Отбелязаха 35 години от протестите срещу Възродителния процес

ДПС организира митинги
26 дек 2019 13:58,
319
Отбелязаха 35 години от протестите срещу Възродителния процес
Снимка: BulFoto архив

Навършват се 35 години от първата съпротива срещу Възродителния процес в Родопите. През този период насилствено са сменени имената на хиляди български турци. Тя завършва с десетки депортирани в лагера на остров Белене, съобщава NOVA.

Още по темата


На 26 декември 1986 г.  край Тюркман чешма падат три жертви. Днес хората там се събират, за да почетат паметта на загиналите. Митингите се организират от ДПС и ще продължат и през следващите дни.

„Тази година Всевишният ни даде хубаво време. През 1984 г. обаче времето не беше хубаво. Докато нас ни има, за Възродителния процес ще се пише в учебниците”, заяви Мустафа Карадайъ, председател на ДПС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
8
 
8
 
! Отговори
TOP SECRET преди 4 години
Ако се съди по Историята ни , Възродителен Процес е едни вече насила Християнизирани се опитаха други да християнизиратТука става въпрос за Покръстването което не е точно Покръстване а насилствено християнизиране на Българите от Византия през 866 г , пише з тези които са умни и знаят къде да прочетат
9
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 3. Не очаквай да напишат подобно нещо! Все едно да напишат за Американците.Че са империалисти и шовинисти! Факт е днес 30 г по късно след 1989 г Но си траят " демократите" за този ФАКТ ДНЕС!
8
15
 
39
 
! Отговори
Додо преди 4 години
А годишнината от турските ислямски атентати срещу България и Българите с взривени влакове и убити деца отбелязаха ли!?
7
15
 
47
 
! Отговори
Тато из Правец преди 4 години
А на 9 март ще отбележим поредната година от смъртта на майките и децата избити в атентата извършен при гара Буново от турското ДПС !!! Никой не е забравен,нищо не е забравено ! Бог няма да прости на турските убийци на деца !
6
39
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре, че Турция имаше разумни управници, та не отговориха на простащината на бай Тошо, заповядана от Москва. Отчаяните руски идьоти за малко да ни подпалят чергата.
5
17
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Закъсня Бай Тошо с възродителния процес, трябваше да започне много по рано, опита се да ги интегрира, но разбра ,че с терористи които взривяват влакове и гари, няма как да стане
4
3
 
31
 
! Отговори
факт преди 4 години
Добре, че влезнахме в ЕС и стана доста по добър възродителен процес от тоя по комунизма. Вече повечето турски села са празни, *** се изнасят към Европа и никога няма да се върнат.
3
12
 
40
 
! Отговори
Въпросче преди 4 години
Нещо за турските атентати тогава няма ли да напишете?
2
7
 
27
 
! Отговори
българин преди 4 години
Преекспонира се с тази тема мисля! Да случило се е във времето. Спор няма. Както и че сме били под турско робство. Макар и да пренаписваха историята ни " демократите" след 1989 г.И да признават само "турско присъствие" Което изобщо не е така! Не може всеки ден да се говори за " възродителен процес"! Или че е имало и социализъм в България! Той не беше само в България!
1
21
 
40
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
До колкото знам в Родопите няма Български турци. Има само Българо-Мохамедани. Т.нар Помаци. Авторът на тази пропаганда трябва да бъде разследван незабавно от службите.