Сачева с проверка на дома за хора с деменция в Горско Косово

Трябва да има закон за социалните услуги, смята министърът
9
Сачева с проверка на дома за хора с деменция в Горско Косово
Снимка: БГНЕС

Социалното министерство започва проверка след сигнала на омбудсмана Диана Ковачева за лошите условия, в които живеят близо 60 души в дома за пълнолетни лица с деменция в с. Горско Косово, съобщи министър Деница Сачева.

Още по темата
По случая е сезиран и главният прокурор Иван Гешев.

Към момента в дома са настанени 57 души при капацитет 60, като голяма част от тях са на легло и обездвижени.

"Сигналът за лошите условия в дома са още едно доказателство защо е нужно да имаме закон за социалните услуги и защо трябва да говорим за качеството на социалните услуги", отбеляза Сачева, цитирана от БГНЕС.

По нейна информация са изпращани препоръки към дома през 2013 година.

Министърът обаче няма информация оттогава дали е проверяван домът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
4
 
! Отговори
Тази Сачева преди 4 години
Не разбра ли,че НЕ искаме Закон за Социалните услуги,който вкарва НПО в социалната сфера.Нито искаме нова агенция.Те вече не могат да се преброят.Вдяко министерство с десетина агенции.
8
1
 
9
 
! Отговори
трогнат до сълзи преди 4 години
Недейте така , тя е "дялан камък"- навсякъде уйдисва ! Тя , както и всички останали герберасти , са специалисти по всичко , те са много-странно развити ,все-странно развити и от ден на ден стават все по-странно и по-странно развити !
7
3
 
10
 
! Отговори
пак аз преди 4 години
Тая на 23год. е била НАЧАЛНИК на Здравния министър Илко Семерджиев 1999-2001.А, 2012 е предложена от Бълг Хелз Комитет за награда.То и лицето и е едно такова бездушно, неженско, би продала и майка си, не само децата ни.Мда, от тая бих ОЧАКВАЛ ВСИЧКО.
6
5
 
8
 
! Отговори
az преди 4 години
Тая надуши шанс за да покаже човешко лице и да популяризира ползите от Истамбулската Конвенция, точно сега когато народа се дърпа.Досега къде спа тая, беше ЗАМЕСТНИК министър на соц.министерство, дано гори в ада.Чудех се що за безздушник е тая дето яростно иска да прокара Конвенцията.Ами четох и биографията.Майка и е осиновена.Деница е дете на разведени родители, отгледана от баба си.Изключена от средното си образование поради много неизвинени отсъствия.ОСИНОВИЛА детето си на 39 год.
5
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На снимката виждам две доволни, охранени с-винчу-ги. Тези ли ще оправят нещата? Еми....честито, народе!
4
0
 
12
 
! Отговори
Потребител на услуги преди 4 години
Законът за социални услуги цели приватизация на социалните дейности. Още един нчин да се източват пари на данъкоплатците към частни лица. До скоро ползвах социална услуга в една фондация по препоръка на Закрила на детето. Полза за мен и детето ми нямаше никаква, само ни губеха времето. За това пък от фондацията се облажиха с 2-3 хилядарки за сметка на нашето изгубено време. Преди години ползваме социална услуга към един ЦСРИ към общината. Там всичко си беше на ниво и си заслужаваше ходенето.
3
1
 
3
 
! Отговори
kiki преди 4 години
До АнонименОт НПО ЛИ?
2
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Проверките трябва да бъдат по две всяка година във всички домове (финансови, битови-хигиенни), а не хората да са оставени на произвола докато умрат! От директори до санитари и чистачи да им се търси отговорност.
1
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А досега къде спахте?Не трябва ли да има непрекъснати проверки/Това не е първия случай.В колко домове за стари хора,например условията са ужасни.Кой се грижи за тях?