Комисар по човешки права ни мъмри: Зачитайте ромите

Дуня Миятович: България да промени отношението към малцинствата
127
Комисар по човешки права ни мъмри: Зачитайте ромите
Снимка: Булфото

В България има нужда от политическа и обществена промяна в нагласата към малцинствата, се посочва в призив на комисаря по човешките права към Съвета на Европа Дуня Миятович след посещението й у нас миналата седмица.

По нейните думи е необходимо престъпленията на расова основа да бъдат разглеждани като съпътствани от утежняващи обстоятелства. Тя порицава отношението към ромите у нас и събарянето на техни домове, съобщава БТА.

Миятович призовава също така правителството да повиши усилията за борба с речта на омразата. Липсата на последствия при много отчетливи примери за слово на омразата от много висшестоящи политици, останали ненаказани, буди притеснение, добавя Миятович.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
27
 
! Отговори
?!?!?!??!?! преди 4 години
Дуня има ли представа за ситуацията у нас?!Има ли представа кой проявява етническа омраза? Чувала ли е за изтезаваните и убивани преди да бъдат ограбени безпомощни старци по селата? Не е ли информирана относно поругаването на национални светини от страна на ромите?Знае ли какви финансови средства се отделят от бюджета за хрантутене на здрави роми, които не желаят за работят, въпреки че работа им се предлага?Защо пренебрегва факта, че незаконните строежи на ромите са върху заграбенанечия земя
41
0
 
25
 
! Отговори
Папата Ромски преди 4 години
В коя държава може да се строят незаконно жилища?Комисаря по правата на човека защитава незаконите постройки.Кой ще им плаща данъка на тея незаконни постройки господинкомисар на ром ?
40
0
 
7
 
! Отговори
Ромопиец преди 4 години
до псевдо професора: аз ромовете (ямайски, кубински и др.) НЕ ги дискриминирсм! А ти първо научи български, че парашута и срещу заплащане няма да ти се отвори;-)
39
0
 
6
 
! Отговори
Римляни преди 4 години
Либералите и демоктацията са една утопия.Либерала нарича светеца убиец и обича да му влиза в а.н.у.с.а!
38
0
 
10
 
! Отговори
Римляни преди 4 години
Либералите и демоктацията са една утопия.И затова Свети Георги е боец и само с борба и сила можеда се оправим християните.Джамиите станаха прекалено много в Европа.Тошерантните ще бъдат избити първи.Бъдете мъже като свети Георги победоносец.
37
0
 
3
 
! Отговори
258 преди 4 години
До ШопоНачинът, по който използваш препинателните знаци. е много находчив. Посмях се от сърце!
36
24
 
1
 
! Отговори
Професор преди 4 години
Лошо нещо е езика на омразата. Расизма също. За съжаление ромите са подложени на тотална дискриминация и геноцид.
35
0
 
5
 
! Отговори
Всичкото ромеи... преди 4 години
'братно у римата. При италианците и *** дет продават дискова по за 2 еврака.
34
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Комисарката-***, защо не обясни,кой ще пази българите от престъпленията от омраза от страна на ромите!?!
33
1
 
11
 
! Отговори
Кардинала преди 4 години
Според мен римляните треа да заведът дело за взимане на име без да имаНищо общо с ромите от град Рома демек Рим.Ззщото само жителите на град Рим са роми.От това следва че ние зачитаме ромите в Рим.
32
0
 
15
 
! Отговори
в преди 4 години
Според новодържавичката скопие има три раси - монголоиди (от които произлизаме и ние, гадните *** татари), негроиди и македоноиди. Нищо не се казва за zigani. Къде я видя тая дискриминация? Има дискриминация и геноцид над българското население от същите тези zigani. Ежедневно! За това нещо да кажеш?
31
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никъде по света няма роми освен в град Рим.Питайте германците как ги наричат и за какво ги използвал техниятнарод през 1935.
30
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И да им видим и нейната нагласа след като изнасилят и оберат баба й на село, или разбият вилата й, или обесят някое куче на улицата. Ще ни говори за нагласи и промени, аре марш в Боснаааа! Задръж си коментара.
29
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дуня, в превод от босненски - Дюля, като е толкова ларж с ромите, защо не обърне внимание на германските бизнесмени, които мачкат въпросните без договори и с работа на черно???? Ами хайде, опълчи се на германците.
28
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Образованите роми са уважавани навсякъде по света.Тук не става дума за расова дискриминация,а културна.Друг е въпроса, че културата сред останалото население на страната намаля.
27
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Откраднаха ни ромите, няма кой да чисти в България.
26
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да ги приеме у тях си,да ползват ток и вода за нейна сметка,както правят в България,да я оберат,понатупат,изнасилят или убият,тогава ще разбере същността на ромите.Иначе всеки може да си получава тлъста Брюкселска заплата и да дрънка глупости за неща за които няма никаква представа!
25
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички в ЕС са като тая, много са на ти с теорията, но практиката им куца отвред! Книжни плъххове, размятали някакви дипломи и вече са първенци на съюза!Ще си плащат както всеки един нормален гражданин си плаща за всичко! Като им е незаконно - бута се, като ги мързи - да са на улицата. Ние няма да бачкаме за тия цял живот. Нямаме 2 живота ЕС да ни определя съдбата и да си играе с нормални, работещи и образовани хора.
24
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дуня Миятович да ги прибере у тях,като толкова много се е закъхарила за ромите!Не на нас тия номера!
23
0
 
21
 
! Отговори
Мишо преди 4 години
Кукумявка такава наядена! Слез от клона и ела при нас на да поживееш. Нямате представа за проблемите на хората, а си позволявате да давате акъл! ЕС е хранилка за политици, те им наливат пари за да се подчиняват. За народа въобще не им дреме, или искат ние съвсем да изчезнем като нация.