Трафик: Българчета продават цигари, дрога и секс в Солун

Децата се страхували да разкрият имената на мъчителите си
Обновена: 18 окт 2019 11:25 | 18 окт 2019 11:25, Веселина Йорданова
95
Трафик: Българчета продават цигари, дрога и секс в Солун
Снимка: flickr

Българчета са принуждавани със заплахи да продават цигари и наркотици в Солун. Има случаи и на сексуална експлоатация.

Стряскащите данни са обявени от гръцка неправителствена организация в Европейския ден за борба с трафика на хора, предаде БНР.

Контактната група на организацията е регистрирала 50% увеличение на бездомните деца в Солун, подложени на експлоатация.

Съобщава се за 137 деца от България и Албания, предимно момичета, които са принудени да продават нелегално цигари, наркотици или са подлагани на сексуална експлоатация.

Психолози, разговаряли с децата, съобщават, че малолетните се страхуват да посочат имената на тези, които ги принуждават със заплахи.

Само за първите девет месеца на годината са регистрирани 750 бездомни деца, предимно малолетни мигранти, които работят по 15 часа на ден и получават единствено храна.

Организацията, която се намира в Солун, често оказва помощ и на малтретирани жени. Сред тях също има българки с малки деца. Настаняват ги в защитени места и им оказват необходимата помощ.

За случаите на детска експлоатация са информирани властите и Агенцията за закрила на децата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тея които не са етнически българчета - не са ли хора , не са ли деца ?тея които са етнически българчета - хора ли са ?
46
0
 
3
 
! Отговори
до 49 преди 4 години
Не защитавам Waffen, и проблема си е доста неприятен, и човешки може да съчустваме, но трябв ли да приемем вината за това? За това става въпрос
45
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Престанете с това "българчета". Не, не са българчете, а са с българско гражданство, което по никакъв начин не ги прави ЕТНИЧЕСКИ българи.Пък и не мога да разбера каква е тая новина. Тия, същите и в България правят това. Минете по пазарите и ще ви бъдат предложени цигари и тютюн. Минете по магистралите и ще ви предложат Кекс. Какво ново има в тази новина?!
44
9
 
2
 
! Отговори
до 49 (waffen) преди 4 години
Ти си вероятно от онея брадясали, затлъстели типове, които като се насмучат вечерта , после смър-дящи на пот и алкохол влачат в кревата си някое такова дете , да го насилват както си искат .И на следеващият ден с цялата си наглост да пишат че това дете не е човек.Понеже сте много такива - затова задунайската губерния ще си остане заден двор за винаги.
43
1
 
11
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
Имам обосновани предположения,че това не са българчета , български граждани.Сигурно това мое мнение е расиско, по критериите на неолибералните,евро-атлантически,демократични ценности
42
7
 
5
 
! Отговори
до 45 (оня) преди 4 години
Децата , са деца без значение какви са !Или твоите две останали алкохолизирани патриотични мозъчни клетки това не могат да проумеят ?
41
1
 
6
 
! Отговори
179 преди 4 години
Има и белички има и чернички. Лично съм виждал българки *** по магистралата, отначалото не можах да повярвам. Преди само ромки съм забелязвал но сега щом и нашиге са стигнали до там да са на стопа ми е ясна картинката и за Солун.
40
1
 
4
 
! Отговори
Чудесно преди 4 години
Браво , браво!
39
0
 
15
 
! Отговори
Стига глупости преди 4 години
Правилно трябва да е индо-българчета както е в сащ с афроамериканците.
38
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами, такава е реалноста по целия свят!Просто на места подобни случаи са по-редки, а на други по-чести!Жалко за децата които са експлоатирани по този варварски начин, но такава е жестоката реалност.
37
0
 
14
 
! Отговори
CD Rom преди 4 години
Стига с това "българчета"!!!Има български граждани от съответен произход!Това е политически корктно за мен!Да, сега ще кажат, егати расиста и консервата, но под пласта на лицемерието, питайте всеки един всеки един средностатистически европеец от държавотворния и етноопределящ народ, какво мисли за своите "сънародници" от друг етнически произход!
36
0
 
8
 
! Отговори
песимист преди 4 години
ако бях журнаглист щях да се самоубия...
35
0
 
18
 
! Отговори
Циник до Ел преди 4 години
Такива "безпомощни"... малолетни роми - вече 2 пъти изнасилваха групово - немска тинейджърка, и джогърка в Германия...Северин Красимиров е от тях! Убиеца и изнасилвача от Русе... Чудя се само.... Такива "състрадателни" каква ще я пеете, ако станете жертви на тези" дечица"Пък гледам и плюсове са ти турилиКак се не свършихте - това ромолюбците?РS. От мен минус!Още мъъъъничко остана - да се разхлипам от съчувствие!Ironie offВ някой друг живот!
34
0
 
6
 
! Отговори
от бореца преди 4 години
Man. стандартни Gali.!.
33
0
 
16
 
! Отговори
Krom преди 4 години
До бай Иван - много ясно, я? Ти да не искаш Дъртия Бай Швед да работи? Тоя примитивен етнос се отнася към собствените си чавета като към оръдие на труда. Ти познаваш ли друг етнос, раса или религия които да осакати собственото си дете за да го превърне в "професионален" просяк?
32
5
 
6
 
! Отговори
Krom преди 4 години
До Kevork - докато виж, това арменците сте едни работохолици, а Агоп? По цял ден на нивата, и орете ли, орете? Голем виц си, да знаеш.
31
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо ги наричате българчета питам??Защо постоянно се крие етността, след като на всички е ясно какви са?? Зъглавия като "Българи джебчии" "Българки които продават децата си" "Граждани от Столипиново" "Младежи с каруци" са смешни. Да, всички знаят че българските журналисти са най продажни и некадърни, че редакторите им стоят на колене пред соросодоидните си шефове, че България е на последните места по свобода на словото итн. Спрете да правите тези циркове с политическата корекция. Жалки сте
30
1
 
16
 
! Отговори
ас преди 4 години
Българчета, или може би мaнraJI4eтa ?
29
0
 
11
 
! Отговори
мишо преди 4 години
Е тогава да ги наричаме ромчета.
28
11
 
4
 
! Отговори
Kevork преди 4 години
Aman ot Bulgarite Kadeto ima mrasotiq i poraziq tam sa Bulgarite Oshte ot Sotsa sa sviknali da lejat i kradat...