Разследват смърт на 11-месечно бебе в МБАЛ-Разград

Било прието с пневмония, открили му и Синдром на Рей
Обновена: 1 окт 2019 17:57 | 1 окт 2019 17:45, Анисия Иванова
4
Разследват смърт на 11-месечно бебе в МБАЛ-Разград
Архив: БУлфото

11-месечно момченце е починало в МБАЛ "Св. Иван Рилски" в Разград. Заради това експерти на Регионалната здравна инспекция са влезли днес предиобед в болницата на проверка, съобщи изпълнителният директор на здравното заведение д-р Гечо Жеков.

По нареждане на РЗИ окончателните резултатите от проверката ще бъдат оповестени след около 2 седмици едва след като излязат и резултатите от аутопсията на малкия пациент.

За кончината на детето, което е било пациент на здравното заведение съобщи в профила си във фейсбук майка му Йоана Николова. По думите на жената на 15 септември т. г. малкият Павел вдигнал температура - 39 градуса. Закарали го в спешно отделение, приели го в "Педиатрията" с диагноза пневмония. На 21 септември детето започнало да повръща, имало и диария. Майката твърди, че докторката, чието име не се споменава, го изписала, без да се направи снимка на дробовете. Препратила родителите в "Спешно отделение", за да вземат направление за "Инфекциозно", а там Павел починал три дни по-късно.

Жената твърди, че в епикризата от детското отделение е било записано, че няма придружаващи заболявания, докато от "Инфекциозно" вписали, че е с двустранна пневмония, остра дихателна и сърдечна недостатъчност, мозъчен оток и анемия.

Четири дни по-късно била съставена нова епикриза, с допълнено придружаващо заболяване Синдром на Рей. "Как и кой реши, че детето ми има някакви заболявания и Синдром на Рей, при положение, че аутопсията все още не е излязла окончателно. И ако ги е имало защо никой доктор не ми каза." - пише във фейсбук опечалената майка.

Извършена е проверка от РЗИ, направихме и вътрешна проверка, има много спекулации, но ще коментираме случая едва след като имаме окончателните резултати от аутопсионния материал, коментира д-р Гечо Жеков пред "Монитор".

Аутопсията е била извършена от доцент от Варна, от лекуващата лекарка са снети обяснения. "Лечението е проведено, детето е лекувано както трябва, но е имало увреждане, не са му били правени нужните имунизации, касае се и за аденовирусна инфекция." - допълни ръководителят на здравното заведение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
4
 
! Отговори
galya преди 4 години
Доктори не останаха, всичко кадърно се изнесе, а в Разград в болницата санитарките са пО доктори от докторите ( да поясня за неразбралите - санитарките са по-качествения персонал)!
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А защо е без имунизации ?Не би трябвало да умре , ако е била температура ...Жалко за детенцето , понякога докторите не обръщат внимание ...Моето като лежеше с пневмония , не беше това , но имали само тази пътека и си ги пишат по нея , и казват че е това ....Изглеждаха не заинтересовани , просто си чакаха заплатката ...
2
0
 
12
 
! Отговори
Гурбетчия преди 4 години
Много, много жалко, особено когато е едно невинно дете.Да почива в мир.
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ключовото изречение е НЕ са му направени имунизации.Бог да го прости.