Борисов отговори на Радев: Ако е неговият телефон - може би знае!

Премиерът откри завод в Пещера: Подкрепяме инвеститорите!
Обновена: 16 сеп 2019 15:30 | 16 сеп 2019 14:30, Веселина Йорданова
136
Борисов отговори на Радев: Ако е неговият телефон - може би знае!
Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът Бойко Борисов коментира пред журналисти в Пещера думи на президента Румен Радев, че държавата се управлява по телефона, а свободата на словото е в криза. "Ако е неговият телефон - разбирам, може би знае", заяви Борисов.

Той определи отстраняването на Силвия Великова от ефира на БНР като саботаж срещу правителството, срещу свободата на медиите. Премиерът изрази надежда днес или утре прокурорите да приключат "с цялата тази работа".

Борисов добави още, че недоумява как хора, които ежедневно участват в програмите на телевизиите като гости, могат да твърдят, че в България няма свобода на словото. Той зададе въпроса: "как една партия с една група журналисти протестират заедно". Според него свободните журналисти трябва да работят свободно и да са еднакво отдалечени от всяка партия".

Бойко Борисов беше в Пещера по повод откриването на нов фармацевтичен завод. В приветствието си премиерът изтъкна, че всеки ден или през ден в страната се откриват заводи и въпреки че Европа е в рецесия, ние имаме 3 процента ръст на икономиката.

Важно е в региони, където е трудно да се намират инвеститори, икономиката да продължава да се развива и затова ние ги подкрепяме, посочи още той, цитиран от БТА.

Борисов поздрави инвеститорите от името на председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер, който не е успял да присъства на церемонията по здравословни причини.

Той е бил е поканен, тъй като част от инвестицията е финансирана по плана "Юнкер", обясни Борисов. Премиерът добави, че 40 милиона лева са вложени в екологичната обезпеченост на новото производствени предприятие.

На церемонията присъстваха още министърът на финансите Владислав Горанов и министърът на околната среда и водите Нено Димов. Премиерът каза, че преди началото й Нено Димов е инспектирал лично пречиствателната станция на съоръженията.

Министър-председателят използва случая, за да поздрави учениците и учителите в Пещера и цялата страна по повод първия учебен ден. Той посочи, че в България няма класна стая без интернет и по това сме може би на първо в Европа.

Собственикът на фармацевтичния завод Кирил Домусчиев съобщи, че ще се разкрият 200 нови работни места, основно за висококвалифицирани специалисти - химици, инженери, биолози. По думите му така заводът създава продукт с висока добавена стойност и осигурява високи възнаграждения на работещите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
5
 
24
 
! Отговори
чичо-дядко преди 4 години
До Анонимен 30:забрави да добваш и от шофьора на мето-илиянския, охраната на "царчето", кралят на амфетите, и т.н. списъкът е дълъг
37
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Собственикът на фармацевтичния завод Кирил Домусчиев съобщи, че ще се разкрият 200 нови работни места"Браво на този добър човек, открива завод за лекарства болните и страдащите хора да се лекуват! Браво и на Бойко, че е отишъл да го уважи, болните и страдащите хора трябва да се лекуват! Но ето какъв въпрос ме вълнува - когато заводът започне производство на лекарства, и хората се излекуват, какво ще стане с тези 200 работни места?
36
4
 
29
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Хора, Бойко Борисов и Домусчиев са бивши или настоящи агенти. Това са ***, които само си раздават парите от държавата. Това е факта. Домусчиев е забогатял от червените куфарчета. Няка да докаже от къде е имал пари за бизнес.Всички от властта са бивши агенти на държавна сигурност!
35
6
 
49
 
! Отговори
Цербер преди 4 години
Домусчиев получава 100 млн. за Биовет, и нагло иска работниците да плащат първите 5 дни в болничен Горанов ако даде 100 млн за 2 млн пенсионери за Коледа ще се хвали нон стоп. А на Бойко напомням, че през 89 г сме гледали 5 пъти повече животни и 10 пъти повече плодове зеленчуци тютюн, с неговите 3% ръст ни трябват сто години за да стигнем 89 г. А какво ядем при това производство не ми се мисли. Нагли ***.
34
32
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега Радев ще си говори цели 10 години само по телефона с Решетников, защото ченгето е персона нон грата в България !
33
5
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А бе какво стана с глобата на Домуса от 65 000 000 лева за разсипията българския морски флот?!Симеонов уж го беше осъдил, не съм чул нищо по въпроса!
32
42
 
12
 
! Отговори
Кво стаа бе комуняги преди 4 години
Нинова някога да е открила завод, магистрала, парк, детска градина... нещо? Каквото и да е. Аз не знам Нинова да е открила обект, който да е в полза на общесвото. А успехите на ГЕРБ са безброй. Затова ГЕРБ печели избори, а БСП губи все по- позорно.
31
35
 
12
 
! Отговори
Руми е много ядосан преди 4 години
Клепоухият Руми Грипенов Радев е много ядосан, защото загуби комисионните, които му бяха обещали за Грипен.
30
6
 
31
 
! Отговори
рфл преди 4 години
Големия "завод". Вие знаете ли какво означава, ЗАВОД? :) Със сигурност не е 500квм на 3 етажа, точно 5 компресора (има го в интернет) и цистернички, в които 200 калинки от близкото населено място, ще изливат чували с химия за хора и животни, или за животни и хора, както искате, разбира се това ще се случва в непосредствена близост до местната река. "Пречиствателната станция" за 40 млн са просто две тръби с пластмасови мрежи "филтри" които се заустват в реката и кмета облажва.
29
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Радев-празнодумец"Вместо да вървим напред избрахме най-слаабият президент досега и се връщаме много назад към времената на бай-Тошо. Много жалко..."Хахахахах много хубав ВИЦ си написал ама държавата се УПРАЛЯВА ОТ ОХРАНИТЕЛЯ НА БАЙ-ТОШО.хахаха
28
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При соцаилизма, при всичките му недостатъци, трудовият човек беше на почит. Никой не можеше да подритва човека на труда.
27
4
 
21
 
! Отговори
Майтапчия преди 4 години
Банкянското слънцеЕла изгрей и освети менавеки да се слави Твойто име!Необходим си като въздуха,водата,без Теб не могат съществата!Без Твойте мощни магистрали,живот ще има ли?Едва ли!А ако вечер не Те видим на екранакак спокойно ще се пъхнем под юргана?На Теб сме благодарни ний до гроб,напук на празния си джоб!Баце,ще ти бъдем верни,дори в условия мизерни!Ако трябва ще ядем само лапад-В България Слънцето изгрява от Запад*!*Банкя
26
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това, че някой открива работни места му се пише като заслуга, все едно той дава хляба, той го прави заради доброто на работниците, не за да прави печалби, всички трябва да са му задължени, дажи и правителството. А Бойко или който и да е политик от която и да е порият, отишъл ли е да уважи първия работен на някой работник, да то посети и да му изкаже благодарност, че без труда на работника няма развитие, няма бизнес, няма нищо. Само на чорбаджиите се кланят.
25
18
 
9
 
! Отговори
Чиновник преди 4 години
До Кога ?!Волгин винаги казва "важни" неща. Ама са важни само за него, защото от това му зависи заплатата. Ако не си каже каже опорните точки, спуснати от "безобидното" Движение Русофили, няма да има какво да яде тоя продажен безродник.
24
25
 
11
 
! Отговори
Радев-празнодумец преди 4 години
Радев е празнодумец храбър. Празни приказки, безмислени пожелания в комунистически стил другари дайте да дадем и след 3 години президенстване (празнодумстване) няма нищо полезно и смислено свършено от него за България. Вместо да вървим напред избрахме най-слаабият президент досега и се връщаме много назад към времената на бай-Тошо. Много жалко...
23
2
 
18
 
! Отговори
излишен преди 4 години
Този на икономиката барабар Петко с мъжете.
22
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Собственикът на фармацевтичния завод Кирил Домусчиев съобщи, че ще се разкрият 200 нови работни места"Разбира се, фармацевтичен завод, здравето е бизнес при демокрацията. Нашите богаташи все заводи за лекарства да откриват, българина има нужда да купува лекарства.
21
3
 
30
 
! Отговори
Ооо, преди 4 години
Направил си нов завод на домусчето да му работят евтини роби, сигурно ще ти се отблагодари подобаващо.
20
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Даже и да не подкрепят, пак режат.
19
2
 
26
 
! Отговори
ама нейсе преди 4 години
До съчетание с лента:Наистина, ако разгледате други снимки от откриването, ще видите, че сцената е достатъчно голяма, така че да се съберат тези 9-имата резачи, без да се блъскат един до друг, поради което нямаше да представлява трудност да се опъне една лента 5 метра и всеки да застане в нормална позиция, за да отреже лентата.