Нинова не се договаряла с Борисов за партийните пари: Лъжа е!

Соцлидерката смята, че от ДПС "замаскират" участие в управлението
37
Нинова не се договаряла с Борисов за партийните пари: Лъжа е!
Снимка: БТА

Соцлидерката Корнелия Нинова заяви, че е лъжа информацията, че се е договорила с премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов за увеличаване на размера на партийната субсидия.

Още по темата

ДПС искат да замаскират своето участие в управлението, настоя тя пред журналисти в парламента, след като Мустафа Карадайъ обвини ГЕРБ и БСП в договорка.

Тя посочи, че е възможно на ДПС да е удобно статуквото в момента - "партиите да се финансират от бизнеса, от мафия задкулисно, за да могат бизнесът, лобита и кръгове да диктуват политиката".

"Нашата позиция винаги е била ясна и открита - 1 лв. субсидия за партиите е убиване на опозицията, посегателство върху плурализма и многопартийната система в България. Отварянето за безконтролно пълно без ограничение финансиране от бизнеса е намеса на икономически интереси и лобита в правенето на политика", заяви Нинова.

Лидерът на БСП припомни, че е поканила всички партии за обсъждане на размера на субсидията преди обсъждането на държавния бюджет, но не е получила разбиране.

Официална подкрепа обаче има от ОССЕ.

"Препоръки се отправят да се отменят измененията изцяло. Т.е. нашата позиция е открита и принципна. Разумно държавно финансиране на партиите, така че да се гарантира многопартийност, плурализъм и нормално функциониране на демокрацията, затваряне на вратата за бизнеса за влияние върху политиката. Днес ние ще защитаваме открито своето предложение. Внесли сме го открито и ще го защитаваме открито. Как ще гласуват другите партии, е решение, в което ние не се месим", допълни Корнелия Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
6
 
9
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 4 години
Г-жа Лъжа е тръгнала да анатемосва лъжата ... Никой вече не вярва на лъжливите овчарчета, които подават оставки а после ги оттеглят и продължават да обещават на черевените бабички "Светло бъдеще" при положение че Свети Петър вече им пише повиквателните ... !!!
13
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Соцлидерката смята, че от ДПС "замаскират" участие в управлението------С кой се целуваха ДПС на ОБЩИЯТ ИМ МИТИНГ ПРОТИВ ГЕРБ?
12
2
 
2
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
А, трябваше да се договори!
11
5
 
4
 
! Отговори
ognyanz преди 4 години
До Пълна пародия: Не че няма опозиция, а гербаджиите не щат да чуват за друго мнение. Кой може да бъде коректив на бат'ти Бойко и гербаджиите? Никой. Каквото и да им приказват, те си знаят своето. А като резултат изоставаме и от предпоследните в Европейския съюз.
10
4
 
10
 
! Отговори
do 9 преди 4 години
Света и държавата не се върти около пенсионерите и ромите.
9
3
 
3
 
! Отговори
Пълна пародия преди 4 години
Един от огромните проблеми на тази клета държава е, че няма опозиция, ама ни-как-ва! Основната роля на една опозиционна партия е да бъде коректив на управляващите, демек, ако се издънят - народа ги гони и опозицията ги сменя. В БГ това не може да стане - сините се разроиха, изпокараха, червените и за шеп за зеле не стават.
8
5
 
2
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
До Анонимен 3: Ще гласуват за БСП пенсионерите, защото само БСП им обещава преизчисляване на пенсиите. В алтернативният бюджет, който БСП внесе имаше разчети, които показват, че това е възможно. Но за ГЕРБ това просто не е приоритет. По-сково ще догодина ще платят авансово още два милиарда за самолети, а пенсионерите да се оправят както могат.
7
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
.... Ше изклоьопат Тапетите на юфка..ХАХАХААААА ..
6
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов, ако поиска да вдигне субсидиите това шиле пак ще е контра няма угодия.
5
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Важното е, че "геният" на Карадайъ-то прозря пъкления план на конспираторите *** и Боко! Най-коварното е, че ще вдегнат субсидиите само на герберите и ***, а за турците ще си отане левче.Ти да видиш!
4
3
 
6
 
! Отговори
Хахахааааа. преди 4 години
Скоро комунистите ше почнат да ГРИЗАТ мебелите на Позитано-20, от глад.. ХАХАХААААА...
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Правилна позиция. Трябва да има и таван на субсидията. Както има таван на пенсиите и всякакви тавани, минимални заплати и пенсии и регулации.
2
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След оглушителния вой за партийни субсидии дори и пенсионерите няма да гласуват за БСП ени лонгър.
1
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Офф, и тая Нинова е една.Който и да беше лидер на опозицията досега щеше 100 пъти да е свалил Тиквата след всичките му издънки и гафове. Тая просто плаши хората, не й вярват, защото е крадла и тя.