Жените привлекателни най-много до 49 години, мъжете - до 52

Българите предпочитат естествената красота, отделят до половин час за вида си
203
Жените привлекателни най-много до 49 години, мъжете - до 52
Снимка: Pixabay

Ботокс, филъри, пластични операции. Тези методи да разкрасяване стават все по-популярни в света, но се оказва, че българите масово предпочитат естествената красота.

Мерки за външния вид, които са по-бързи и забележими, но могат да бъдат и по-вредни, биха предпочели едва 9%. Мерки, които са по-бавни и по-незабележими, но са и по-щадящи биха предпочели 64%. Това показва данните от изследване на "Галъп интернешънъл", направено по поръчка на "Жената днес" и Institut Esthederm, и представено на конференцията "30 години. Женският прочит на Прехода и преходите".
 
Редовната употреба на козметика против стареене се приема. 45% от запитаните смятат, че това е ефективен начин да запазят младия си вид. Особено за жените, при които този дял е 58%, но също и за една трета от мъжете (32%).

Здравословният начин на живот изглежда най-добрата опция за почти всички – общо 85% от участниците в допитването смятат така.

Малко по-висок е делът на жените (88%), които са убедени, че стремежа към здравословен живот е ефективен метод за "надбягване с времето". Тази мярка също е оценена като най-ефективна сред 82% от представителите на "силния" пол.

Натрапчивата естетична хирургия е навсякъде около нас, но масово не се одобрява. Само 27% приемат естетичните хирургични намеси като ефективни. Останалите са против, висок е делът и на тези, които не могат да кажат. Очаквано, жените, които по-често се подлагат на подобен тип процедури са малко по-снизходителни в отговорите си от мъжете, но и при тях негативните отговори преобладават.

Границата на привлекателността – според мъжете, една жена е привлекателна най-много до 46-годишна възраст, но един мъж – до 51.

Според жените – една жена е привлекателна до 51, а един мъж – до 53. Така, общо, жените са смятани за привлекателни до 49-годишна възраст, а мъжете – до 52.

Може би и затова, жените са много по-тревожни в усещането, че винаги се надпреварват с времето – 46% от мъжете се чувстват така, но от жените – цели 56 процента.

Затова и жените, като че ли изглеждат поне малко по-убедени, че би било добре да можеш да се наслаждаваш на зрелостта и стареенето, а не да се бориш с тях (81% съгласие при мъжете и 85% при жените).

За външния вид днес се отделя най-много до половин час дневно (най-вече при мъжете – 55% от тях казват, че отделят до половин час дневно за външния си вид, но и за 46% от жените това време е достатъчно). При жените – и до един час (за 30% от жените необходимото време на ден е до 1 час). Разбира се, времето за външния вид първо расте с възрастта, а после намалява с възрастта.

Две трети от жените твърдят, че редовно отделят време за маникюр. 15% от жените смятат, че често ходят на масаж. Само 3% от жените ползват инжекции срещу бръчките по лицето си, половината от жените намират, че често правят прическата си при професионалист.

Една трета от българите приемат хранителни добавки, витамини, минерали и т.н., 8% от запитаните казват, че редовно тичат сутрин, 17% - че ходят редовно на танци, 15% - на фитнес. 55% споделят стремеж към здравословно хранене, а 24% казват, че редовно пазят диети.

Разбира се, зад част от отговорите прозира повече желание, отколкото реалност. Но и това е доказателство, че може би у нас бавно си проправя път опитът да се живее по-природно. Или както удачно някой го е нарекъл – бавно живеене. Живеем във време, в което красотата и "запазването на енергията" на младостта възможно най-дълго са признак на възможности, на социален статус. И това се отнася във все по-голяма степен с еднаква сила и за двата пола.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До жената на 43"Господине, разбрахме,"Възрастна госпожо, ако бяхте способна дори на елементарна възприемчивост отдавна щяхте да млъкнете. Но щом продължавате да лаете като наритана кучкка и да ми вменявате неща които не съм казал (подбуди за убийства), очевидно нищо не сте разбрала. Жалко че главата ви е куха. Ще е още по-жалко ако е и красива.
142
6
 
3
 
! Отговори
Хобит с хобот преди 4 години
Българката си заслужава отношението - развратна, плиткоумна така че да зе закача за някого докато е на 25 и от там нататък да мисли само за вибратори.
141
0
 
11
 
! Отговори
Дрънканици преди 4 години
Я се огледайте и вижте какви 20-30 годишни китове тресат тротоарите, че и се изпънали в клинове .Целите на катове сланина, че и през ум не им минава да я поприкрият и тогава казвайте кой на колко бил привлекателен. Същото и за млади мъже -кюфтета като шкембета.Кой кога и колко е привлекателен зависи от много фактори.
140
1
 
9
 
! Отговори
Жена на 37 преди 4 години
Явно трябва ритуално да се самообеся, че съм станала вече "бабичка",без дори да подозирам. Нищо ,че си имам професия, дом, хобита, приятели, гадже и всъщност съм щастлива. Дадохте ми много храна за размисъл ;))))))
139
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дами и Господа!За всеки влак си има пътници.
138
2
 
8
 
! Отговори
От една жена на 43 преди 4 години
До АуууууйГосподине, разбрахме, че ние, жените над 35, трябва колективно и показно да се самоубием, за да удовлетворим вашите /меко казано извратени/ представи за красота. Нека да ви напомня, че сред нас е и вашата майка, леля, сестра и т.н. Това е е от мен . Нека сте винаги млад, красив и богат. Но защо ли си мисля, че не ви се иска?
137
6
 
4
 
! Отговори
Ауууууй преди 4 години
Хистеричния бабешки вой не спира. Симфония за нормалните мъже.
136
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Те поне са още живи."Те и зомбитата са нещо като живи. Ама това не е от голяма полза. С тях сте си лика-прилика.
135
4
 
2
 
! Отговори
Лютви Местан преди 4 години
"в ъгъла при малките деца, дето само правят шум и от тях часът не може да върви."С тоя даскалски манталитет не си релевантна на съвремието. Децата сега не се наказват в ъгли, лельо Сад, бегай да четеш конвенцията и се упражнявай в насилие с други кифли в епична борба за нормален мъж.
134
3
 
1
 
! Отговори
МЪЖ преди 4 години
"Не е добре човек да се плаши от тия, дето са му най-близки."Аз поне имам близки. Теб никой не те понася.
133
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Як комплекс го тресе тоя, дето ту "мъж" се пише, ту обижда наред, когато го наврат там, дето му е мястото - в ъгъла при малките деца, дето само правят шум и от тях часът не може да върви.
132
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Кифльочките продължават да вият истерично пред фактите и неизбежните 35. Квакайте, кудкудякайте, няма да ви помогне. Тъ.пи, но упорити, най-прекрасното качество за застаряващ ми.лф."Те поне са още живи.А кроасаните, като теб, още на 20 ги изхвърлят, като непотребна стока, че и претоплени не стават. Добре, че не всички мъже са като вас, другарю, има и истински.
131
2
 
9
 
! Отговори
До "МЪЖ" преди 4 години
"Е плашим се само от грозни и нагли селяндурки като теб. От друго не."Не е добре човек да се плаши от тия, дето са му най-близки. Как съжителстваш със себе си - не знам.
130
2
 
7
 
! Отговори
131 преди 4 години
"49 лол, до към 19-20 макс, после конкретно българките се сдухват тотално и не стават за нищо..."Горкият! Представям си с жени от кой етнос се онождаш. Че те до тая възраст още не са порасли. Но щом край теб се сдухват, значи ще да са от тия, дето на по 12 стават майки, а на 25 - баби.Е, щом те влече по тия - добре. Кои сме ние, че да ти оспорваме избора?
129
1
 
5
 
! Отговори
До Анонимен преди 4 години
..Накрая всяка жена се превръща в мечтания от нея мъж."...А всеки мъж - в жена, за коятоникой не си мечтае, дори самият той.
128
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Накрая всяка жена се превръща в мечтания от нея мъж.
127
2
 
12
 
! Отговори
С респект и захлас преди 4 години
До Анонимен 131Сега прочетох коментара, който си сътворил.Предлагам ти да напишеш есе на тема "Защо хубавите българки още преди да навършат 19-20 г. трябва да побързат да се омъжат за некрасив и небогатмъж над 49 г."И да обясниш, че той притежава вродено величие, защото се е родил с чурка и те ще имат щастието цял живот да го боготворят поради тази причина, да му слугуват и да подпомагат изхранването му, когато той се пенсионира.Сигурно ще се получи много полезно и възпитателно четиво.
126
3
 
10
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 4 години
До 57 годишна// Браво душко, за коментара.Целувам Ви ръка.Добрата ,възпитана,високо образована,с добър произход жена, винаги е привлекателна със своят чар,усмивка ,интелект.Перфектен събеседник и приятел.Не е някакво пластмасово създание с две мозъчни клетки и с гъгнив ,диалектен говор
125
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До МЪЖ (113)Дали има на този свят нещо, по-достойно за съжаление и презрение от мъж, който се е заинатил така, както малко дете се инати, плаче и обижда, когато реши, че някой трябва да стане и да му отстъпи място в трамвая?Така и някои мъже искат някой да им се подчинява и доброволно да вика "Аз съм нищожество защото съм жена и след 30 г. вече нямам никаква стойност!"Е, чакай и се надявай. Може да идеш до Карлуково и сред пациентките там да намериш някоя, която би се държала така пред теб.
124
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименДа, експериментите са доста отдавна. Честно казано, ми е все тая дали някой си прави нещо или не, но е интересно как хем имаме масово неодобрение, хем бизнесите с такива процедури разцъфтяват. Нещо не се връзва. Отделно е интересно, че в семействата това не е по-голям проблем между деца и родители.