Борисов към Путин: Да дойде и да види как строим "Турски поток"

Според премиерът, руският президент е нервен, заради шпионите
4 дек 2019 18:40, Нели Христова
338
Борисов към Путин: Да дойде и да види как строим "Турски поток"
Снимка: Reuters

Путин обвини България, че умишлено бави строежа на "Турски поток". Премиерът Бойко Борисов веднага отговори на тази нападка от руска страна.

"Всеки има право да търси алтернативни трасета, ние търсим алтернативна диверсификация. Сигурно не им е приятно, че България е толкова силен и лоялен член на Европейския съюз", Борисов пред bTV.

Още по темата

"С 1 млрд. по-евтини са километрите, които строим, от "Южен поток". Нищо не бавим умишлено, нали преди няколко седмици бяхме на 140-150-ия км със сръбския енергиен министър и представители на Саудитска Арабия", заяви премиерът.

"Припомням, че открихме връзката с Турция с всичките нови компресорни станции. Забавихме се по простата причина, че изпълнявахме препоръките на ЕС. Да сте чули Брюксел? Да сте чули Вашинготн? Всички ни казват "Браво", каза премиерът", категоричен е Борисов.

"Отговорът ми към Путин е "добре дошъл", да дойде и да види, средно по 5 км на ден строим", заяви той.

"Нервността на руският президент идва и от това, че ние действаме много безкомпромисно към шпионите", посочи още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


338
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
187
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Путин, една тръба не можеш да прокараш през бивша руска колония управлявана от тикви. За нищо не ставаш.
186
2
 
22
 
! Отговори
Да ви зарадвам преди 4 години
Вчера четох изявление на американската компания произвеждаща шистов газ, че ако цените се задържат още 6 месеца толкова ниски, ще фалират.
185
23
 
6
 
! Отговори
"приятелски&quo преди 4 години
А по-скоро Бойко трябваше да напсува Джуджаро за изречените лъжи!Този газопровод е приоритет за Сърбия и Русия - ако им е бил спешен да са го почнали по-рано. Това е руско-сръбската благодарност - не стига, че им даваш територията си да си решават проблемите, и то без България да печели нищо в близките 15-20 г., но накрая дружно те плюят. Ние що не вземем да ви бебем туттката майкина неблагодарници.Направи добро - изяж "приятелско" .айно!
184
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според мене най добре Руснаците да минат през Гърция и без това интерконекторната връзка с Гърция вече е почти готова и така ще имаме възможност по една тръба да получим газ от САЩ и Русия
183
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Важно е хъба Балкан на Бойко да не остане без газ!Диверсификация с много тръби да доставяш от едно място
182
3
 
4
 
! Отговори
на 44 г съм преди 4 години
до Waffen SSГрешка си направил ако си махнал радиаторите защото според Бойко ще има много евтин газ и централното отопление би трябвало да стане най евтино защото ТЕЦа е на ГАЗ!
181
0
 
20
 
! Отговори
Лоша работа преди 4 години
Работата отива на ЧАО...
180
0
 
14
 
! Отговори
на 44 г съм преди 4 години
Направих си труда да прочета стари новини строежа на турски поток у нас и попаднах на една от 21.10.19 няма и месец от тогава в която пише ,че правим по 3 км. на ден а Днес говори за 5 км. на ден след като Путин се изказа както и да го говори трябва до пролетта да е готово а явно няма да е ще видим тогава с какво ще се оправдае с времето на Марс може би!Връзката с Гърция ще е готова и от там както самия Бойко каза ще дойде евтиния ГАЗ щом е така да очакваме ли намаление на парното!
179
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мръстното джудже всъщност оказва да поеме вината, а топи България. Обяснява на сърбите защо ще стоят на студено тази зима. Русия няма договор за пренос на газ през Украйна към България>> Сърбия&Македония след 01.01.2020. Изглежда по-скоро ще жертва сърбите, отколкото да клекне на украинските условия за договор. България имаме варианти за доставки от Гърция и Турция, включително втечнен американски газ, но Сърбия е капо.Джуджето наглее и вини България за собствените си издънки. Велик ГЗ!
178
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гледах разходката с джипката на Бойко и Херо на границата с Гърция се стои тръба която да ни доставя втечнен газ от САЩ явно тя е по спешна защото се строи усилено!
177
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не мога да разбера след като казва, че правим по 5 км на ден а трябва да направим 500 км. значи след 3-4 месеца трябва да е готово!Путин едва ли ще говори за умишлено бавене ако става въпрос за 3-4 месецаЗначи нашия лъже като дърт ***
176
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Излагация на всяка крачка, видяхме го и в САЩ посрещането и ръкостисканията и в ЕС прегръдките , сега може и това поточе с руска газ да кривне към Гърция, а 31.12.2019г. е много скоро.
175
0
 
21
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
Каква голяма грешка направих.Преди години при чистене на тавана,дадох на роми,които го чистиха,една много красива малка австрийска печка работеща на твърдо гориво.Произведена още 1937-1938година.Като наблюдавам енергийната ситуация,започвам да разбирам,че сгреших.Ако сега на някои се вижда,че е замърсен въздуха в София,то след няколко месеца ,нищо чудно да ни се вижда като кристален планински въздух.Но е важно правителството,да е под чужд диктат и да изпълнява чуждите разпореждания
174
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има ли нещо, което Тиквата да не е провалил през последните 10 години? И колко българи се самозапалиха заради него? Навремето можеше да се пусне едната тръба на "Южен поток" да захранва страните извън ЕС - Турция, Сърбия, Черна Гора, защото те не попадаха под законодателството на Европейския съюз. И досега щяхме да сме забравили за проблема; България търпи загуби и всички проекти ни заобикалят -кой ще отговаря за това?
173
0
 
21
 
! Отговори
куку преди 4 години
До АнонименДа повтаряш едни и същи клишета нон стоп си е направо изкукуригване.
172
0
 
24
 
! Отговори
Радев преди 4 години
Ние партньори на нато ли сме или клиенти на оръжие?
171
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако си истинскимъж,трябва да държиш на думата си.Другото е фроститутска работа.
170
0
 
14
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 4 години
Станишев е виновен и тоя път!
169
5
 
24
 
! Отговори
Пребоядисания преди 4 години
Само да им кажа на русофобите: Ще ядете боб и ще пърдите в тръбата за да се отоплявате, а може и на въглища :)))
168
7
 
25
 
! Отговори
Анти-мафиот преди 4 години
Кого лъжеш и заплашваш Путин бе, крадлив Пожарникар? Ако го "поканиш" тук, ще ти стигнат ли памперсите???