Почина композиторът Александър Михайлов

Напусна този свят на 71-годишна възраст след боледуване
5
Почина композиторът Александър Михайлов
Снимка: СБК

Популярният композитор Александър Михайлов напусна този свят на 71-годишна възраст след боледуване. Това съобщиха негови близки, цитирани от БТА.

Той е автор на оперна, симфонична, камерна, хорова, филмова, театрална и забавна музика. Има много записи за Българското национално радио, както и издадени аудиокасети и компактдискове. Със свои творби участва в прегледи за нова българска музика. Занимавал сее  с организирането на редица филмови и музикални фестивали.

Композиторът е роден на 17 април 1948 г. в Новохоперск, Русия. Възпитаник е на музикалното Санкт-Петербургското училище "Николай Андреевич Римски-Корсаков", а след това и на държавната консерватория "Николай Андреевич Римски-Корсаков". Там той завършва специалност „Композиция” през 1975 година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: Александър Михайлов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой е починал в крайна сметка - 71-годишният руски композитор Александър Михайлов от Новохоперск, или 55-годишният български журналист от с. Храбърско, за когото в началото на статията си bgdnes.bg пише, че бил син на Васил Михайлов, а в края - баша на престарелия Капитан Петко войвода?Няма по-увлекателно четиво от *** сайтове!Уточнете се най-после, не е необходимо да загробвате хората на кило.
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бог да го прости!
2
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Местя го .
1
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много хора на изкуството измряха напоследък!

Спонсорирани публикации