Ангелин от Мъглиж мъчил не само куче, но и крава

Адекватни ли са наказанията по Закона за защита на животните?
Обновена: 7 ное 2019 10:35 | 7 ное 2019 10:35, Анисия Иванова
44

Граждански организации събраха 5 хиляди подписа с искане до съдебната власт за прилагането на законите за защита на животните. Според тях те са само на хартия, съобщава Bulgaria ON AIR.

Подписката беше направена след случая в Мъглиж, станал известен в началото на седмицата. 32-годишен мъж публикува в социалните мрежи кадри с мъчения над куче. След недоволството в социалните мрежи той беше задържан.

Още по темата

Ден по-късно обаче районната прокуратура в Казанлък реши да го освободи под гранция от 250 лв. Сега природозащитниците искат адекватно наказание по Закона за защита на животните.

И заплашват - при липсата на такова - ще организират протест пред прокуратурата в Казанлък.  Въпреки твърденията, че животното вече е добре, хората са на мнение, че кучето, показано след тежкия инцидент, не е същото.

Оказва се - това не е единствената жестокост, извършена от 32-годишния. На последното видео, което той публикува във Facebook, се вижда как се гаври с крава. Удря я, скача върху нея и се опитва да я язди.

Клипът вече е изтрит от профила му. Той сам се хвали с изтезанията, които причинява на животните. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
3
 
16
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Минимум огромна глоба, ако няма да полежи. Трябва да бъде и прегледан от психолог, да се види дали не е опасен психопат.
6
13
 
10
 
! Отговори
А бе, преди 4 години
в една държава отвъд океана имат адет под формата на състезание да преследват телета, и хващайки ги с ласа да ги бутат на земята и обездвижват чрез връзване. Това дали е гавра?
5
5
 
9
 
! Отговори
стига вече преди 4 години
Този мъчи животни а,този който убива народът ни ...стига вече. По офиц.данни Хърватия за 6 г. Е постигнала ниво на минималната РЗ което ние постигнахме за 12 г.
4
17
 
11
 
! Отговори
Тоя преди 4 години
поне е прекарал малко време в ареста. Заради някакво си куче. Което е живо. А Стависки за причиняване на смърт и трайна инвалидност на ХОРА колко време беше задържан?
3
3
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Виновни за толкова много престъпления са наказателните органи в държавата.Следващите потърпевши ще са те и дано, за да се научат да не правят компромиси в името на парите.
2
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
как искам да го срещна с моето кученце
1
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Брей, всестранно развита личност.

Спонсорирани публикации