Откриха мъртъв българин в гаража на китайското посолство в Брюксел

Смъртта е загадъчна, близките нямат информация
24 сеп 2019 12:53, Елка Василева
62
Откриха мъртъв българин  в гаража на китайското посолство в Брюксел
Снимка: bTV

Българин е починал при загадъчни обстоятелства в Брюксел. 36-годишният Искрен Йорданов от Русе е бил намерен мъртъв в гаража на китайското посолство в Брюксел.

Мъжът живеел в Германия, но заминал за Белгия при приятелка на 13 септември. Два дни по-късно говори с майка си по телефона за последно, след което повече връзка с него няма. На 20 септември семейството му в Русе е потърсено от полицията, за да ги уведомят, че Искрен е починал в Брюксел на територията на китайското посолство.

Информацията до българските власти е подадена от Интерпол, а всички опити на близките да получат още информация от посолството ни в Брюксел и външно министерство до момента са без резултат.

„В неделя вече започна да ми звъни и каза, че ще има страхотен проблем. После телефонът се изключи и край. Последно го чух в 7:30 ч. Оттогава вече никаква връзка, абсолютно никаква. Искам да разбера истината, да знам къде е тялото му, какво се е случило, какво е преживял”, каза майката на Искрен – Елка Дочева, пред bTV.

"Обясниха ми, че особеността на случая, че се развива в 4 държави това действие - България, Белгия, Германия и Китай - заради това, че е открит в гаража на китайското посолство. Всички се чудят как може той да е влязъл там, при условие, че защитата е страшно голяма, там не влизат случайни хора, всичко е много странно", добави Илияна Йорданова - снаха на Искрен.

Вчера семейството се оплака, че от външното ни министерство и посолствата ни в Белгия и Германия не са им дали никаква информация.

От МВнР заявиха пред Dir.bg: „Министерството на външните работи и посолството ни в Белгия, където в Брюксел се е случил инцидентът, работят по случая още от момента, в който в МВнР от близки на починалото лице е получен сигналът - 20 септември 2019 г. Завеждащият Консулската ни служба в Брюксел е разговарял с близки на починалия и оказва пълно съдействие. Установен е контакт с местните власти, отправено е запитване към белгийската полиция за получаване на информация и изясняване на обстоятелствата около смъртта на българския гражданин. Към момента консулството ни в Брюксел очаква информация от белгийските власти по случая".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още по темата: Брюкселсмъртбългарин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То така се влиза лесно в посолство особенно китайското, да не стане случая Хогоши 2 уж го убили пък няма тяло
39
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Крадец на коли?
38
0
 
21
 
! Отговори
От Берлин преди 4 години
От българското посолство тук, могат да очакват само дъвки и бомбони..! Такива мърди и нагледци не сте виждали!
37
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сетих се ... сега ще обвинят Путин.Нов Скрипал ама този път БГзипал..Медийте няма да пропуснат възможността даже от сега ги виждам заглавията ... Пурин наредил на *** да играе 007 с Китайците, очаквайте филма 2020
36
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Работата не е чиста, като започнем как е влязъл на територията на посолството че и в гараж. Наш *** пак се е забъркал където не му е място
35
1
 
37
 
! Отговори
Уморен кон преди 4 години
Около 15 години съм работил в чужбина и от погледа ми върху живота там ,мога да кажа че няма случайни неща!Наркотици ,или измами все тая!Там не лапат мухи ,а това че нашите тарикати не знаят къде са всъщност ,си е за тяхна сметка-въпроса е само колко голяма е сметката!
34
3
 
33
 
! Отговори
aibou преди 4 години
Не го познавам лично,но познавам негови близки. Момчето и тук все е бил в батака. Жалко,за него и за близките му.
33
4
 
25
 
! Отговори
Mudyu преди 4 години
Абе важното е че бг институциите няма да си мръднат и пръста
32
13
 
13
 
! Отговори
Totenkopf преди 4 години
Или журналистите не стават за нищо( факт) , или близките на тоя са тотално изкукали, а нищо чудно и те да са участвали в престъпната схема и сега се правят на ***.
31
0
 
20
 
! Отговори
Витя Николаев преди 4 години
А кой го е намерил в гаража на китайското посолство в Брюксел?Ако има клипче, да пратят да го пуснем в "Дубрютру, България" - може някой да го познае Е как кого?!
30
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този кой знае в каква схема се е набутал за кинти. Какво е раотил в Германия? Какво работи приятелата в Брюксел при,която е ходил ?
29
12
 
20
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
И тея хич не са ,,емигранти а генофона там все повече ще става така аз в Лондонистан и Федералната джамахирия не стъпвам , 100 % някой ревнив фес като от Турски сериал е раздал правосъдие горкият човек искал е да помогне на жената , но нали е политкоректно да сме с челми дори брюкселските зелки няма да дадат инфо ... че ще излезе че е накълцан
28
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каква е таа новина от преди 1 седмица , нормално за тоа сайт с копираните Текстове от интернет
27
2
 
28
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
Много сте зле по Тв даваха майката , момчето най -вероятно е отишъл при некоя фльорца уж ,,приятелка , в телефон разговор последно е споменал за сериозен проблем с пакистанци.... тия ножари не прощават заврял се е между шамарите
26
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Въртял е някаква далавера с персонала на посолството скарали,спречкали са се и белята е станала!Китайците придобиват все по-голямо самочувствие,рибарските им кораби в Тихия океан наемат ,индонезийци ,малайзици,филипинци и др.местни за работа по корабите.Хората се оплакват от китайците,грубо отношение побоища ,даже има и смъртни случаи!
25
3
 
22
 
! Отговори
Значи преди 4 години
Първо, да се уточни дали наистина е "Искрен Йорданов", а не, например, братовчед му.Второ, да се уточни дали споменатите "страшни проблеми", които имал, не са свързани с - примерно, новичок или друга топ-напитка.Трето - за момент само, звънят ми от ... аааа!
24
5
 
22
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
АЙДЕ БЕ НЕ СЕ ЗНАЕ .-ТА ТАМ Е КАМЕРА ДО КАМЕРА.То е ясно, че дръпнатите са го убили!
23
2
 
17
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
АЙДЕ БЕ НЕ СЕ ЗНАЕ .-ТА ТАМ Е КАМЕРА ДО КАМЕРА.Тези камери не могат да установят мотива за убийството.
22
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е ако приятелката му е жена на китайския посланик е ясно.
21
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До тук има логика в някои версии на коментиращите:- таен агент- жиголо на някой китайски държавник- крал е нафта от гаража на китайцитеСамо в това, че пакистански емигранти са го захвърлили в гаража на китайското посолство, не видях логика.