Над 1300 българи вече имат право на руска пенсия

Размерът й ще зависи от осигурителния стаж
5 ное 2019 11:09, Елка Василева
46
Над 1300 българи вече имат право на руска пенсия
Снимка: архив, Reuters

Над 1300 български граждани получават право на руска пенсия с одобрените от президента Владимир Путин промени в Договора за социално осигуряване между Русия и България, предаде БНР.

Подписаният от президента Путин федерален закон предвижда ратификация на протокола за промени в сключения през февруари 2009 г. двустранен договор за социално осигуряване. Самият протокол беше подписан през март тази година в София.

Документът отчита настъпилите през последните 10 години промени в пенсионните законодателства на двете държави.

Размерът на руската пенсия ще зависи от осигурителния стаж, придобит на територията на Руската федерация и на бившата Руска съветска федеративна социалистическа република.

Периодите на работа в останалите бивши съветски републики и в страните извън Общността на независимите държави няма да се отчитат при определянето на пенсията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още по темата: Русияруска пенсия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А българите работили в КОМИ ще получат ли руски пенсии все пак?
38
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Да допълня...Едва ли са много големи. Познавах един, който се беше мотал 2 години в Хале и получаваше солидна пенсия от Федералната република. Отново, Русия не разполага с голям финансов ресурс и надали пенсиите ще бъдат особено големи. Но хората го правят, счели това за справедливо! Респект пред това им деяние!
37
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Все изтъркани щампи: КГБ, пета колона, предатели, доносници, ДС и т.н.!КГБ не съществува от 1991 г., пета колона ли са тези, които са учили в Русия напълно безплатно и огромната част от тях я обичат искрено, или тези, които от Коми изпращаха у нас огромни количества дървен материал и спечелиха добри пари? Или тези, които имат стотици томове литература на руски?Плебса, който дращи гадории, без да се е докоснал до руската култура, го съветвам да отдели 1000 лв (нали сме богати)и да отиде да види
36
0
 
0
 
! Отговори
До Анонимен 34 преди 4 години
Лъжеш! Ясно е написано:"Размерът на руската пенсия ще зависи от осигурителния стаж, придобит на територията на Руската федерация и на бившата Руска съветска федеративна социалистическа република."Защо лъжеш? Защо нещо, което недвусмислено е добро, бързате да го оssерете?Аз от няколко години получавам символични пари, задето съм следвал в бившата РСФСР! Колкото за една водка, за да вдигна наздравица за Великата страна!А пропо, в нашата мила страна някой получил ли е лев, че се е изучил?
35
2
 
2
 
! Отговори
Така е .. преди 4 години
До Анонимен 19 Най бедни сме в ЕС , но сме по добре от Евразия.България никога не е била по богата.
34
0
 
1
 
! Отговори
Да допълня... преди 4 години
Ще стане интересно да се знае и колко големи са тези руски пенсии.Имам нещо в предвид.
33
0
 
5
 
! Отговори
Слуга на народа преди 4 години
Защо ли мисля, че нашето НОИ ни чуло ни мирисало!?!
32
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русофилите не са разбрали, че такава пенсия ще получават само тези, които не получават българска пенсия !...т.е. никой !
31
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
това е много хубаво които са работили в коми ще получат супер пенсия там се плащат северни средната пенсия е 60х руб.тези драскачи нищо не знаят драскат само глупости майче завиждат има много хора които не им стига стаж за пенсиониране нека да са живи и здрави да ги получат.да им честито радвам се много
30
4
 
9
 
! Отговори
42 преди 4 години
Ах, колко изтъпяло племе сме станали и как си горим последния мост, благодарение на който България все още съществува на картата на света- Русия. Ние сме исторически неблагодарници и вечни интересчии- кокошкари, после се чудим защо и историческата ни съдба е била така тежка.
29
1
 
6
 
! Отговори
До всички преди 4 години
Ако имате познати, които са следвали в СССР, кажете им, че там периодът на следването се зачита за трудов стаж!В нашите пенсионни служби чиновничките казват, че не знаят нищо за това, но шефът им трябва да знае. Той ще обясни какви документи трябва да се попълнят и на какъв адрес да се изпратят. Отговорът се получава след няколко месеца. После ти привеждат парите по карта, да си ги теглиш от банкомат.Мой близък учи там само 3 години (не цялото следване) и за тях получавапо около 8 лв месечно.
28
3
 
1
 
! Отговори
УЕФА - мафия преди 4 години
Пyтьo, пoдлогатa на КГБ, е бил "командирован" през 70-те в Дортмунд и се е водил "офицер" в Дрезден, едната му дъщеря дори е завършила Психология в унивреситета в Дортмунд. 45-та както знаем Дрезден е бил изравнен със земята от Xaмериканските yтайки. Дали е слОчаеноС? Нъц!
27
5
 
2
 
! Отговори
до 28 преди 4 години
а не бе само гащници от американско братство, като тебе трябва да има! Какви ти бяха двизите:- свобода, равенство, братство- *** политика, ислямизация, бежанци- не ми се мисли какви други подараци са ни подготвили твоите идолиНе, благодаря. Марш у лево либерална ***
26
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нова са "гюленистите" на Кремъл в България, който организират мрежа от училища тип "русофилско братство" за вербовка и промиване на мозъци с "вечна дружба", за което главният гюленист Малинов получи медал от КГБ чнгето Путин.
25
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега знаеме колко са щатните русофили-предатели в България които получават пенсия, но колко са на заплата, още не се знае.
24
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Путин е намерил официална вратичка за финансиране на кремълската пета колона в България. Нали вчера руския шпионин Малинов получи медал в Москва, за организиране на паравоенни структори на "Русофили за смяна на модела" и днес е Путин е подписал легалния вариант за финасирането им.Бог да пази България от рускотурската империя и предателите на Татковината ни !
23
4
 
5
 
! Отговори
42 преди 4 години
До 24Ами те и корейският вон и йената са по-слаби от рублата, ама това не значи, че са слаборазвити страни.Що за логика?
22
5
 
8
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 4 години
Затова ли БГ-форума е пълен с дежурните ***, те завалийките заработвали за пенсия ... !!!
21
2
 
8
 
! Отговори
akud преди 4 години
в рубли или евро ще плаща путин????? защото ако е в рубли . тез стари хора ще имат нъжда от мотокар :)
20
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ист 21Сакън, да не те чуе някой!Тъкмо тия над 100 хил, за които говориш и които никога не са работили, са каймакънт на тошовизма в България - партийни секретари, профсъюзни функционери, видни "партизани", "ятаци" и прочие мандраджии, най-вече ДС доносници, люде начетени и изпозавършили не само нашето АОНСУ, но и руското висше партийно школо по история на КПСС, все "учЕни" от БАН - амче туй не е ли работа, а? Толкова работа, че си взимаха и пенсии, и заплатки по 40 години след пенсионирането