Завърналите се... Как един неуспешен подарък дава идея за бизнес

Елена Никифорова помага на емигрантите да пращат подаръци
10 окт 2019 13:12,
76

Преди точно 9 г. Елена Никифорова иска да изпрати на баща си бутилка хубаво уиски и картичка, защото не е в България за 60-ия му рожден ден. За съжаление не успява. Тогава тя си казва, че някой ден ще създаде свой бизнес - нещо свое, което предизвиква и радост, и сълзи.

Елена започва работа по осъществяване на идеята си още докато е във Великобритания. Тя създава сайт, с който българите, които живеят в чужбина могат да зарадват своите близки.

Благодарение на Ели всеки ден летят "облачета" от цял свят - персонализирани подаръци - до различни точки в България от онези, които са напуснали род и родина.

"Сайтът е направен за българи, които живеят основно в чужбина. Техните подаръци ги опаковаме така да изглеждат като колетчета. И на тях пише "това облаче беше изпратено за теб", например от Чикаго или Лондон.", споделя Елена пред предаването "Завърналите се с Петя Кертикова" по Bulgaria ON AIR.

Името на сайта избира заради песента "Я кажи ми, облаче ле бяло", заради близостта й до емигрантите.

Намерила щастието си у дома, сега Елена мечтае за една друга България.

"България е една прекрасна страна и ако някой ден всички приятели и роднини се върнат ще стане наистина прекрасно. Това ми е и мечтата! Ако не сега, то като оправят децата, да се приберат," казва още Елена.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
21
 
4
 
! Отговори
СМЯХ до 27 преди 4 години
Ами живея в Германия над 10 г. и започнах да го забравям въушливия и безполезен български , а децата ми дори не го знаят :)
27
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отново разбирачите пишат глупости. В чужбина е пълно с наистина успяли българи. Логично е, че след като огромна част от възпитаниците на елитните езикови и математически гимназии и на випускниците на медицинските академии напускат, че в чужбина има българи лекари и хора на ръководни позиции. И част от тях се връщат не защото на Запад е "по-трудно" или защото "не са успяли". А защото всяка държава си има културни особености които са въпрос на вкус.
26
10
 
0
 
! Отговори
Маке от Силистра преди 4 години
Още Великиот Алекзандер е рекъл - видиш ли бу-гарин - бой с лопата по чутурата.
25
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами СМЯХ си е,смехурко! Докато им се "превиждат",така ще е :) Преди да пишеш комент, СЕ НАУЧИ ДА ПИШЕШ!Иначе,просто няма смисъл!!
24
3
 
10
 
! Отговори
СМЯХ преди 4 години
Аве на тея продажни политици и медии постоянно им се превиждат връщащи се хахахахаха
23
1
 
6
 
! Отговори
мишо бирочето преди 4 години
да направи един бизнес вместо уиските хората да превеждат пари на изгладнелите си роднини без огромните комисионни на хампарцунян. ще забогатэ или ще и набият четвъртит отзадзе.
22
5
 
9
 
! Отговори
социален психолог преди 4 години
Българите сами себе си мразят и ненавиждат собствената си държава. С такива хора държава не става. В момента тече велико преселение на народите, раздвижване на огромни тълпи. Може би тези които ще дойдат в България ще направят по добра държава, но самите българи се оказаха доста калпави като народ - съсипаха социална държава, сега съсипват капиталистическа такава. Явно толкова си могат.
21
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До CapitalПропуснал си основния момент. Той не е че тя върти бизнес, а че намира България за прекрасна, когато генератора на доходите й няма нищо общо с икономическата ситуация в България. Иначе е супер, че си е намерила с какво да си изкарва парите, но нека да престанем с глупостите да го обръщаме на реклама.
20
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това да не са Бойковите юпита ? Те за колко дена ще ни оправят ?
19
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До човекТо от магазина до вас или от близката книжарница много неща можеш да си купиш, вкл. и картичка за рождения ден, обаче е важен жеста! Че някой там, на другия край на света е помислил за теб и иска да те зарадва!
18
9
 
16
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Хм..странна работа :) От 20 комента,18 на "успели българи",които плюят България?!Чудно ми е-КАКЪВ ГО ДИРИТЕ В БЪЛГАРСКИ САЙТ?!?Защо си губите времето тук?Нямате ли чинии за миене и WC за чистене?Нямаме нужда от вас,нито от мнението ви!И..не се връщайте,ще минем и без вас..."успелите"!!
17
6
 
10
 
! Отговори
човек преди 4 години
Това колко се завърнали, колко са заминали, е ясно че е болна тема.Но не това искам да коментирам.Учудва ме идеята на една българка да прати на баща си бутилка уиски за рождения му ден от чужбина.Кварталните магазини се намират на 10 минути пеш от дома ми.И от тях мога да си избера маркови уискита на цени от 10 до над 100 лева.А има и сайтове от които могат да се поръчат от Англия специални бутикови селекции уиски, всякакви видове, бленд, малцово, отлежало, опушено...
16
1
 
5
 
! Отговори
Capital преди 4 години
До 1Ами въртете Вие с бизнес с парите на българите зад граница, като Ви се струва много лесно.Всъщност може и да не са само българи просто направете нещо печалившо, което Ви и харесва същевременно.
15
1
 
9
 
! Отговори
Capital преди 4 години
Браво на жената!
14
0
 
3
 
! Отговори
АНОНИМКО 2 преди 4 години
До АнонименМного сериозно си се взел. Ако си толкова извисен на какъвто се правиш, НЕ би си позволил обидните квалификации, които сипеш към хората тук. Не всички са само електорат. ОК. Образован може би, но възпитан........... ха
13
0
 
23
 
! Отговори
Ха преди 4 години
Предаването "Завърналите се с Петя Кертикова" по Bulgaria ON AIR.Защо не направи предаване -"Заминаващите",ама края на Август-началото на Септември,когато хиляди млади българчета заминават за чуждите университети.Това са деца с отлични дипломи,владеещи чужд език,минали през ситото за прием на университетите.Да попита: с мисъл за завръщане ли заминават?
12
5
 
19
 
! Отговори
Стига с пропагандата преди 4 години
Стига с пропагандата - Браво на Жената - Браво - но стига сте казвали да се връщат .. да връщат се тези, които са направили пари там или които са учили... там не става да се развият и се връщат тук, защото виж там е по трудно ... 90% от хората имащи семейства и деца в чужбина на добра работа (за да живеят прилично там), с добро образование за децата си стоят там... се пак нали заради семейство и децата бягаме от тази държава, която се явява като мащеха за нас...без да се грижи за млади и стари
11
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на жената, но моля ви се, не лепвайте "завърналте се", защото това с същата пародия, като преди 15-20 години даваха по телевизията разни "успели" българи в чужбина и сума народ хукна още веднъж, след като ни приеха в ЕС.Говвим за ... колко -100-200 гуши от 2-3 милиона?
10
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От хубаво никой не бяха
9
5
 
5
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 4 години
До Van Duke 5 Какво шайка те гони па теб ? Я си направи самооценка. Ха , ха ..!