Българите доволни от икономиката, но не и от личните си доходи

54% виждат добри възможности за развитие в страната
104
Българите доволни от икономиката, но не и от личните си доходи
Снимка: Dnes.bg

Над половината българи са доволни от икономиката на страната, сочи проучване на „Барометър България“, проведено в началото на януари.

Още по темата
Преобладаващата част от анкетираните оценяват положително икономическата обстановка в страната, макар че не биха се отказали от увеличение на личните си приходи.

Усилията на управляващите за финансова стабилност в страната явно не остават незабелязани, като 54,3% от респондентите са доволни от икономическия климат и възможности в България.

На противоположно мнение са 35,7%, според които икономическата ситуация в България е негативна.

10% не могат да преценят.

Традиционно при проучвания българите са недоволни от личната си финансова ситуация или смятат, че би могла да бъде и по-добра.

И при сегашното ни проучване удовлетворени от собствените си доходи са 34,7%, а 59,7% ги оценяват като недостатъчни.

Относително малък е делът на анкетираните, които нямат мнение или им е трудно да преценят позицията си по този въпрос – 5,6%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още по темата: развитиепариикономика
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ПРОСВЕТЕНВ България в момента има рекордно производство. Само в сектор "автомобили и части" износът ни е почти три пъти по-голям от руския например. Това без софтуеъра. Добивът на "полезни изкопаеми", "селско стопанство"... Почти всеки сектор е с рекорд от година на година.
70
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много ми е любопитно, някой знае ли изобщо какво се произвежда в България?Аз съм свидетел само на алъш вериш и комунални услуги.Къде е виждат тази икономика, не знам.
69
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От както Аспарух е забил копието по тези земи, че и от преди това, българите никога не са били по богати и благоденстващи от сега, въпреки управляващите.
68
3
 
18
 
! Отговори
ПРОСВЕТЕН преди 4 години
Малко се спрете!!!!То бива "нагласена" "статистика" (стъгмистика).В България имало "икономическа среда"?!?Недейте писа такива неща,защото хората не пр*сти и много добре знаят ,че България почти нищо не произвежда!!!!Опитът ви за "облъчване" е неуспешен!!!!!То бива "зависимости",ама с тази статия ПРЕКАЛИХТЕ !!!!!
67
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Четох и разбрах само едно! А именно "дрън дрън ярина"Абе и вие ли пристанахте на Балканският(банкянският)крадец,че почнахте с ежедневните дитирамби?
66
10
 
8
 
! Отговори
А разум??? преди 4 години
Има ли в сайта някой над 40 ,който работи нормална работа и разбира за какво става дума. Безработните, пуберите и мамините синчета са ясни и видни.По постовете ги познаваме-нито знаят,нито могат,джобчетата са им празни и разчитат на мама и тате или на онази ,,фабрика" в Шумен за хибридни новиниЕ това е до време,като се смени власта,ще сменим и ,,господаря"! НО крайният ефект е ........тежък живот и.социална пенсия .Но на кой ли нормален човек му пука за такива люде!
65
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до ПрофесорНекадърния комунист Бойко мачка единствено обикновенния Българин. Комунистическа партия ГЕРБ вече 10 години провежда геноцид над Българите, но края им се вижда.
64
1
 
2
 
! Отговори
дърт преди 4 години
До АНТИ 27Посочи поне една държава, в която капитализма да не е като представения от теб за български!
63
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз много съм доволен от икономиката.Тя е много полезна за развитието нанашата родина.Тя принадлежи на управляващата прослойка,което многодобре я използва за свой нужди.Имати методи как да я накарат да им служи,без да влагат свенливост или срам.Например Фаниту казва,че районните кметове, искат зелена зона,под натиска на населениета.Даже в"Христо Ботев" талянците събират подписка.Затова обичам и ни обича икономик.
62
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 64А ти какво разбираш от икономика..."Кремиковци" ли ?Ами ходи у "Стомана" Перник да работиш, та да си купиш панелка !
61
19
 
2
 
! Отговори
Професор преди 4 години
Комунистите пак ***, грухтят и кудкудякат! Явно Бойко работи добре по мачкането на червените oтпaдъци и yтайки. Kуppp за вас комунисти! Лaпaйтe xуя на Генерала!
60
6
 
25
 
! Отговори
Гробокопач преди 4 години
България няма Икономика. Не знам интервюираните по въпроса от какво са доволни. Те бъркат Икономиката с Бойкономиката!А Бойкономиката е задоволяване на електората с екзистренц-минимума за живот. Този екзистенц-минимум е една много тънка линия, при която не се бунтуваш, защото трохите от трапезата са винаги твои. Аз откак се помня българинът непрекъснато е воден с тази кучешка каишка, на екзистенц-минимума. Тя е един къс, но много удобен повод за всяко едно управление.
59
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Андрешко никога не се оплаква, че малко работи, а постояннно се оплаква от ниски доходи !
58
3
 
14
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Бойко *** си с мир, защото ще ядеш сопата на народното недоволство!!!Агент Върджил Мумбайк!ЦРУ!!!
57
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересно ми е кои са тия респонденти - що за хора са, какво работят, къде ги намират. Нито аз, нито някой от семейството ми, приятелите или познатите е бил анкетиран в такива проучвания когато е да било. Как става това?
56
4
 
6
 
! Отговори
ДО 51-хахахахаха преди 4 години
Ами то такива в западна Европа като теб ,непрекъснато пристигат по суша и море.И веднага всички виждаме как стават милионери за нула време........На света не му пука за теб ,дечко.Ако тук си мияч и чистач и там ще си такъв През 1944 бяхме на едно ниво с Дания,селскостопански страни ,с наченки на индустрия.След едно ,,строене на социализъм"обявихме през 90та държавен фалит!Не днешните 10 а онези 50 плюс тези 30 ни докараха до тук! А Дания???И други от,, нашата черга"малки " страни къде отидоха?
55
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Икономиката се развива сано в частта внос на заразни и канцерогенни отпадъци.
54
3
 
10
 
! Отговори
Боза резачка преди 4 години
Много сме доволни от новите ученически банички за народа хем с намален грамаж , хем с извара вместо сИрене от палМа , и най важното по Скъпи ,та скъпи ученици който е Дебел като премиера да маже филиите със свинска масс и да пести от закуски тип боржуазна соц. баничка , белким стане милиардер африканец като премиера.....#
53
3
 
17
 
! Отговори
52 преди 4 години
Много си смешен. Знаеш ли, че повечето дето пишат тук са отдавна в Европа и живеят 100 пъти по-добре от теб? За парите да не говорим. Смешен и жалък си, като всеки гербераст - роб доволен на 2000 смешни лева и пълен с ГМО *** търбух.
52
1
 
8
 
! Отговори
Тошо Африкански преди 4 години
Аз сега съм много доволен от доходите си , но трябваше да сменя държавата , за да ми стигат за всичко , а и да спестявам .