БРЦК: Разпитват ни заради брошури срещу линията за деца

Има НПО-та, чиято дейност са децата ни заради финансов интерес, твърдят те
29 авг 2019 14:36, Анисия Иванова
103
БРЦК: Разпитват ни заради брошури срещу линията за деца
Архив: Булфото

Шестима души са викани на разпит в МВР като свидетели заради сигнал за действия срещу създадената Национална телефонна линия за деца 116 111 към Държавна агенция "Закрила на детето" и социалните политики. Подаденият сигнал все още бил на етап "проверка".

Това стана ясно на пресконференция, дадена от представители на Български родителски централен комитет (БРЦК) "Разбунена София" и други граждански организации. 

Групата в социалната мрежа е създадена от граждани срещу Проекта за Национална стратегия за детето 2019 - 2030 г., чрез която се цели у нас да се въведе ювенален закон за детето. В основата му стои ювеналната юстиция, която е насочена срещу традиционното семейство, обясняват от БРЦК.

Още по темата

На пресконференцията в БТА представители на Комитета заявиха, че са загрижени за антисемейната същност на приети напоследък законодателни промени и политики, повдигнаха въпроса за радикалното вмешателство на някои НПО-та и държавата в личния и семейния живот на българите и техните деца.

Христо Лафчиев, един от привиканите за разпит във връзка с разпространени информационни листовки, постави въпроса - дали по разследването има дадено разрешение и се експлоатират 24 СРС-та и дали по случая работи Специализираната прокуратура.

По думите му той е разпитван за нарушаване доброто име на социалната система за закрила на детето, призоваване към убийство, насилствено сваляне на конституционния ред и за изповядване на антидемократични идеологии. Той отрече всички обвинения, но потвърди, че е автор на част от текстовете в брошурите.

Лафчиев каза, че чрез привикването на разпит се отнема спокойствието на гражданите и тези действия са "добре изчислен тормоз".

По думите на адвокат Виктор Костов се прави опит да бъде "смразено" правото на мисъл на гражданите и се нарушават техни законови права, уредени и в Конституцията.

Според гражданските организации срещу тях действат част от НПО-тата, чиито обект на дейност са правата на децата заради голям финансов интерес.

По думите на участниците въведената правна категория "права на детето" третира децата като отделени от естествената семейна среда и родителска грижа. По този начин се противопоставят децата на техните родители, което е пагубно за функционирането на едно семейство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименЗНАЧИ ТИ ОГРАБИХА РЕСУРСИТЕ КАЗВАШ- ВЕДНАГА ОТВОРИ ОЛАФ И ТАМ НА 28 ЕЗИКА ИМА ФОРМА В КОЯТО МОЖЕШ ДА ОПИШЕШ ОГРАБВАНЕТО, ПО ДОКЛАД НА ОЛАФ СПРЯХА НА ЧЕРВЕНИТЕ ЕВРОСУБСИДИИ ПО ПРОГРАМА САПАРД. Я ДА ПИТАМ АКО ИДЕМ В ЕВРАЗИЯ ДАЛИ ЩЕ ИМА ТАКИВА ФОНДОВЕ.....ДА СМЕНИМ ЛЕВА С РУБЛИ....
18
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До10Това като го гледах ми се късаше сърцето представям си как се чувства човека ад.
17
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
можете да говорите глупости за руснаците и унгарците но там нпо тата ги забраниха със закон , и ги изгониха / а тук кога ще стане това
16
0
 
9
 
! Отговори
До 4 преди 4 години
Ето статия за отвличането на деца от социалните служби в Италия:https://msn/en-us/news/world/italy-arrests-18-for-allegedly-brainwashing-and-selling-children/ar-AADvVRw
15
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НПО-тата насъскват хората едни срещу други, подпомагани от медиите и политическата върхушка.
14
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Асана..А КОЙ ПОСЕГНА НА ДЕЦАТА- ПОДАЙ СИГНАЛ ДО ПРОКУРАТУРА, ЕВРОПОЛ, СИПОЛ..
13
0
 
9
 
! Отговори
До10 преди 4 години
Гледал съм го и съм запознат със случая пълен абсурд
12
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вас може и да ви разпитват, мен никой не ме е разпитвал. Що за заглавия са това.
11
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След като западняците ограбиха ресурсите ни (включително човешки) сега посягат и на малките деца.
10
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименДА БЕ ПРАВ СИ ДРУГО СИ БЕШЕ ГА БЯХМЕ В ЕВРАЗИЯ- ЪМ ДА ЗЕМНИМ ДА СМЕНИМ ЛЕВА ЗА РУБЛИ, ЩО НЕ - Я ВИЖ КО СТАВА У РУСКИТЕ МЕДИИ- ВРАГЪТ Е ФАШИСТКА ЕВРОПА, НО СЕ РЕКЛАМИРАТ ЕВРОПЕЙСКИ СТОКИ В ЕВРО- ОТВОРИ МАПСА ПЪЛНО С ЕВРОКОЛИ- СЕГА КОЙ Е ЛИЦЕМЕР- ТИЯ ОТ ФАШИСТКАТА ЕВРОПА ДЕТО ЯДАТ ДЕЦА ИЛИ В РАША...КОЙ ДА ТИ РЕЧЕ?
9
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прочетете за Барневерн и за бащата с отнето дете в Холандия и дадено за осиновяване на чернокожа гей двойка. Това ни чака и тук освен, ако кажем НЕ.
8
0
 
23
 
! Отговори
Асана преди 4 години
Няма да бутате децата ей,оправихте всичко друго и до тях стигнахте.
7
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЕТО ТЕЗИ ПРОТИВНИЦИ НА КОНЦЕПЦИЯТА ЗА ДЕТЕТО ЗАПОЧВАТ ДА ЛАЯТ"В ЕВРОПА ЯДАТ ДЕЦА" СРЕЩУ ВСИЧКИ ИЗБОРИ- СПРАВКА С ГУГЪЛ .
6
0
 
26
 
! Отговори
РУССКИИ ОККУПАНТ преди 4 години
Скоро време ще се търкалят НПО-кратуни по улиците !
5
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как не дойде нещо нормално от тая пуста Европа бе? Само някакви конвенции,пактове,стратегии,мигранти,права без задължения с изключение за нормалните хора.
4
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо нито една бг медия не пише са сандалния случай с такива НПО-та в Италия,които са отнемали деца,без причина,за да печелят млрди?! Дори техни психолози са промивали мозъците на децата като са им внушавали,че те просто не са разбрали,родителите им са лоши. Сега ги съдят,но децата и родителите са съсипани вече.Това не трябва да се позволява у нас.
3
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Моето усещане е че или скоро ще хвърчат глваи, па който оцеле, или съвсем ще ни заробят и тогава пак който оцелее и както оцелее.
2
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Лафчиев каза, че чрез привикването на разпит се отнема спокойствието на гражданите и тези действия са "добре изчислен тормоз"."Напротив вашето е тормоз над нормалните семейства, аман от.
1
2
 
30
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
Не пипай те децата !!! Българинът обича децата си ?? Запомнете това !