БЛС за случая с лекаря от Пазарджик: Поставя петно върху всички!

Съюзът сезира етичната комисия за случилото се
17 сеп 2019 10:56, Красимир Ангелов
29
БЛС за случая с лекаря от Пазарджик: Поставя петно върху всички!
Снимка: Булфото, архив

Българският лекарски съюз (БЛС) ще сезира етичната комисия по случая с лекаря от МБАЛ-Пазарджик, който предлага предлага на здрав пациент да му бъде поставен стент.

Още по темата
"Едно от основните задължения на Български лекарски съюз е да гарантира на обществото, че то ще бъде лекувано от компетентни лекари, които не злоупотребяват със своите правомощия, а упражняват професията си отговорно и достойно.

Всяко поведение, несъобразено със съвременните медицински стандарти, е опасно и вредно за цялото общество. То всява недоверие към лекарското съсловие, а по този начин поставя в риск живота и здравето на пациента, защото, ако човек изпадне в нужда, и действително трябва да му бъде оказана медицинска помощ, съществува реална опасност той да откаже да му бъде направена съответната интервенция или да му бъде приложено необходимото лечение поради породилия се страх от злоупотреби", посочват в своя позиция от БЛС.

От организацията отбелязват, че категорично осъждат и се противопоставят на порочните практики, "които поставят петно върху цялото съсловие".

"Те не само всяват недоверие, настройват българското общество срещу лекарите, нанасят трайна вреда върху авторитета на медиците, но и са една от основните причини за нарастващата агресия над медицински лица", се чете още в позицията на БЛС.

Български лекарски съюз ще има правото да наложи предвидените в Закона и Устава на съсловната организация санкции след приключване на разследването и при наличието на доказващи вината обстоятелства за неспазване на етичните и медицинските правила.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
29
 
! Отговори
До 6 преди 4 години
Това е вярно,нооооо 57000 лева заплата на месец говори че, доста пациенти е "сготвил"
7
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хората вече разбраха че всяко влизане в болница е не за лечение а за източване на здравната каса и е опасно за тяхното здраве, защото започват да измислят скъпи диагнози за несъществуващи болести и масово изписване на скъпи лекарства така и фармацевтичната мафия благоденства, а пациента се влошава и често достига до летален изход!
6
7
 
8
 
! Отговори
Завистлив доктор преди 4 години
А колко простичко е да бъде "сготвен" някой .... дори идея си нямате. Нищо не твърдя, нямам факти.
5
5
 
24
 
! Отговори
the Ghost преди 4 години
какво петно поставя? То цялата *** от лекари е едно голямо петно за професия
4
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези от петна са шарени като с маскировъчни дрехи и нищо.Почти всички доктори са такива.Главни лекари на болници пред фалит станаха милионери. Сестрите протестират за ниски заплати, а шефовете на болниците, в които те работят, си пишат заплати като на рок звезди.Влезеш ли в медицинско заведение, докато не те изнудят за ненужни плащания и ограбят няма излизане, а за лечение, ако искаш да се излекуваш е като тотото - или ще ти мине или не, но не благодарение на бялата мафия.Гарантирано от ГЕРБ
3
1
 
27
 
! Отговори
Да бе да преди 4 години
Тоя тол......уб от лекарския съюз да каже има ли на един доктор със спрени права или всички са съвестни и кадърни.
2
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От кога една общоприета практика се нарича Петно? Различното при въпросният"доктор"е че практикува едни много скъпи процедури!
1
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За съжаление не е петно, а начин на работа на болшинството лекари.Иначе защо се наливат милиарди в здравната система, а все няма пари.Защото касата се точи безконтролно и безогледно.За сестрите няма и по хиляда лева заплата, а този вземал заплатата им за пет години само за месец.И ТОЙ не е единствен случай!Това е правило, а не петно!