На свобода: Джок Полфрийман излезе от Софийския затвор

На този етап австралиецът няма валидни документи
Обновена: 20 сеп 2019 17:01 | 20 сеп 2019 17:00, Красимир Ангелов
70

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Осъденият за убийството на Андрей Монов - Джок Полфрийман, излезе от затвора този следобед.

Още по темата
Преди ден състав на Апелативния съд в София реши, че австралиецът излиза на свобода, след като излежа повече от половината от своята 20-годишна присъда.

Полфрийман няма валидни документи за самоличност и затова е предаден на Дирекция "Миграция".

Австралиецът е в ареста от края на 2007 г., когато извърши убийството в центъра на София. След спор и сбиване тогава с компанията на Монов австралиецът намушка фатално с нож студента и рани Антоан Захариев.

Заради решението на съда по-рано днес в българския парламент се разгоря сериозна дискусия. Лидерът на БСП Корнелия Нинова определи решението като "позор" на българския съд. Премиерът Бойко Борисов отказа директно да коментира решението, но даде да се разбере, че също не е доволен от пускането на Полфрийман на свобода.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още по темата: Джок Полфрийман
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дай Боже да го блъсне кола или по-добре- камион. Нагло го ведо!
37
0
 
15
 
! Отговори
До юрист преди 4 години
Уважаемо юридическо величие, син съм на юрист, но нищо не разбирам от право. Имал съм спорове с баща си и не съм го разбирал. Например защо е забил здрав шамар на едного, когото е свалил от въжето и той дошъл да му целува ръка. Непонятно ми е много от това, което творят юристите.Позволете да не се съглася, че вината за плачевното състояние на системата са само съдиите. И прокуратурата, уважаеми! Случаите с Ивнчева и колежката й, както и случая с "русофилите" говори за политическа проституция.
36
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това, което не става с пари става с много пари - народна мъдрост.
35
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя факсове ли е получил, че е решил да ръга някого си с нож? Да извадят документ че е психар.
34
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Реват, щото сега ще извади много кирливи ризи на прависъдната ни система
33
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоест в България за убийство се лежи 5-6 години макс! Секи може да дойде и да прави лов за българи ако му е кеф, третират ни по долу и от аборигени! 30 годни демокрация принизиха българина и му отнеха чест ,достойнство , всичко. Скоро няма да ни има з а съжаление!
32
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо да не го пуснат той нее с доживотна присъда. Работел е в затвора а това му съкращава присъдата. Научил е Български завършил е учението си държал сее примерно и има всички основания да бъде освободен. А и това че е тръгнал да помага на човек нападнат от Скинари не го прави убиец. Аз ако бях на негово място и аз щях да направя същото. Да гледам как Скинари убиват човек и да отмина ли. Няма как да отмина а ще помогна па макар и с цената на умрял Скинар.
31
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко да го държат .Реват тия дето са писали законите или са участвали в гласуванията им .20г ,излиза след добро поведение на 12 г .Всичко е точно .Нашите депутати писаха законите да не ги лови нищо а засега не могат да се разберат със себе си .
30
6
 
7
 
! Отговори
МАФИЯ ! ! ! ! преди 4 години
Цяла България е възмутена от корумпираното решение на съда, И ВЪПРЕКИ ТОВА убиеца си излезе! Бойко се прави на ощипан, нищо не знаел! Каква е тая държава това ли е демокрацията!????
29
6
 
3
 
! Отговори
до 8 преди 4 години
дай доказателства че е ръгал тинейджъри в Австралия, и печелиш.
28
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този психопат трябва да бъде върнат в затвора, а съдията, който го е освободил- уволнен и разследван.
27
0
 
8
 
! Отговори
ист преди 4 години
Който го пусна да влезе на неговото място. Така е справедливо.
26
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
(((Полфрийман))) ли е или само Полфрийман. Защото ако е от (((ония))) ясна е работата.
25
7
 
11
 
! Отговори
Джок преди 4 години
Ловецът на скинари е свободен. Треперете плешиви мишки!!!
24
5
 
11
 
! Отговори
Кшиштоф Курзалевски преди 4 години
Нека си припомним драги ми смехурчета за кво иде реч!Преди 13г. двама британски командоса единия австралиец а другия непалец идват за уикенда в София-ефтина на времето дестинация за ***.ви и алкаш.Докато белия си купува цигари от клекшопа група малолитни левскарчета-скинарчета нападат да бият непалеца просто щот е яко ***.Тогава белия с викове стоп на расизма и нацизма се намесва и с проф.усърдие взима чикийката от едното лапе и му срязва гръцмуля.В ЕС щяха награда да му дадът а тук затвор???
23
4
 
8
 
! Отговори
Коляч преди 4 години
Полфрийман!?!?!? "Чист" австралиец. Да не е принасял жертва за Йом Кипур евентуално? Умните ще ме разберат какво казвам.
22
9
 
5
 
! Отговори
Успех Джок преди 4 години
Живот и здраве ти желая. Сигурен съм, че в БГ си срещнал и свестни хора. Ние сме със теб!!!
21
3
 
7
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
За живее българо-австралийската дружба!
20
5
 
5
 
! Отговори
1919 пк преди 4 години
На дветрети от излежаното може да се обжалва това е. И да се пише и да не се пише такъв е закона. Никой от нас не е бил на мястото на инцидента и не е ясно какво е станало, жалко за загиналото момче. Но такъв е закона и други хора излязоха на свобода така но не писаха за тях.
19
3
 
4
 
! Отговори
Хм? преди 4 години
Интересно, съдът се позовава на липсата на други криминални прояви на Полфриймън. Т. е. няма как да е наръгал някой в Австралия и това да не е отразено в досието му. Досието му се изисква служебно от Австралийските власти, все пак говорим за Австралия, не за Конго. Според вас, чисто теоретично, ако синът ви и група от 16 младежи, единият син на политик, който на всичкото отгоре е служител и на МВР, се сбият какво ще последва? Кой е насъскал групичката? Да не е този с тате и маминка нотариус?