Завърналите се: За силата на дома и за любовта към синия клуб

Никола Бушняков за завръщането си от Америка и фондацията "Levski Family"
7 ное 2019 15:27, Анисия Иванова
68

Това е една история за силата на дома, който и преди заминаването, и след завръщането, е България.

Никола Бушняков заминава за САЩ, защото семейството му печели зелена карта. Никога не е искал да остава да живее отвъд Океана.

"Докато живях и учех във Флорида в началото изпитвах силна носталгия и само си търсех варианти как да се прибера вкъщи", спомня си Никола. От 5 години е в България. Както в деня на прибирането си и днес е сигурен, че е взел правилното решение. Казва, че иска децата му да имат избор.

"Родителите ни го нямаха, при нас беше ограничен в известна степен. Може и да прозвучи странно, но прибирайки се тук ние им дадохме по-голям избор. Америка не е затворена врата за тях и ако искат един ден да идат и да учат там ще ги подкрепим. Искаме децата ни да са по-близко до нас и да минат по нашия път", споделя още Никола пред Bulgaria ON AIR.

Днес в България е щастлив. Ръководи отдел в американска технологична компания с офис в София, но голямата му страст казва е футболен клуб "Левски" и фондацията "Levski Family," идеята за чието основаване е на французин - фен на отбора.

"Пиер се казва човекът. Свърза се с нас, направи ни една двучасова презентация и ние прегърнахме идеята за учредяване на фондацията. Вече 3 години успяваме да помагаме там, където има нужда. Даренията ни са надхвърлили 6-цифрена сума", гордее се Никола.

За силата на "сините" сърца, за бъдещето и инициативите на "Levski Family" и как може да бъде туширано напрежението между агитките на вечните врагове "Левски" и ЦСКА - вижте във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Носталгия винаги има, но надали ще оставя децата ми да обслужват Пеевски & Ко. По-добре да са немци, отколкото под ботуша на Тиквата да се чудят как да пробият в тинята. А вие си бъдете патриоти по панелките и плащайте данъци за 40 годишни американски коптори и си врякайте колко е лош Руския АЕЦ понеже е руски. Точно затова ще останете в тинята, докато аз си купувам къща в Кьолн за 800 000 евро.
23
3
 
3
 
! Отговори
човек преди 4 години
До: номер 18Абе, като чете човек какво пишеш, ще рече че цял живот само в Маями си бил, а?А недей така, че току виж някой ти повярвал!Точно в Маями не съм бил, ама и ние ядем бонбонки Тик-Так и пушим Кент!Прочие мисълта ми е, че явно не се усещаш, но ако се чуеш какви ги говориш ще разбереш, че звучиш като комуниат, учител по Научен КомунизъмМизерия има навсякъде.А има и уредена държава, правов ред и възможности за развитие и успешна кариера и личен живот.Но, всеки сам си преценява.
22
8
 
1
 
! Отговори
дежа вю преди 4 години
Сещам се за ирландцитеамериканци ходят си до ирландия и дъблин , не е толкова лошо става за живеене там на острова ама , има само един Голям проблем няма работа и добри пари , след това си стягат парцалите и пак обратно в сащ на тръстиката....
21
0
 
3
 
! Отговори
Ботев Пловдив преди 4 години
За любовта към синия клуб - "СИНЯТА СТРИДА"
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 17Те комунисте го прекръщаваха и на Левски-Спартак.Мислех че може и Джингиби-Спартак да го нарекат.
19
1
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Прелетиш ли веднъж океана, след това винаги си от погрешната му страна
18
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има някои, като ги разтресе носталгията дойдат за малко, па като видят какъв ужас е тука си събират куфарите и хващат първия самолет обратно.Страната на неОграничените възможности! Където гущерите падат от небето, като пролетен дъжд и карат огромни коли. Където няма полиция, а всеки носи оръжие...
17
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всяко завръщане е предпоследно, с изключение на това при св. Петър !
16
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на човека, бил съм в Маями и го разбирам много добре. София е сто пъти по добре. Там е адски пренаселено, само с кола се движиш и лятото е непоносимо а и си е доста мизерно като цяло
15
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Симпатизирах на "Динамо" София, докато русофилите-продажници не го прекръстиха на Левски, защото не можех да понасям тази гавра, с паметта на българските възрожденци и национални герой Ботев, Левски, Раковски, Бенковски, ...и да слушам "само Ботев, долу Левски !...."
14
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ало, платените реклами май бяха в друга рубрика?При това като оставим настрана факта, че от всички заминали българи които познавам, нито един не се е завърнал окончателно.Има някои, като ги разтресе носталгията дойдат за малко, па като видят какъв ужас е тука си събират куфарите и хващат първия самолет обратно.Личен опит!
13
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
щастлив щото му плащат от Америка ! и ние се върнахме преди 10 г и горчиво съжаляваме ,но вече сме стари за нов пътБягайте докато сте млади и здрави -тук нормален живот Няма да има поне още 100г
12
4
 
5
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Да си имал шанса да живееш в Маями у да се върнеш в Подяне...дори, ама това вече не го разбирам.Taм имат по два кобура на кръста и едно автоматично оръжие на рамо.
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КЗЛ!
10
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да си имал шанса да живееш в Маями у да се върнеш в Подяне...дори, ама това вече не го разбирам.
9
2
 
23
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Като прочетох че е левскар и спрях да чета.Е ти навреме си спрял...в края на статията! :D
8
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В САЩ за да успееш трябва да работиш много.А тук става и с далавера.
7
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не разбрах - насила ли са го завели във Флорида?
6
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Навън успяват само кадърните. Тоя явно не става.
5
2
 
7
 
! Отговори
Даа, преди 4 години
има ли фондация има и далавера.

Спонсорирани публикации