Борисов успокоявал Заев цяла нощ, казал му да не дава оставка

Няма да налагаме оръжейно ембарго на Турция, рече той
145
Борисов успокоявал Заев цяла нощ, казал му да не дава оставка
Снимка: Facebook

Премиерът Бойко Борисов посъветвал колегата си от Северна Македония Зоран Заев да не си подава оставката, защото свършил много работа.

Още по темата
Двамата разговаряли тази нощ няколко пъти, след като стана ясно, че европейските лидери за момента отказват започване на преговори за членство в ЕС на Северна Македония и Албания. Часове говорихме с него, те са емоционални, положиха много усилия, никоя държава не си е сменяла името, разказа той.

По думите му нищо не е приключено и са били отчетени положените усилия. Борисов коментира, че има страх от разширяването на Съюза, но припомни българската подкрепа за двете страни. 

Никой не е казал не, всеки казва да се подготвят максимално добре, за да нямаме после проблеми, изтъкна той.

Борисов припомни, че когато страната ни вземаше своето решение за присъединяване в ЕС и НАТО, всички са били категорични, че това е нашият път. Ако в Северна Македония и Албания има сили, които в даден момент биха могли да се върнат назад, това също е голям риск, посочи премиерът.

По повод предстоящия доклад на ЕК по механизма за сътрудничество и проверка, той каза, че сме изпълнили всички препоръки. Така че да видим сега какво ново ще се появи, каза министър-председателят, според когото десет години винаги се намира нещо, независимо кое правителство е.

Борисов съобщи, че евролидерите са приели, че всяка една държава сама решава дали да наложи оръжейно ембарго на Турция заради конфликта със Сирия. След спиране на огъня не виждам смисъл да си наложим такова за българската военна промишленост, посочи той.

На въпрос за какъв евробюджет ще настоява България, Борисов каза, че искаме 1.3% от БВП.

По темата за оставките в БФС той заяви, че те са изцяло работа на Съюза.

"Казал съм само, че с това ръководство на БФС държавата, правителството, няма да има финансови взаимоотношения. Където и да отидеш - искаме стадион. Това са 15-20 млн. за всеки от тях. Трябва ли държавата да ги даде за това, което обществото не приема", попита Борисов.

Премиерът допълни, че не иска да разговаря с Борислав Михайлов по спортните въпроси и да поеме всичките му пасиви.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още по темата: Бойко БорисовБФС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
герб ще загуби варна и софия
63
1
 
13
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
аууу!!!.."Цяла нощ го успокоявал".....А дали го е галил успокоително по главицата?..-Опа,забравих,че честта да бъде гален по кратуната принадлежи само на Тиквата..
62
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Предлагам на заблудените овчици и завършените гл'упаци които гласуват за боядисаните коммунета от ГЕРБ пак да си гласуват за тях, но да поставят едно условие, ганстерът-имитатор да не продумва нито дума по Европата и светът за да не ставаме за смях и "по-задълбочен" анализ, да се явява само като "модел" излъчващ физическа сила и ръст, защото започне ли изказ се забелязва и от най-неуките, че тикватта му е пълна само с хрупкави препечени тиквени семки ! Иначе евалла за про'стотията му !
61
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кметът на Варна Иван Портних позорно е бил изгонен от Израел след като заформил пиянски скандал в хотел в курортния град Хайфа, разкри АФЕРА.Портних е бил водач на делегация, представляваща Община Варна, през 2018 година, която е трябвало да подпише меморандум за побратимяване с Хайфа.
60
0
 
19
 
! Отговори
ВАРНА ПАДНА преди 4 години
МЕГА СКАНДАЛ! ГЕРБ КМЕТЪТ ИВАН ПОРТНИХ ПИЯН НАТИСКА СЛУЖИТЕЛКА В ХОТЕЛ В ИЗРАЕЛ, ЗАДЪРЖАН! БОРИСОВ ЗВЪНИ ОТ БЪЛГАРИЯ ДА ГО ОПРАВЯ! ПОРТНИХ ИЗВЕДЕН ОТ ИЗРАЕЛ СЪС ЗАБРАНА ДА Я ПОСЕЩАВА!
59
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До защитниците на премиера- не ни се сърдете ,че имаме мнение ,грешно или вярно ,но си го казваме , НЕ СМЕ виновни че журналистите поставят такова Ча..л..га заглавие ,към тях отправете претенциите си ,но ви питаме мили фенове на водача ни - той беше ко..му..нист , со..ци..а..лист , царист обяснете ни какъв е сега ,че ние сме от де..ци..бе..лите ,както ни нарече един професор
58
1
 
11
 
! Отговори
Парле ву франсе ? преди 4 години
Защо Полиглота е сам на стола и не говори с никого ?!
57
0
 
1
 
! Отговори
Заблудаааа преди 4 години
Турция си има свой танк, който е по лиценз на Корея...и който съвсем не е лош...но Леопарди НЕ правят, а си ги купуват от Германия...
56
1
 
10
 
! Отговори
Щерев преди 4 години
Тъпунгерр
55
2
 
15
 
! Отговори
Дааа преди 4 години
С това решение ЕС се опълчва на САЩ,Борисов изпълняваше заповедите на САЩ но нещо се обърка.
54
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя имитатор-гангстер да не е обърнал реззбата ? Сега се питам вече от каква "модерна" порода е, *** ли е, ге'йтак ли е или е от по-старата пед'ераст ? Абе с няколко думи, "голям срам търпи България с него" ! Тоя излиза, че е с пъти по-пр'ост от покойният си вече шеф бай Тоше, може би дори е с едно ниво по-ниско от това на стратега от Мировяне /Д.Пенев/, ха ха ха, освен, че сме трагични, вече сме и смешни за света !
53
0
 
8
 
! Отговори
Ти друго освен преди 4 години
До лицемерие по ЕСлицемерие, двойни и тройни стандарти от западните гадове видял ли си !?и на нас ни спряха Южен Поток и Белене - запада се опитва да ни УНИЩОЖИ !!!
52
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според думите на Борисов не можело санкции на турция щото щяла да ни рухне оръжейната индустрия.Да го питат след като турската армия не ползва старо руско оръжие ,а ние нищо друго не правим ,за кого аджеба изнасям там тогава...Давайте предположения.
51
0
 
9
 
! Отговори
лицемерие по ЕС преди 4 години
Защо ги натискаха да си сменят името, като няма да има преговори?
50
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
СОЦИАЛИСТИТЕ СА ФАШИСТИ ЗАТОВА БЪЛГАРИЯ ГИ БИЕ КАТО МРЪСНИ ТЕРОРИСТИ.
49
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя ако не плямпа пред придворните микрофони ще се разболее.Пък ако му се разболее преводачката трябва него цяла нощ да успокояват ,че е бил път напразно.Тя тая работа не като оная.
48
0
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
Турция пройзвежда танкове Леопард 2 по германски лиценз. Турция има достаъчно налично оръжие и не разбирам какво е това лицемерие за оръжейно ембарго от страни на ЕС, което дори и да се приеме, няма да има НИКАКЪВ ЕФЕКТ. Освен това текущети договори трябвало да се изпълнят...бла-бла-бла от Меркел и Макрон. Докато евентуално ембарго покаже дори някакъв минимален ефект, войната отдавна да е свършила. Интересно все пак, какви оръжейни продукти България изнася за Турция, че Б.Б. казва No Embargo.
47
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Георги Стоев лека му пръст, казваше че Бойка се въртяла около мутрите в фитнес залите и много искала да прилича на тях.Създавал все интриги и клюки между тях.Като чета как Бойка се представя за център на всичко и разбирам какво е имал предвид Стоев.
46
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Покажете как Каракачанката марширува пред строя по дънки и карирано сако и сбъркана походка.Ще умрем от смях.
45
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Але ле Блу, Але ле блу. Да е жив и здрав Макрон и баб.. опа, жена му!