Българските работници - масово претоварени и болни

Българинът е най-нископлатен, заяви Мика Зайкова
19 ное 2019 10:53,
46

Предложението на управляващата коалиция първият ден от болничните да не се заплаща, за да се намали броя на фалшивите такива, стана причина за масово недоволство.
Още по темата

"Съгласни сме на тази начална стъпка, защото тя е облекчаване на работодателите. Първият ден все пак също е разход. Всички работодателски организации настояваме и трите дни да не се плащат от работодателите. Според нас най-добрият вариант е те да се плащат от Държавното обществено осигуряване", коментира Любомир Левичаров от Българската търговско-промишлена палата.

Според него ще има хора, които ще са губещи, но проблемът с фиктивните болнични бил голям.

"Предлагаме мярката да е за една година, за да се направи една оценка на въздействието и за работодателите, и за държавата как ще въздейства този процес, и тогава да се разгледа отново", допълни той в студиото на "България сутрин".
 
Финансистът Мика Зайкова контрира, че този проблем няма да се разреши по такъв начин.

"Това е въпрос на контрол и криминализация на деянието", заяви тя в ефира на Bulgaria ON AIR.

Според нея българският работник е болен и претоварен. По нейни думи българите получавали най-ниските заплати и нямали достъп до качествено здравеопазване.

И двамата гости в студиото са на мнение, че трябва да се упражнява контрол за да се намалят случаите на фалшиви болнични.

Левичаров пък допълни, че е редно държавата да поеме плащането на болничните, защото работодателите плащат осигуровките.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според нея българският работник е болен и претоварен.да бе и освен това е депресиран, щото го карат да работи :)
17
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Работодател-Хуманист:Сега всеки може да регистрира фирма и да стане работодател.
16
6
 
3
 
! Отговори
Св преди 4 години
То не е за подигравка, но защо слушайки Мика Зайкова, всеки момент очаквам да каже "Ти сега мен... ммм уважа'аш ли ме?"
15
3
 
12
 
! Отговори
защо 2 преди 4 години
Как се е създала такава нагласа? Създала се е, докато хората гледат от богаташите и от властимащите. Само един пример, не много. Все още кандидати за кметове и за парламента участват в изборите и дори ръководят от килията в ареста. Няма законл който да им забранява участието в избори, ако са подследствени или дори осъдени! Волен е в парламента, както си е с присъдата. Хората гледат това и разбират, че мооже да се управлява дори и с присъда. Това ги подтиква и те да работят 5 за 4.
14
9
 
17
 
! Отговори
Васил Велев преди 4 години
Вярно е, че българският работник е най-мързелив в ЕС, пък може и в света! Аз отколко време ви го казвам. През работното време те ходят на тоалетна, пият вода, дишат и др., а имат нахалството да говорят, че заплащането им е малко. Безочие!!
13
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Работодател-ХуманистПървите три дни болнични да се плащат от работодателя, но след това да се отработват от работника.
12
5
 
1
 
! Отговори
селянин преди 4 години
ако зимах болнични га съм махмурлия и ме цепи главата сигур нигъж не ке да идех на работа еле па ся ме заболе грълцето малко
11
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 3Само да ти напомня,че трите дни за сметка на работодателите бе"временна"мярка за година, преди доста години.Тогава шмекери работодатели си пращаха работниците в болничен.Сега ДжиПитата"работят" с наетите.Голямата част от българите приемаме фондовете като нещо,което по-право трябва да ползва,а не солидарно при настъпване на непредвидено събитие.Просто здравното осигуряване трябва да стане частно. А лекарите едва ли ще си "ритат"договорите със здравноосигурителните дружества?
10
2
 
33
 
! Отговори
Много ядосан! преди 4 години
"защото работодателите плащат осигуровките." ?!?!?! Ами НЕ !!! Не ми плаща работодателя осигуровките! Аз си ги плащам! С това, което съм изработил! А освен, че си изработвам здравните и пенсионни осигуровки, изработвам и тези на работодателя!!!И изобщо, тази дума "работодател" нещо не я разбирам! Не, не ми дава работа мениджъра! А КУПУВА моите знания, умения и квалификация! Той е клиент, който купува МОЯ ТРУД !
9
0
 
10
 
! Отговори
защо 1 преди 4 години
Това е омагьосан кръг. Нещата започват отгоре и завършват надолу. В конкретния случай. Държавата отчита бум на болничните и как да реши проблема? С рестрикции към работниците. Да си плащат първия ден от болничните. Медиите справедливо се развикаха - така излиза, че по презумп;ия хората са престъпницил защото са взели болнични. Обаче как да се разправим с тези, които мамят системата? Нали ако вярваме на хората, те могат да ни излъжат? Тук опираме до нагласата на хората, която трябва да се изгради
8
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дали българинът е претоварен личи от стандарта му на живот !
7
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако работодателите бяха изградили по-солидарен модел за труд и работна заплата, нямаше въобще да се стига до подобен казус. Но в съотношението работодатели-наемен труд-държава те са най-малко солидарното звено, особено "едрия" капитал.
6
6
 
14
 
! Отговори
Виц преди 4 години
Не може да бъде, българският работник претоварен от работа?!! Българския работник го мързи да работи, той се скатава, взема си огромната заплата и масово си тръгва по-рано от работа.....шегувате се, нали?
5
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди десетина години долу горе двайската вървеше по 50лв
4
3
 
22
 
! Отговори
Като преди 4 години
сме сме с робска и овчедушна психика ще ни цакат както си искат. Били плащали осигуровки. Ми тези осигуровки хората са си ги изработили. Ако не се даде отпор и приложи натиск, след време и целия срок на болничните ще стане за сметка на болния. Всичко се движи по посока на най-малкото съпротивление!
3
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Предлагаме мярката да е за една година, за да се направи една оценка на въздействието и за работодателите, и за държавата как ще въздейства този процес, и тогава да се разгледа отново"И аз едно време така ги лъжех - "Дай да ти го набия до сливиците, после ще се гушкаме и ще си говорим, да ми споделиш какво е усещането... ако не ти харесва, повече няма"
2
6
 
30
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
SOS Спасете работодателите!!!!Не ги оставяйте да загинат!!!!!!!!!Как ще отидат на еди какви си острови и как ще си купят яхти. Алоооо работниците, некадърници такива
1
24
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Андрешко "претоварен" !!!