Младежка кръгла маса ще бистри демократичните промени

За нас демокрацията не е даденост, отчитат младите
11 ное 2019 10:40, Красимир Ангелов
27

Ден след като отбелязахме 30 години от демократичните промени в България, млади българи с интерес към политиката пресъздават кръглата маса от онези години, на която беше определен новият курс, към който страната ни върви вече три десетилетия. За събитието говорят Атанас Радев - председател на Студентския клуб на политолога, и Илина Мутафчиева от Националния младежки форум и докторант.

"Ние от студентски клуб на политолога активно се занимаваме с политика и бих могъл да кажа, че от дистанция на времето не сме обременени от събитията, които са се случили преди 1989 и по времето на Прехода, имаме по-обективна преценка за това какво се е случило", коментира Атанас Радев в ефира на Bulgaria ON AIR.

"За нас демокрацията не е даденост. Това се опитваме да възпитаваме в нашите участници на различни обучения. Говорим какво е демокрация, какви са нейните ценности и защо тя е важна, да бъде отстоявана всеки ден, защото както я има днес, така утре може и да я няма", отговори Илина Мутафчиева на въпроса дали взимаме за даденост демокрацията.

Атанас Радев разкри, че на кръглата маса ще има студенти от различни специалности и всеки един ще изложи неговите виждания за развитие на България.

"Това е една от малкото кръгли маси, която не се прави от млади хора за млади хора", заяви Мутафчиева като допълни, че "Галъп Интернешънъл" организира събитието.

И двамата са на мнение, че паралелите с други страни са хубаво нещо, но трябва да се гледат и лошите примери, от които може също да се поучи обществото ни.

Кръглата маса ще се проведе днес от 9 часа в  клуб "Перото". Достъпът е свободен за всички желаещи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
8
 
! Отговори
студенка преди 4 години
А АЗ може ли да дефилирам върху кръглата маса?
5
2
 
11
 
! Отговори
ЦК на ГЕРБ преди 4 години
И Соломон Паси ще участва с трабанта си.
4
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гуруто на "русофилско братство" Малинов ще участва ли лично или с комсомолските си представители ?
3
3
 
10
 
! Отговори
ГЕРБ КОМСОМОЛЦИ преди 4 години
Комсомолски клуб ще бистри демократичните промени на кръгла маса. Също като преди 30 години. Винаги верни на Партията!
2
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Такива студенти видях преди години в шоуто на Слави дето един казваше, че ше гласува за по малкото зло. Та няма нужда от кръгли маси. Те нямат мозък да мислят и разсъждават. Това, *** са студенти не означава, че са умни
1
1
 
16
 
! Отговори
Глупчовци преди 4 години
Деца на средностатистически чиновници, които се надяват да станат нещо като Кошлуков едно време. Жалка работа