Обявяват пак летище Пловдив на концесия до края на 2019-а

Ангелкова: Картината в туризма не е драматична
14
Обявяват пак летище Пловдив на концесия до края на 2019-а
Снимка: БТА, архив

До края на годината ще бъде обявена отново концесия за Летище "Пловдив". Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова в града, където е по повод откриването на 11-та международна среща на туроператорите.

Ангелкова добави, че така летището ще успее да се развие.

Още по темата
За първите 9 месеца от годината в страната имаме 7 800 000 туристи, което е много нисък спад на фона на драматичната картина, която мнозина очертаха и на рекордния ръст от миналата година, каза още министърът.

По думите на Ангелкова приходите от нощувки са с 4,7 на сто ръст.

На срещата участват 76 туроператори от 14 държави, представители на медии и общини, които споделят своите идеи и нови проекти и презентират иновативни тенденции в сферата на туристическия сектор, предаде БТА.

Форумът ще продължи до 16 ноември с фокус върху Епископската базилика и мозаечното наследство на Филипопол, в чест на включването им в индикативния списък на ЮНЕСКО за значими културни и природни обекти.

Община Пловдив е подготвила богата съпътстваща програма, която представя новостите от туристическия потенциал на града.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Dedese 20 procenta li plastat v bulgaristan migrantite?!
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"По думите на Ангелкова приходите от нощувки са с 4,7 на сто ръст."Що бе, как така бе, нали уж бяхме на загуба заради фалита на английската туристическа компания, ахахахах!!! :))) Или викаме "дайте ни пари, щото сме на загуба", а като дойде време да се хвалим колко било хубаво в България и как тук животът цъфти и кипи и западняците чак ни завиждат, че сме по-добре от Швейцария... тогава викаме "приходите са си супер", "растем", "продължаваме напред", "браво на Баце!".
9
2
 
2
 
! Отговори
До умниците по долу преди 4 години
Не отчитате един огромен и съществен проблем. Има огромно количество произведени самолети Боинг, които от една година стоят по летищата, като техният брой ще се увеличава. Боинг не е в състояние в следващите година или две да реши проблема. Компаниите нямат свободни самолети не само да поддържат разработените дестинации, още по малко някой да отделя самолет или самолет за да разработва някое ново трасе. И на мен самия ми се иска от Пловдив да има полети до повече от една дестинация, но уви няма.
8
0
 
3
 
! Отговори
Соня преди 4 години
Билетите за Пловдив са си скъпи!
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едно абсолютно изкишно министерство. Дори вредно и създаващо прекрасни условия за мутрокорупцията.
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Па дайте го на ПИМК-а щом настоявате. Колкото Гергов разви панаира, толкова ще се развие и летището.
5
4
 
10
 
! Отговори
до 1 преди 4 години
И как да има пътникопоток, като има по 8 полета седмично? Нали това е идеята, да мине концесия, да се инвестира в повече линии и да има повече туристи. Много повече ще се ползва от зачуканата на майната си Варна. Пловдив е в центъра на България и летището е удобно за огромна част от хората живеещи извън шопия.
4
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Невероятно отблъскваща!
3
4
 
9
 
! Отговори
NY преди 4 години
селско летище.....
2
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
алигатор
1
5
 
13
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Абе, смешен е пътникопотока на летище Пловдив спрямо другите 3 летища в България. Има 133 хиляди пътници през 2018 г. на летище Пловдив, спрямо 2.2 млн. за летище Варна, 3.3 млн.за летище Бургас, 6.96 млн. за летище София. По-скоро е резерно летище на София при нужда.