Борисов: Акцията в БФС е заради корупция, няма да търпим уговорени мачове!

Външният министър разговаря с британския посланик у нас
Обновена: 15 окт 2019 19:43 | 15 окт 2019 19:40, Веселина Йорданова
176
Борисов: Акцията в БФС е заради корупция, няма да търпим уговорени мачове!
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов коментира подадената оставка от президента на БФС Борислав Михайлов с думите, че няма да се търпи неспазването на законите, да се договарят мачове и съдии.

Още по темата
"Преди известно време ние говорихме именно за респект, за чистота на взимане на съдийски решения, за ненамесата в работата им. За съжаление те не се вслушаха и мислеха, че с колегите, които се срещахме и ги предупредихме, си правим евтин пиар. Исках да съм ги предупредил, за да не може след това някой от ФИФА и УЕФА да ми прави забележки. Те не се съобразиха и това, което службите ми докладваха сутринта, просто съвпаднаха няколко неща заедно. Операцията беше планирана няколко дни преди вчерашния мач", обясни Борисов. Той добави, че тече вече дело.

"Трябва да си направят необходимото, за да може след това да говорим какво може отново да подпомогне държавата. Искам много ясно да се разбере, че ние не се месим в дейността и работата на БФС, въпреки че когато идват големи шефове от футболните централи, аз винаги ги приемам.

Това, което се прави на територията на страната и не се спазват законите, договарят мачове или договорят съдии за мачове, няма да ги търпим. Това е реакцията днес след дълго време вършена работа от полицията, ГДБОП и НАП", коментира премиерът, цитиран от БНР.

Той съобщи, че е разпоредил на външния министър Екатерина Захариева да извика британския посланик и да му предаде, че ние в никакъв случай не сме съгласни България да бъде слагана под този знаменател.

Техните фенове подмятаха банани на най-добрите футболисти в света. Не ние сме го измислили това. Срамуваме се от тези няколко човека. Не може да допуснем във Великобритания медии да коментират по този начин България, заяви премиерът.

"В българските отбори със сигурност има повече цветнокожи футболисти, отколкото на Острова. В нашия национален отбор имаше трима тъмнокожи футболисти и в техния имаше трима. Какъв расизъм?
Дават ни оценка, които са доказани в расизма си. Нашата реакция е много принципна. Абсолютно сме за респекта и никога не сме били расисти. Ние сме спасили евреите, когато другите са ги горили в пещ. Какви расисти", попита още премиерът.

Борисов заяви, че сме изтърпели два дни англичаните, "които какво ли не правиха". Ние не дадохме оценка на английската нация. Имаме прекрасни отношения с Великобритания. Никой не трябва да ни нарича животни. Тогава се възпламеняваме ние с право", каза още Бойко Борисов.

От МВнР съобщиха, че вицепремиерът Екатерина Захариева е провела телефонен разговор с посланика на Обединеното кралство в България Ема Хопкинс по разпореждане на премиера.

По-късно посланик Хопкинс е била извикана и на среща в МВнР с и. д. генерален директор „Двустранни отношения“ на МВнР Христо Полендаков. Той повторил категоричната позиция, изразена вече от премиера Бойко Борисов, която осъди недопустимите ксенофобски прояви на група български фенове по време на мача Англия-България. Генералният директор потвърди, че от българска страна са взети незабавно всички мерки за разрешаването на случая, както от правителството, така и от правоохранителните органи.

Полендаков изрази съжаление, че тези недопустими прояви на малка група хора намериха широк негативен отзвук в британските медии и доведоха до негативни квалификации по отношение на българския народ и държава.

Посланик Хопкинс даде високата си оценка за толерантността, присъща на българския народ.
По телефона пред вицепремиера Захариева и на срещата с директора Полендаков британският дипломат изказа своите добри впечатления и благодарности за бързата реакция на българското правителство по случая, които ще предаде и на британското правителство.

Ема Хопкинс информира, че заместник-министърът по спорта, медиите и творческите индустрии Найджъл Адамс вече е изразил публично положителната оценка на британското правителство от реакцията на българското правителство този следобед по време на изслушване в британския парламент. Зам.-министър Адамс приветства и "бързата реакция на българското правителство" в писмо до президента на УЕФА Александър Черефин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ингилизите си казаха искренно мнението какво мислят за нас и защо искат да се махнат от животинския клуб ЕС.
82
2
 
7
 
! Отговори
Гробокопач преди 4 години
До СТРАНДЖАТАТоку що Мая много яко го втъква във фъндърата на Фъндъчката. Абе отива й предника от сексшопа, добре действ ас него;)))
81
3
 
12
 
! Отговори
Гробокопач преди 4 години
Фифа, Фафа и Фуфа, фъфленето на Бойко ТикватаСтранджатаТонкатаЗозо
80
5
 
11
 
! Отговори
Тонката преди 4 години
Не ми забелязвайте от време на време не съм със всичкия си, не знам Боце каква дрога ни дава но изтрещяваме:):):):):) Абе аз съм се побъркал какъв ГЕРБ ми е влязъл отзад и не мога да го изкарам от там. Хора помагайте ГЕРБ ни убива и ни дрогира. Бойко ходи си със добро да не те сподели съдбата на Боби:):):):):)
79
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойкооо,акцията закъсня!Сега всички мислят,че групата с нацистките намеци и расови такива е била организирана от ГЕРБ за да бъде принуден Б.Михайлов да даде оставка.
78
1
 
16
 
! Отговори
Гилъна преди 4 години
Перуката ако беше накачил малко предизборни плакати на ГЕРБ по стадионите и в БФС сега нямаше да го тарашат.
77
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А в министерството на Кралев кога?Точно заради това министерство спорта ни е на това дередже.
76
1
 
6
 
! Отговори
Боби силна изповед преди 4 години
Ако крадях пари щях да купя на Краси Кралев калорекс
75
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тиква а защо не кажеш съселяните ти от Витоша Бистрица как влязоха в А-група и кой ги возеше с правителствения самолет?И какви схеми въртите с Гелосания у с амфетите и в първенството.Точно пък Тиквата седнал да говори за корупция...
74
2
 
4
 
! Отговори
Боби изповед преди 4 години
Ако крадях пари Ники нямаше да играе в Лески
73
0
 
5
 
! Отговори
така е преди 4 години
тоя откога започна да разбира от военна музика
72
1
 
4
 
! Отговори
Боби преди 4 години
Ако крадях пари нямаше да се напивам по симпозиуми
71
2
 
5
 
! Отговори
пожелание преди 4 години
Това,което боко ни направи,пожелавам да се случи на двамата тапири-тонка и стран.жа.Па тогава да видим как ше го фалят.УУУ брее...
70
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В цял святя мачовоте се уреждат,не се прави на по-католик от папата. Дори мача на 27 октомври вече си го свирил.
69
0
 
6
 
! Отговори
СЛАБАКОВ преди 4 години
Днес май е пил доста енергийни напитки.......
68
1
 
12
 
! Отговори
Сталин преди 4 години
Има тиква- има проблем. Няма тиква-...... .....
67
3
 
10
 
! Отговори
Странджата преди 4 години
Оставам Тонката да поема ударите отпред и отзад. Аз искам да съм нормален, като всички хора които не гласуват за мафията ГЕРБ. На 27 всички до един против ГЕРБ, Англичаните ни показаха от къде изгрява слънцето, и кое е правилното за да я има България.
66
1
 
6
 
! Отговори
Запалянко преди 4 години
Олееее, на Ники Михайлов ще му замре кариерата... Хахаха
65
1
 
7
 
! Отговори
Тръпни преди 4 години
След изборит, като нахлуят в Столична община, тогава твое чудо, та ничие...
64
1
 
5
 
! Отговори
Моника Люински преди 4 години
Ааааа, затова ли ги събира черепите, аааааа, ясно... Брекзит за теб

Спонсорирани публикации