Браво! 12 зрелостници с диплома само с шестици

Завършващите получиха отличие на МОН, ще следват в Европа
46
Браво! 12 зрелостници с диплома само с шестици
Снимка: БТА, архив

Почетното отличие на МОН "Национална диплома" получиха 12 зрелостници от просветния министър Красимир Вълчев. Те имат отличен успех 6,00 по всички учебни предмети, вписани в дипломата им за средно образование и изявени способности в областта на науките, технологиите, изкуствата и спорта.

Поздравявам всички ученици, които са успели да видят чрез образованието своята мечта, да намерят своята мотивация да учат, е казал в приветствието си Вълчев.

Той е поздравил родителите за подкрепата към техните деца, благодарил е и на учителите, за които младите хора са разказали с огромна благодарност по време на среща с него и със заместник-министрите Деница Сачева и Таня Михайлова.

Добрият учител е добър психолог, за да провокира интереса, има нестандартен подход, креативен е, взискателен е, но и добронамерен - така младите хора са описали учителите, които са имали. Учениците разбрали, че ще имат успешен живот, ако са образовани и с широка обща култура, разказали са и какво им е дало училището, което са завършили.

Повечето от зрелостниците ще продължат образованието си в европейски университети.

Министърът им казал, че ще се радва да се върнат в България, но че биха могли и от чужбина да работят по научни проекти заедно с български висши училища.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на децата, разбира се. Но защо трябва да се прави шумно тържество за изпращане в чужбина, при това и под патронажа на министъра? Това ли е върховната цел на българското образование. Срам да имате?
2
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Завършващите получиха отличие на МОН, ще следват в Европа.....Защо в Европа, не са ли родолюбци???В България толкова ли е скапано образованието?
1
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на децата!Когато се върнат да не забравите да го съобщите.