След скандала "Такова" директорката остава

Столина Добрева и министър Банов се изясниха
26 авг 2019 13:42,
48
След скандала "Такова" директорката остава
Снимка: БНТ

Директорът на Националното музикално училище Столина Добрева няма да подаде оставка от директорския пост, заяви тя след среща с министъра на културата Боил Банов.

Още по темата

По думите й стана ясно, че по време на срещата Банов не е искал нейната оставка, а разговорът е минал конструктивно.

До ситуацията се стигна, след като оперната прима Дарина Такова написа в интернет, че е поискала да кандидатства за преподавател в училището, но по регламента на конкурса трябва да изпее няколко произведения, въпреки световното признание на таланта ѝ.

Ще бъде потърсен вариант Дарина Такова да бъде част от преподавателския екип на училището, каза Добрева пред БНТ.

Сутринта пред Министерството на културата се събраха деца и родители, за да подкрепят своята директорка. Те изразиха уважението си към оперната прима Дарина Такова, но в същото време поясниха, че не е редно директорът на музикалното училище да подава оставка, защото е спазила правилата. Те бяха поканени на среща от министъра.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
3
 
4
 
! Отговори
Eshkenzazie преди 4 години
Такова няма вече никакви ученици, защото няма никакви успехи като преподавател. Дори дъщеря си не може да пласира другаде, освен в някое бледо бг-реалити шоу. Притисната е до стената. Няма избор. Не я искат дори в Консерваторията. Нито в операта... Това е последен шанс да се опита да притисне някакви деца да взимат частни уроци при нея (незаконно разбира се... но къде ли е НАП?) . Иначе - глад. Не я съдете! Безизходица.
39
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Българският АД тръгнеш ли да изплуваш, все ще се намерят *** да те дръпнат за краката!
38
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
въпреки че е генерал, с рекорд контакти на структурите, кмет, министръ председател и шев на ГЕРБ и въпреки всички негови успехи, той, Борисов всеки път учавства в конкурси, избори и тн.Та за некаква Дуда Таковлийката ще клякаме и принизаваме да назначаваме без конкурс.Само за чистачка става и ако неще да са маа от дека е дошла!
37
5
 
0
 
! Отговори
Валентин Тодоров преди 4 години
Цензурата в тоя сайт е напълно безкритерийна.Според таблицата за IQ разликата в степен е около 15 точки.Тоест,аз с моите 197 вероятно съм толкова степени над министъра за който става дума с колкото той е над шимпанзето (което е с 68 точки).Което ми дава право да използвам същите думи за неговата интелигентност,които нормалните,с около 100 и малко отгоре точки хора използват за маймуните.Но тук я трият без да съм я използвал пряко към когото и да било.
36
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
АЛО, БАНОВ СЪМ...
35
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като е световно известна оперна прима, защо не кандидатства в някое музикално училище в Европа, апи се натиска тук с 1000 лева заплата?Стана ясно, че е загубила гласа си и не може да пее.
34
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оперната прима е бивща оперна прима. Загубила е гласа си и е чусно как ще преподава пеене? Просто женицата търси прехрана.
33
5
 
0
 
! Отговори
Валентин Тодоров преди 4 години
Каква оставка!?Ние,хората можем да живеем без институции,без министри и без държави, но нито едно от посочените не може да съществува без правилата си.Само тотален *** назначен за шеф на институция може да уволни някой от подчинените си за това,че е спазил правилата.Все едно да режеш клона на който си седнал.
32
4
 
3
 
! Отговори
ДртПрч преди 4 години
До СветозарЕлин Пелин е отдавна във вечните ловни полета, но пък и примерът ти не е много удачен. Първо, за разлика от г-жа оперната прима (как й беше името?), за Елин Пелин сме чували всички. Второ, Елин Пелин едва ли би паднал до там, че да пожелае да започне работа по втория начин.
31
5
 
6
 
! Отговори
ДртПрч преди 4 години
Правилата са си правила и е редно да важат за всички. Допуснеш ли изключение, се е6ава майката на цялата система и настъпва хаос и анархия.Браво на Директора, че си отстоява принципите, въпреки натиска "от горе".
30
7
 
5
 
! Отговори
Светозар преди 4 години
В случая Банов е прав. Директорката заради бумащина и бюрокрация, явно предпочита някой едва изкласил консерваторията и пял единствено в операта в Севлиево, отколкото международно признат музикант. А да карат Такова да се явява на изпит е подигравка. Все едно Елин Пелин да изяви желание да предава литература в елитно училище, а директора да го кара да държи изпит по български. Що за гавра е това ?
29
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
унизително е една прима певица да пада до такова клекнало ниво. тая със сигорност ще пее на герските дискотеки, диджейски врътни и концерти. от сега се виги как Цецко залепва частен асансьор между долното и горното До на кооперация "Терасите на Геновева"
28
5
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Има Регионални инспекторати, има МОН, и ако директорката се е консултирала с тях могло е да мине и без скандал!
27
2
 
10
 
! Отговори
Петърчо преди 4 години
Директорката трябвало е да предложи да не се спазят процедурите а въпросната прима да настоява да се спазят и така всичко е щяло да приключи. Много шум и глупави искания за оставки буквално за нищо. Ако и е под достойнството на въпросната прима да е като всички останали тогава да си гледа работата и да се сърби там където не я сърби. И какво? Не е сигурна че ще покрие условията ли? Ама това гордостта и самозабравата са огледало на характера на човека. Да не се вдигнеше шум хайде де.
26
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на директорката,принципна жена!Щом е обявен конкурс,правилата важат за всички.Спускането на парашутисти,което гледаме години наред накара хората да гледат с отвращение на думата "конкурс".За първи път виждам някой смело да се опълчи на системата и да държи на реда.Само в България,човек,който спазва правилата и законноста,може да бъде предложен за уволнение.Ако въпросната певица е била "точно човека" за това място,защо се обявява конкурс,направо да си я назначават.
25
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като ви чета, и като знам че след ГЕРБ никога няма да има отвращения от нищо, и всичко ще стане поне като в Канада, супер регламентирано и справедливо, и ми става супер гот.
24
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да си преподавател се изисква не само талант за пеене , но и педагогически умения.То и Стоичков е великолепен футболист , но като треньор не можа да се докаже.
23
2
 
15
 
! Отговори
Урнест преди 4 години
Правилата важат за всички еднакво! Аз не виждам как певица, която не може да пее ще учи на пеене? Ми да да вземем от кооперацията на слепите да преподават в у-щето по изобразително изкуство. Да се трудоустрои по друг начин тази прима...
22
2
 
4
 
! Отговори
ШибиРиби преди 4 години
Бе тука става въпрос за това кой ще плаща музиката. По принцип оркестъра яде безплатни кифтета. Другото са подробности.
21
1
 
3
 
! Отговори
Бай преди 4 години
Абе хора,защо когато се толерира определен етнос в България и за него не важат законите всички вкупом ревете,това не е ли същото?