Борисов: Турция не може да очаква подкрепа за войната!

Премиерът за Brexit-а: Божа работа, никой не може да каже!
83
Борисов: Турция не може да очаква подкрепа за войната!
Снимка: Facebook

Премиерът Бойко Борисов заяви, че от британския парламент зависи дали споразумението за Брекзит ще бъде одобрено.

Още по темата
"Първо сделката трябва да мине събота през парламента в Лондон, иначе това сме го играли много пъти", посочи Борисов преди началото на Европейския съвет в Брюксел.

"Божа работа, никой не може да каже", каза още той и допълни, че се възхищава на главния преговарящ на ЕС Мишел Барние.

Според премиера би било историческа грешка, ако не започнат преговорите за присъединяване на Северна Македония и Албания към ЕС.

"Имаме толкова претенции към тях, но не бихме си позволили да ги спрем да започнат преговори. Това ще бъде тежък удар за народите в тези държави", добави министър-председателят.

По думите му после няма защо да се сърдим, че имало джихадисти, различно влияние - на Турция, Русия, Китай или някой друг. След като ние не искаме, животът никога не търпи вакуум, все някой ще се поинтересува от тях и това не е добре за България, коментира премиерът.

Най-гадното нещо е войната и Турция трябва да я прекрати незабавно, каза Борисов по повод операцията на Анкара в Северна Сирия.

За всичко друго сме ги подкрепяли, защото сме партньори в НАТО, комшии сме и те ни пазят от мигрантската вълна, и винаги сме казвали "ефенди, благодаря!". За войната не могат да очакват подкрепа, там гинат хора, добави премиерът.

Попитан дали България ще вземе решение да спре износа на оръжие за Турция, Борисов заяви: "Ще го обмислим и ще ви кажа". По неговите думи износът на българско оръжие за Турция е за около три милиона долара. Можем и без тях, посочи премиерът.

По повод съобщението, че "Фолксваген" отлага решението си за нов завод, той отбеляза, че започналият общоевропейски натиск срещу тях започва да става контрапродуктивен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя нали беше приятел с Ердоган нали и Германците бяха приятели с него че избраха Турция пред България за волцвагена си и сега кво стана Ердоган ако пожелае може да помете целия ЕС -армията на НАТО в Турция е най -голяма мислите ли си че им пука какво ще каже една лелка Меркел или един гей Макрон
39
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щели да спрат износа на оръжия за Турция!? Ако Турция случайно закъса за вноса си на оръжия от българия, в индустриалния център в Измир имам приятел, който има малка работилница. Там може да произведе всички оръжия, произвеждани от целия български военно-индустриален комплекс с двамата си чираци! И то много по-качествено и евтино!Дори не трябва да звъннат на МКЕ, Кале-Калъп и пр. компании, да не им отнеме време от производството на други оръжия за турската армия. Като ракети, хеликиптери и пр.
38
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Футболист та дрънка...
37
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тикво, няма ли да коментираш новата карта на Турция?
36
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
айде бе нали беше приятел с Ердоган друго ли ти казаха да говориш роб такъв
35
1
 
17
 
! Отговори
Tangra преди 4 години
Турска по.лога.
34
1
 
5
 
! Отговори
Гробокопач преди 4 години
За всичко друго сме ги подкрепяли, защото сме партньори в НАТО, комшии сме и те ни пазят от мигрантската вълна, и винаги сме казвали "ефенди, благодаря!"Виж ся Бойко, как така горе си на множествено число на български, а изведнъж минаваш на ед. ч. "ефенди". Кого имаш впредвид? Ердоган? " Ако не, и тук трябва да е множествено числото, според мен "тешекюрлер ефендилер";))) - "Благодаря ви, господа";)))
33
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Божа работа"-мухахахахахахахах,офффф ,цепи ,лепи тоя.
32
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ИМИТАТОР 1 е този гангстер!Защо имитатор,ами защото той единствен в света узакони производството на ИМИТИРАЩИ хранителни продукти,той ИМИТИРА управление на държавата,той и шайката му ИМИТИРАТ честност,а всъщност крадат като за последно чрез магистрали и саниране,той и шайката му ИМИТИРАТ възход на Б-я,а населението продължава да беднее и е най-бедно в ЕС,той и шайката му ИМИТИРАТ, че не са комунисти,той ИМИТИРА, че е демократ,а възроди тоталитаризмът и култът към личността и още много факти за
31
2
 
8
 
! Отговори
от 22 преди 4 години
Тия, които са ми сложили минуси на предишния пост, явно грам понятие си нямат от оръжие. Турция наистина е водеща сила в производството на оръжие. Особено на конвенционално такова. Като сте неграмотни, отворете и прочетете. Не е срамно.
30
2
 
11
 
! Отговори
оо преди 4 години
Добре, с какво българия заслужи това НЕЩО ..... отговора- с простотията си, да българите са *** народ !
29
9
 
4
 
! Отговори
Фолксваген преди 4 години
Ако Фолксваген инвестира тук заслугата ще е повече на Плевнелиев.
28
3
 
9
 
! Отговори
Русия преди 4 години
Защо завода на ФВ няма да е в БГ!Защото премиЯрът ни е обоснова агент на Турция. БОКО предлага нищо не предлагащото село Фелибе(Пловдив), дето няма нищо- летище, пристанище и т.н. Спря АЕЦ БЕЛЕНЕ(в полза на АЕЦ Акую) ,Ю поток(за да купуваме газ от ТР), Нефтопровода Бургас-Александруполис(за да може ТР да обира такси от танкерите), "Магистралите" те всички водят към Анадола сега завода на Вагена. Герберастите и сините из мекяри са ОРИЕНТАЛЦИ и Духачи на Анадола, те никога не говорят против ТУРКИЯ
27
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
браво. дано Бойко Борисов да изкара поне още 2 мандата, че все още няма кой друг да е.
26
1
 
19
 
! Отговори
НЕ СТРАНДЖЕВ преди 4 години
Просто ДЪРВАРНИК
25
13
 
1
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Държавник...
24
1
 
11
 
! Отговори
ТОЯ ВСЕ ЗА БОГ МИСЛИ преди 4 години
Направо да го канонизират. Директно с него си говори, с НАЧАЛНИКА. А може би трябва да го прегледат психиатрите по детайлно....
23
3
 
8
 
! Отговори
Русия преди 4 години
Той Суджука (обоснования агент на Туркия) си го каза Бойко Борисов: И нас да ни стрелят с тежка артилерия, и аз ще хвана нанякъде!ЕрСдухан-Еваларка Бочи Ааллллаах здрави да ти дава. Бибитко вари ли Жипката?
22
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турция е сред водещите производители на оръжие в света не от днес и от вчера, от средата на 17-ти век. Качеството на турското оръжие е всепризнато. Попитайте някой, който притежава такова, но едва ли са много поради високата му цена.Не ви говоря за масовия клас, който е достъпен за родните авджии.
21
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като се сетя, че още има загу беняци, които гласуват за ментето Лойко и за още по-безличното му отражене Юрданка и направо ми става мъчно и за България и за София ...