Радев от Шипка: Похитителите на българската история нямат място в бъдещето!

Президентът поздрави гвардейците по повод годишнината от Шипченската епопея
24 авг 2019 14:01, Елка Василева
381
Радев от Шипка: Похитителите на българската история нямат място в бъдещето!
Снимка: архив, БТА

Споменът за подвига на героите на Шипка няма да изтлее, заяви президентът Румен Радев по случай 142-рата годишнина от Шипченската епопея.

Държавният глава поздрави гвардейците по случай честването на 142-рата годишнина от Шипченската епопея.

„В жарките дни на август 1877 година съдбата на българския народ бе на кръстопът. Надеждата за свобода изгрява с обявяването на Руско-турската война“, каза Радев.

Той добави, че днес паметникът на връх Шипка е българският храм на свободата.

Още по темата

„Това е така, защото той е съграден с кръвта на българските опълченци и руските воини, които не отстъпиха нито крачка назад“, заяви президентът.

„Тук върху камък е изписан нашият дълг да помним, че на Шипка „на клеветата строшен бе зъбът”, че похитителите на българската история нямат място в бъдещето. Да отстояваме свободата си от посегателство от чужди и свои. Да се изправим срещу цинизма и лицемерието, които задушават правото ни на по-добър и достоен живот”, каза Радев.

По думите му паметникът днес е сборен пункт на хиляди родолюбиви българи, които с признателност и благодарност ще поменат безсмъртните.

„Преди 85 години народната признателност израсна във величествения Паметник на свободата. Бронзовият лъв продължава да бди в сърцето на родината като страж на свободна България, като символ на държавността и духа, обединяващ българите от всички краища на родните земи“, каза Румен Радев и добави, че трябва да помним миналото си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


381
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
6
 
10
 
! Отговори
пепи преди 4 години
нещоза финландци украинци българиза златото откупената свобода др комунист нещо -нищо
48
5
 
8
 
! Отговори
asd преди 4 години
Според мен президента не получава достатъчно подкрепа, тука останаха само *** хора, които нищо не ги интересува...затова и злобата се шири навсякъде. Западняците ни унищожиха, по-добре беден и активен, отколкото да те няма...а България я няма вече
47
2
 
11
 
! Отговори
Дедо преди 4 години
И НИ ЕДИН НЕ КАЗА за какво,аджеба,е вдигнат паметника?За какво е тази епопея?СРЕЩУ какво са се били и МРЕЛИ българи,руси,финландци,румънци!!!!НИКОЙ!!!ОПИТВАТ СЕ ДА ПРЕНАПИШАТ ИСТОРИЯТА НИ!
46
10
 
14
 
! Отговори
москвич бракма преди 4 години
Кажете ми че не се сещам какво е допринесъл за България грипена радев ???????
45
6
 
8
 
! Отговори
избирател преди 4 години
До ЛОВЕЦ НА ПУТИНИСТИАз съм русофил!!!Е и?!Не го казах бързо,защото сега влизам.Не съм ПУТИНИСТИ,но уважавам руския народ!Та за какво трябва бързо да ти се каже точно на теб,кой е русофил?!
44
10
 
6
 
! Отговори
Ани преди 4 години
Срам и позор!! Затова ли Левски и Ботев се сражаваха и загинаха на Шипка??!!??
43
6
 
9
 
! Отговори
Thomas Linke преди 4 години
Савецкия ГРУ и Контрабанден Цигарен поп Кирил как му се развика горе на Шипка на 3 март миналата година само , а . :)))Румян стоеше като пленен американец на изтезаваш разпит от северо-виетконец . :)))Като СЪР Джон Маккейн едно време в Сайгон - човека оцеля след 4 години в плен !!!
42
10
 
8
 
! Отговори
Упс! преди 4 години
Уж Обединител на нацията, пък като си отвори устата, скарва българите. Що е то?
41
2
 
12
 
! Отговори
Бончев преди 4 години
След години в спомените си ген Столетов пише,за да задържим Шипка с наши сили ни трябваха 5-6 пъти по многобройна защита от опълчението.това значи,че един български опълченец струва във войната колкото 5-6 руски войника.изхода на войната е решен на шипка от Българското опълчение.Преди това,план Б на руското командване при преминаване на турците през шипка е бил за оттегляне в Румъния и евентуално нова офанзива според обстоятелствата на следващата година
40
7
 
8
 
! Отговори
КОЗЛОДУЙ преди 4 години
До ЛОВЕЦ НА ПУТИНИСТИ ХОРАТА ПОВЕЧЕТО ЖИВЕЯТ НА РЬБА НА ОЦЕЛЯВАНЕ ГЛАДА НЯМА ЦВЯТ НИТО ПАРТИЯ
39
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
РуЦи гРипеньов на приказки е много силен и на коремни възлизания е добър, най-добрият популист в днешно време е но с това ще се запомни клетия за нищо сериозно няма капацитет !!!
38
9
 
12
 
! Отговори
Eric Rubin преди 4 години
АЗ СЕ ЧУЯ ЗАЩО ТОЗИ ХАСКОВСКИ *** НА ВЕРТОЛЕТ --- ВЗИМА 12 000 ЛЕВА ЗАПЛАТА НА МЕСЕЕЕЦ !!???ПРЕЗИДЕНТА НЯМА ПОЛИТИЧЕСКА ТЕЖЕСТ И НЯМА НИКАКВА ОТГОВОРНОСТ, ЗА ДА БЪДЕ ИЗБИРАН МАЖОРИТАРНО...ТОЙ Е ПУДЕЛ ПРОСТО НА ДЛЪЖНОСТА ''ПРЕЗИДЕНТ'' .САМО ВИЕ БАЙ ГАНОВЦИ ИМАТЕ ТАКОВА ЧУДО--ДЕКОРАТИВЕН МАЖОРИТАРЕН ПРЕЗЕДЕНТ, ИЗБИРАН ПРЯКО ????????
37
5
 
5
 
! Отговори
ЛОВЕЦ НА ПУТИНИСТИ преди 4 години
До 100 рубли = 1 ДОЛАРЗащото не зачитат отделния човек като за такъв и се затриват
36
9
 
7
 
! Отговори
Упс! преди 4 години
Когато "Обединителят на нацията" каже нещо, каквото и да е, българите започват да се карат. Само си прочетете коментарите!Ако всеки друг беше прочел словото, написано за Радев днес, нямаше да има никакъв проблем. Думите са хубави, патриотични... Да ги чуеш обаче от отявлен чуждопоклонник, това е гавра с българщината.
35
12
 
14
 
! Отговори
100 рубли = 1 ДОЛАР преди 4 години
Защо САЩ са суперсила а русия е миризлив коптор ?????
34
6
 
9
 
! Отговори
Илиян преди 4 години
До АнонименИ пари трупа, и пари!11000 заплата взима!
33
4
 
4
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 4 години
ПЕСЕНТА НА ВИТОШАРАСАМО ОТ СПОРТИСТ В ПЛАНИНАТА ТИ ЩЕ СЕ СПАСИШ, ЗАЩОТО ДОЛУ Е ПОЛИЦИЯ ГОРЕ Е МИЛИЦИЯ И НАВСЯКЪДЕ Е АВИАЦИЯ БЕЗ КОМУНИКАЦИЯ.АВТОР: ГЕОРГИ ИЛИЕВ МИТЕВP.S. ПРЕСЛЕДВАН ОТ ПОЛИЦИЯТАГРАД СОФИЯ (2014).
32
7
 
6
 
! Отговори
ЛОВЕЦ НА ПУТИНИСТИ преди 4 години
До град козлодуйТи русофил ли си бе объркан!? Казвай!
31
6
 
8
 
! Отговори
Кгб попа кирил !!! преди 4 години
Внимавай радев че ще дойда пак да ти скъсам големите уши !!!!
30
4
 
7
 
! Отговори
град козлодуй преди 4 години
ЕДНО ДЕТЕ ПИТА ТАТКО СИ ТАТЕ КОГА ЩЕ СВЬРШИ НАШТО ТЕГЛО 40 ДНИ БИЛ ОТГОВОРА А ПОСЛЕ ПОПИТАЛ СИНА ПОСЛЕ ЩЕ СВИКНЕМЕ ТАКА И У НАС ПОЛИТИЦИТЕ НЕ ИМ ПУКА ЗА ОБИКНОВЕНИЯ ЧОВЕК