БАБХ изтегля от пазара румънска риба, заразена с листерия

Пушената скумрия е във вакуумна опаковка на "Ocean Fish" - Румъния
18 окт 2019 22:35, Анисия Иванова
7
БАБХ изтегля от пазара румънска риба, заразена с листерия
Снимка: Pixabay

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) изтегли от пазара над 251 кг пушена риба, в която е установено наличие на Листерия Моноцитогенес.

Рибата е пушена скумрия във вакуумна опаковка, произведена от "Ocean Fish" - Румъния, с партиден нр. L 12.11.2019. Съобщението е на пресцентъра на БАБХ.

Заразената риба е открита при официален контрол на агенцията чрез взета проба. Продуктът е бил разпространен в търговска мрежа на територията на страната.

Към момента са изтеглени и насочени за унищожаване 251,613 кг от засегнатата партида.
Гражданите, закупили този продукт, могат да го върнат в магазините, откъдето изтеглянето ще продължи.

Търговските обекти у нас също имат ангажимента да информират за случаи на заразени продукти чрез общодостъпни средства, като съобщение на сайта си или обявление на територията на магазина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Fake news.
4
0
 
13
 
! Отговори
Вяра Димитрова преди 4 години
Това ,че е изтеглена рибата е добре,но не е достатъчно.Трябва да се издири фирмата-вносител и да ѝ се забрани да работи.Всеки хранителен продукт -внос трябва да има сертификат за произход и безопасност.Къде е ветеринарният контрол???
3
1
 
21
 
! Отговори
ало дебила преди 4 години
охладена риба или месо няма никъде в света . Всичко е било замразено и след това ти го размразяват и продават охладено. Рибата веднага като се улови и се замразява дълбоко иначе как ще издържи транспорта до магазините бе умник .
2
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В България се продават основно *** от цял свят.Всичко качествено произведено в Бг се изнася а се внася трето качество, с изтекла годност и фалшиво...........Гарантирано от Боко-тиквата.
1
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз дори и кучето си не бих хранил със замразената и консервирана риба която се продава в България. Особено скумрията е чиста отрова.Риба се купува само прясно уловена най добре да е жива или в най лошия случай охладена.То и за месото важи същото. Видиш ли замразено консервирано вакумирано - стой надалеч! Не се подлъгвайте от цената, не си мислете че спестявате нещо.