Въздухът в цялата страна отново замърсен

Фините прахови частици са над нормата в София, Пловдив и Враца
6 дек 2019 08:30,
38
Въздухът в цялата страна отново замърсен
Снимка: BulFoto архив

Отново мръсен въздух над София тази сутрин. Над допустимите нива са фините прахови частици още във Враца, Пловдив, Кюстендил, Ямбол, Свищов, съобщава bTV.

Данните са на платформата airbg.info. На места в столицата нормите са над пет пъти по-високи.На уеб страницата си Столичната община също алармира за очаквано замърсяване, но с по-ниски стойности.

Гражданите се призовават да не ползват лични автомобили, а градски транспорт.

Продължават и проверките за нерагламентирано изграряне на отпадъци. За ноември общината е направила близо 400 поверки,  а съставените  актове са 74.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
0
 
! Отговори
man преди 4 години
Днес научих,че количеството на финни прахови частици във въздуха зависи от ГЕРБ. Може би БСП ще пускат по-малко прах, ще гласувам за тях на следващите избори.
33
3
 
0
 
! Отговори
Кривондел преди 4 години
До ПланинарУважаеми, тогавашните валутни постъпления на НРБ не стигаха даже да плащаме лихвите по тоя дълг. Прочети речта на Петър Младенов и се поинтересувай защо България фалира.А това, че същите тези партийни другари от БКП после завлякоха доста по време на режисирания преход- това също е факт.
32
1
 
1
 
! Отговори
1212 преди 4 години
Ееее не е в цялата страна.
31
1
 
6
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Неизмитите от Фандъкова улици замърсяват с ФПЧ 35-40 пъти повече от автомобилите.
30
3
 
7
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
Автомобилите са пренебрежимо малък замърсител на въздуха в България, за разлика от други държави, където автомобилите са в пъти повече на единица площ, вкл. и в големите градове. Голям замърсител е горенето на твърдо гориво - гуми, въглища, дърва,.... най-вече за отопление и в тецовете.
29
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Я стига сте плашили хората ,от какво е мръсен въздуха ,да не би от силната ни индустрия ,на някои много им е изгодно да държат хората в постоянен страх и стрес и да им отвличат вниманието от същинските проблеми на обществото!
28
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само не разбрах, как въздуха ще стена чист, ако не използваме колите си!? При замърсяване с ФПЧ от 300 микрограма/м3, замърсяването от двигателите на колите е един микрограм/м3, от неизмитите улици и тротоари е 28 микрограма/м3, от горенето на дърва, гуми, въглища и какво ли не още е 268 микрограма/м3 и 3 микрограма/м3 са от други замърсители.
27
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че те ромите плащат ли актове?
26
3
 
4
 
! Отговори
стамен преди 4 години
хора,по-опасно е замърсяването,което не се вижда...нормално да е по-мръсен въздуха през зимата,тъй като е по-тежък.живеем в демократично общество и столичани не са длъжни да стоят в софия-могат да се изселят в провинцията.
25
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ са комунисти и съсипват България. Отровен въздух, месо със салмонела...
24
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дишайте дълбоко! ГЕРБ черпи.Тези финни частици са демократични и евроатлантически и затова са полезни за здравето. Даже са и хранителни. Ако човек вдишва дълбоко в продължение на няколко часа после няма нужда да яде.
23
1
 
15
 
! Отговори
Планинар преди 4 години
Кривунделе, държавата не фалира тогава, а я умишлено фалираха новите ти господари!Държавата тогава имаше само 10 милиарден доларов външен дълг!Поинтересувай се в момента, колко е външният дълг...Три пъти повече, а 1/3 от населението се стопи, като лански сняг...
22
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Забавно ми е. Как колите целогидишно се движат и проблеми няма. Но температурите като паднат под 10 градуса и хоп - 50 пъти над допустимото, 100 пъти над допустимото.Какво, като захладнее и колите в Софето стават 50 пъти повече ли? Откъде толкова пътища до поемат трафика? Или хората ги палят и седят на място?
21
10
 
1
 
! Отговори
Кривондел преди 4 години
До ПланинарСамо дето нито средната заплата в социализма беше 300 лева, нито сега е 1000лв.Отделно от това - именно поради цитираното субсидиране НРБ официално и тържествено фалира през март 1990г. За състоянието на държавата е показателна речта на др. Петър Младенов, има я цялата в нета.
20
2
 
27
 
! Отговори
Планинар преди 4 години
Въздухът в България се беше поизчистил в края на 80 те години.Електроенергията струваше 0.02 стотинки за 1 киловат при средна работна заплата около 300 лева. Сега при средна работна заплата 1000 лева е 0,22 стотинки!Тоест цената на тока се е повишила 10 пъти, а заплатата само 3 пъти... Е така скоро няма дишаме чист въздух... Да не споменавам, че парното отопление на двустаен апартамент струваше само 10 лева при 300 лева заплата на месец!Не тъгувам за соца, просто факти! Честит Празник!
19
4
 
2
 
! Отговори
рони преди 4 години
До стаменАбсолютно.Време е качеството на живот да ни стане приоритет,а не само заплатата.
18
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Живея до ст. Славия, вчера вечерта за 10 минути излязох и дрехите ми мирешеха все едно огън съм палил :(((Не се дишаше от пушек ..., не е от колите !
17
3
 
24
 
! Отговори
СС преди 4 години
Отоплението на дърва и въглища до това води! :(
16
15
 
9
 
! Отговори
България да го д.... преди 4 години
Въздуха е мръсен от карането на много немски дизелови бараки втора ръка.Никакво гориво и гуми не са.
15
10
 
10
 
! Отговори
стамен преди 4 години
като им е мръсен въздух на столичани да ходят да живеят на село на чист въздух!