Децата ни затлъстяват, растат изолирани и обиждани!

При момчетата проблемът с излишните килограми е по-сериозен
68

Българските деца са на шесто място по наднормено тегло, сочи изследване на UNICEF.

"Две са крайностите - двойно обременяване на здравния риск - увеличава се както броят на деца с наднормено тегло, така и този на недохранените. В България също го има този проблем. У нас затлъстяването е по-сериозната тема, недохранените деца намаляват в последните години", каза специалистът по хранене и диетика проф. Стефка Петрова в студиото на "България сутрин".

Още по темата

Тя заяви, че при момчетата проблемът със затлъстяването е по-сериозен в страната ни.

"Момичетата започват повече да внимават за теглото си. Проблемите в затлъстването могат да тръгнат още от храненето на майката заради т.нар. генетично детерминиране. Когато една жена качи много килограми по време на бременността, това определя много по-висок риск на затлъстяване на детето", обясни проф. Петрова.

По думите ѝ затлъстелите деца биват изолирани, обиждани и много по-трудно се вписват в средата.

"Най-лесно детето може да се научи на здравословно хранене още от най-ранна възраст, дори още от захранването му. Това не е най-евтиното хранене, но има и много достъпни здравословни продукти", коментира още тя в ефира на Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
3
 
3
 
! Отговори
От 7 преди 4 години
Исках да кажа, че ако пълничкото дете е възпитано правилно и има самочувствие, то не расте изолирано и не позволява да бъде обиждано.Излишните килограми са най-опасни за здравето на детето, а не за самочувствието и душевния му комфорт.
8
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Навиканото и обиждано дете е със смачкано самочувствие и е плахо.Такова дете, дори да е красиво и умно, става вечната жертва на по-нахалните, завистливи, агресивни деца. Едва в тийнейджърска възраст, когато осъзнаят качествата си, някои от тези деца коригират своето поведение, но не всички.Повечето деца, чието самочувствие е смачкано от най-близките им хора, през целия си живот остават в позицията на губещи и на вечната жертва.Не всеки има нужните качества, за да бъде достоен родител.
7
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изолирани и обиждани?Тук от голямо значение е характерът на детето, а той се формира през първите 7 години под решаващото влияние на родителите. Важна роля имат и учителките в детската градина, те трябва да знаят как да реагират светкавично на такъв вид обиди, но обикновено не го правят или вършат това вяло.Всички познаваме общителни, самоуверени момчета и момичета, които са в категорията "популярни" сред своите връстници - уважавани, ценени, обичани.Навиканото у дома дете, дори да е идеално
6
2
 
18
 
! Отговори
Цецо Мен преди 4 години
30 години не можаха да ни съборят и продължават с глупостите. Децата са добри. И без това не се раждат много деца и тях да обидите. До там ли го докарахте?
5
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами да се вземе от прехранените и да се даде на недохранените, елементарно. И за едните и за другите ще е от полза.
4
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Политиците затлъстяват , крадат , строят си незаконно имоти ,взимат подкупи в размери невиждани!
3
6
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Децата са най-нормални.Контактни, общителни, интересуващи се от всичко.Не пишете и не говорете глупости.
2
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Детето винаги е отражение на родителите си.Дете на спортуващи родители никога няма да бъде туфлек.Дете на занемарени и незагрижени родители ще яде шоколади и чипс от малко и в училище ще е лузърът на класа, нормално.
1
3
 
8
 
! Отговори
Нели преди 4 години
Не желая да получавам известията ви! Не бъдете нагли!