най-лесно е да плюем просто за спорта и типично по нашенски.Не прочетох нищо смислено и аргументирано от преждепишещите.
8
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А *** ви пак ще оставите! Сектанти скапани! От ракия "пещера" все едно са ви спонсори!
7
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дънов не е оставил нищо написано. Той само е говорил, учениците му са записвали "великите" му прозрения. Това, което съм видял са пълни глупости, заимствани от различни философия и религии. Очевидно Дънов е бил елементарен човек, с доста ограничен кръгозор формиран от недостатъчно четене. Просто е имал дарбата да влияе на другите. Само че тази дарба или способност имат куп баячки, гледачки и пророчици, без да са прочели и една книга.
6
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 5По-смахнати са от останалите хора. Това трябва да им се признае.
5
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А защо слънчевата им година започва точно днес?
4
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЗозоВерно, че скоро глобиха едно момче, щото организирало масово изкачване. Тия защо не ги глобят? Айде стига двойни стандарти.
3
13
 
18
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Тия откачалници добре, че измират вече. Но някакви журналисти-Дъновисти помпат мита, че били 'хиляди'. Макс 200 хахави и толкоз
2
8
 
27
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
А ся и тях да ги глобят 5-6 бона. С гаранция са оакали и опикали всичко. Поредните сектанти... Що не празнуват Новата година на 19 Януари там? То лясно време е лесно....
1
9
 
33
 
! Отговори
Аха преди 4 години
Тея правилно са се облякли в бяло. Само ризите малко са ги объркали, трябваше да са едни други, с дълги и удобни за връзване ръкави, но то е поправимо.