Заради мизерията семейство на косъм да загуби децата си

Три месеца живели без ток, доброволци им помогнаха да се справят
Обновена: 19 ное 2019 10:16 | 19 ное 2019 10:15, Камелия Цветанова
66
Заради мизерията семейство на косъм да загуби децата си
Снимка: Къдър Нова тв

Семейство е на косъм да загуби децата си заради мизерия в дома, който обитават. То е 9-членно и е без ток от 3 месеца. Условия в дома им са повече от потресаващи.

Започнат е вече ремонт. Подът и таванът имат спешна нужда от ремонт. Трябва да се оправят стените, електрическата инсталация. Трябва да се сменят и електроуредите. Семейство е в това положение от 1994 година, когато са пострадали при тежки наводнения.

"Поддържам малко с ремонти, но не мога повече, нямам средства. Работя на две места, съпругата ми е настанена в белодробната болница в София. Дъщеря ми получава пенсия. Аз взимам заплата 600 лв. Като ходя да работя частно получавам допълнително средства - около 900 лв.", разказва бащата на децата пред Нова тв.

"Три месеца сме без ток, защото жена ми влезе в болница и всички пари отиват за нея. Тя не е здравноосигурена и всичко се плаща", допълва той.

От доброволческата инициатива на Лео Кадели "Приятели, помагайте" са започнали ремонти по къщата.

"Аз също съм от семейство със седем деца и сигурно и заради това така ме грабна случаят", призна той.

"Няма нужда от думи. Продължаваме по правилата, благодарение на добрите хора.  От 3 месеца нямат ток. Когато постъпи сигнала при мен, дойдох да проверя. Момиченцето рисуваше на тъмно в единия ъгъл. Стана ми абсолютно болно, до един час вече светеше лампата. Платихме тока и купихме хранителни продукти. От тогава организацията е на лице", споделя доброволецът Лео Кадели.

Ремонтът трябва да бъде завършен след 2 седмици.

Доброволци ще учат децата на труд, за да могат сами да изкарват прехраната си.

"Има една приказка в България – не дай рибата на гладния, а го научи да си я лови", каза Лео.

Семейството има две пълнолетни деца – едното живее в София, а другото в Ихтиман.

Пет от децата са непълнолетни и ходят на училище.

Търсят се още доброволци, които да помогнат със средства и с труд.

Основната организация ще бъде на 30 ноември и на 1 декември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още по темата: ремонтдецадоброволци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А кой им е виновен? Големите две са пълнолетни и не живеят с тях, защо не помагат на семейството? Мъжът работил на две места за 900, жена му също работела. Едно стръкче лук не са посадили. Проблемът къде е, хазарт, алкохол или комбинация от тях? Съжалявам, тези не са нуждаещи се, а паразитиращи.
37
0
 
35
 
! Отговори
До 38 преди 4 години
Безотговорно е да правиш деца на болна жена и те да тънат в мизерия.Да не мислиш,че децата са щастливи при тези родители и условия в ,които растат?Спор няма,че държавата отдавна е абдикирала и си гледа само електората от етноса,ама човек живеещ в тези условия години наред би трябвало да мисли и за последствията.
36
11
 
12
 
! Отговори
До 31 преди 4 години
Безотговорно е когато ги зарежеш..не всички са като теб на 45 още да се чуди дали да има деца защото било много отговорно...праи си там селфита за фейсбука и си трай
35
3
 
29
 
! Отговори
избирател преди 4 години
Не мога да разбера логиката. Взимаш децата на бедно семейство и ги даваш на приемно такова, срещу куп пари за отглеждане!Защо тия пари не се дават на законните родители?!Аааааа,там няма да има ДАЛАВЕРА?Сетих се,докато го пишех.....На дечицата май...ната....им...!!!!
34
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да имаш деца по бай Тошово време беше лесно да се отгледат. Държавата даваше пари на многодетните майки плюс детските надбавки. Затова хората раждаха над три деца и бяхме достигнали 9 милиона народ. А сега и едно не раждат. Тия какво са мисли ли когато са ги правили тези 7 деца че още живуркат на бай Тошо в държавата ли. Ало това нее държавата на бай Тошо това е територията на мутрите.
33
6
 
29
 
! Отговори
Галя преди 4 години
Ние сме четири деца в семейството:1 брат и 3 близначки родени 1975г.От общината са дали голям апартамент на родителите ни ,за да може да ни гледат нормално,преместили са майка ни на работа съобразена с детската градина,а не на смени,всяка година ходихме на детски лагери с намаление,пътувахме също с намаление.
32
1
 
23
 
! Отговори
Един преди 4 години
Че завъртете се в коя да е мaaла и повече от половината швeди там са в това положение, или по-зле. Ама на тях не им вземате децата, ами им наливате детски и соц помощи? Що така ве, другаре от ГРОБ? Да не е щото само те ви останаха като електорат и трябва да си ги къткате? Мерси.
31
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 1ъ"А защо държавата иска да ОТНЕМЕ децата а не да помогне на семейството ?Защото подръжава на западните идеологии безусловно."Ами какво очаква тези деца в ТОВА семейство, което даже не може да им осигури сносни условия на живот? А образование? А бъдеще?
30
4
 
36
 
! Отговори
Мяу преди 4 години
От 1994 досега са 25 години,а 5 от децата са непълнолетни.Защо ,бе хора създавате деца ,като не можете да ги гледате и ги обричате на мизерия?Нормално да имате 2-3,но 7 това вече е безотговорно.
29
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Семейството е в това положение от 25 г, но въпреки това е произвело 7 деца!Това е напълно безотговорно отношение към семейството. За презервативи и още по-добре - за вазектомия не са ли чували? След като нямат условия да гледат и едно дете, защо правят 7 бе?!?!?!Добре - сега, до Коледа ще им помагат добри хора и НПО-та, а през останалото време?
28
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лео! Еврейно! тази приказка не е от България, а от БИБЛИЯТА! Билията на Иисус, когото вие ПРЕДАДОХТЕ И ОТРИЧАТЕ вече 2000 г. Бог е търпелив, но накрая и Той ще се откаже от вас! Тогава.....
27
11
 
9
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Народа няма против децата да израстват в мизерия и необразовани обаче ... Само и само да са при мама и тати. Гениално просто ...
26
5
 
22
 
! Отговори
tonygl преди 4 години
Защото като ги отнемат ще ги дадат на приемни семейство по 1200 за дете. Шизофренично нали ? Ама сигурно социалните взимат процент от тези пари за да ги отнемат и дават на друг вместо да дават на семейството. Пълна тъпотия. Трябва родителите да кандидатства за примно семйсво на собстените си деца и ще се зарият в кинти.
25
5
 
32
 
! Отговори
преди 4 години
А защо държавата иска да ОТНЕМЕ децата а не да помогне на семейството ?Защото подръжава на западните идеологии безусловно.
24
5
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
7 деца, при положение, че нямаш пари за да отгледаш нормално 1?! Щом са в това положение от 1994 г, повечето деца са били родени след това. Ами защо бе хора, защо?!
23
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ако социалните отидат по ромските гета ще се натъкнат на същата гледка но там никой не ги закача не чувам да им се отнемат деца заради мизерията за сметка на това ги учат от малки да крадат и просят а не ходят на училище къде са социалните питам тогава
22
16
 
23
 
! Отговори
Драган преди 4 години
Демокрация и евро-атлантически ценности. Това искахте 89-та като скачахте по улиците, не се оплаквайте !
21
7
 
38
 
! Отговори
Бау преди 4 години
До 20Страхотно бъдеще наистина. Необразовани, глуповати дечица за, които стискаме палци да станат добри българи ... Човек трябва да мисли преди да прави огромни семейства. Важно е качеството, не количеството.
20
18
 
20
 
! Отговори
дО 20 преди 4 години
Гнусно евроаталантическо егоистче . Ти някога за някой правил ли си нещо . Тези хора са подчинили живота си на отглеждането на децата не (ДА СЕ ЗБАВЛЯВАТ) . Виждал съм какви деца растът от многодетни семейства и такива с по едно в семейството (пълни егоисти).Тези хора създават Бъдещето на БЪЛГАРИЯ не ти егоистче.
19
6
 
43
 
! Отговори
Бау преди 4 години
И защо решихте да имате толкова деца? Секса е много сладко забавление ... Като искаш да имаш огромно семейство трябва да имаш възможности. Иначе да ражда като принтер е ... безотговорно.