Прехвърлянето на вода от "Белмекен" няма да засегне столичани

Категорична е Ивелина Василева
19 яну 2020 11:01,
80
Прехвърлянето на вода от "Белмекен" няма да засегне столичани
Снимка: БГНЕС

„Водата е изключително ценен ресурс и трябва много внимателно и с грижа да я опазваме и потребяваме. Необходимо е да се полагат много усилия за модернизация на ВиК мрежата, за нейната рехабилитация”. Това коментира в ефира на NOVA Ивелина Василева, председател на Комисията по околна среда и водите в НС.

Още по темата

„Това, което е допуснато да се случи в Перник, е поредица от пропуски и грешки и на местно ниво, и на административно. От управленска гледна точка отчитам, че е имало пропуски и грешки. Трябвало е да се вземат мерки още при първите индикации, че намалява количеството вода в язовира, а това е било в края на пролетта началото на лятото”, коментира още Василева.

Тя обясни, че и ВиК дружеството, и общината, и областната управа са знаели, че намалява количеството вода в язовира, затова е трябвало най-малкото да алармират, за да се вземат адекватни действия.

„Важно е, че още когато беше установен проблемът, правителството взе светкавични мерки и вчера беше оповестено решението, което ще облекчи положението в Перник. Чест прави на премиера, че се ангажира с решаването на спешните въпроси и с отпускането на средства”, заяви Ивелина Василева.

Тя увери, че прехвърлянето на вода от язовир „Белмекен” към Перник през водопреносната мрежа на София, няма да засегне жителите на столицата.

„София се водоснабдява основно от язовир „Искър”, там има вода поне за 3 години напред”, заяви Василева.

Тя призна, че е била поканена за зам.-министър в екоминистерството от Емил Димитров, но е отхвърлила предложението.

„Гарантирах на новия министър пълната си подкрепа и при необходимост да помагам. Но аз съм председател на Комисията по околна среда и водите в НС. Смятам, че мястото ми е в Народното събрание”, каза Василева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само и виж гнусната мутра на тая и ...................нема нужда от повече пояснения.Това гнусно същество ще направи ВСИЧКО в този живот за да оцелее включително да лъже най-безочливо.
35
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Прехвърлянето на вода от "Белмекен" няма да засегне столичани"ХА-ХА-ХАПоредната КАЛИНКА изпълзя от тинята и като истинска матросовка занареждаНЕБИВАЛИЦИ.
34
2
 
26
 
! Отговори
Как ще стане? преди 4 години
Тази вода нали трябва да се пречисти, как директно ще се подаде на Перник? А ако минава през пречиствателна на София, как няма да се отрази на София?
33
2
 
22
 
! Отговори
Мнение преди 4 години
А, дано.... закото до колкото знам всяка тръба си има капацитет. Как ще стане през нея да минава повече вода? Ако дигнат налягането, да не вземе да се спука?
32
3
 
27
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Верно ли имало криза за вода ?!Яжте банани, имате свобода.Нали ви обещаха спасителен байпас ?Молебени правете много дотогаз.
31
3
 
43
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
БОРИСОВ И ЛИЧНОТО МУ ООД ГЕРБ НЯМА ДА СПРАТ ДА ЛЪЖАТ САМО И САМО ДА ОСТАНАТ ОЩЕ МАЛКО НА ВЛАСТ ЗА ДА ПРОДЪЛЖАТ С ИЗТОЧВАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ!!!
30
4
 
43
 
! Отговори
seira преди 4 години
УПРАВЛЕНИЕТО НА ГЕРБ - ЗАПЛАХА ЗА НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ!!!НАРОДЕ!!!!!
29
4
 
48
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
В сравнение с днешните грабители,Тодор Живков бе свят човек !
28
4
 
11
 
! Отговори
Гробокопач преди 4 години
До Офф ,да се омитатТва съм го казвал отдавна. ГЕРБ се управлява от Ж-ГЕРБ не от Бойко, той е мъж под чехъл;)))
27
3
 
16
 
! Отговори
Гробокопач преди 4 години
България - на ръчно управление на Ж-ГЕРБ!;)))
26
3
 
32
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
*** КОГО ЛЪЖЕ ТАЯ ГЕРБЕРКА!!!ЯЗОВИР БЕЛМЕКЕН Е НА НЯКОЛКО СВЕТЛИННИ ГОДИНИ ОТ ЯЗОВИР СТУДЕНА !!!!НИКАКВА ВОДА НЯМА ДА ИМА ОТ ЯЗОВИР БЕЛМЕКЕН ЗА ПЕРНИК!!!----------СЛЕД КАТО СТАНА ЯСНО, ЧЕ ЛЪЖАТА ИМ СЪС МАЛО БУЧИНО ДА ЗАХРАНВА ПЕРНИК СЕГА ОПИТВАТ С НОВА ТОТАЛНА ЛЪЖА!!!
25
17
 
18
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Какво да ви каже ?Че след 30 години грабеж, ще спрат кражбите ?Няма да спрат, племете е от разбойници.Кръв ще повръщат, но ще крадат !За вас остават празното политическо говорене ...
24
19
 
37
 
! Отговори
zeus преди 4 години
Как да вярвам на госпожата, като е магистър по английска филология. Поне да бяха извикали най-големия хидролог сред философите Доган да се изкаже :)
23
21
 
30
 
! Отговори
Руснака преди 4 години
Щом това са капацитетите на България, които са събрани да решават такива проблеми, тежки времена ни чакат!Един представител на Науката, което и да е, не чух,не видях да е бил там, да изкаже мнение!Това ли са авторитетите за манипулация? Политиците!
22
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След всички прочетени коментари стигнах до единствени разумен извод:Българите сме станали зли хира и сме безвъзвратно загубени като народ!Тъжно, но фалт :(
21
17
 
18
 
! Отговори
. преди 4 години
Гледах я по Нова, не казва кой разписал за ***. Ами, какво работиш ***, па ча? Медиите писаха, Никито ***. Зоро и той нямал хабер. Вода само за хората!!! ТЕЦа и Стомана от собствените сондажи!!!
20
27
 
19
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
За перничани вече е ясно, че единственият, който може да им помогне е Премиерът Борисов... - не случайно вече се говори, че от червен - Перник се превръща в бастион на ГЕРБ - начело с кмета...
19
18
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Терористи!
18
17
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко ще построи акведукт горе от мезонета на Цветанов, чак до Перник, за да има наклон и водата да тече по-бързо. Така всеки път като Цветанов се къпе, ще спират водата на цял Перник.
17
10
 
43
 
! Отговори
pich преди 4 години
Дали тази госпожа знае какво представлява каскадата Сестрим-Белмекн за енергийната система на страната? И дали ако отклонят вода от там, е преценено че това няма да навреди на работата на помпено-акумулаторната каскада и да сринат и енергийната ни истема ... Защо няма поне един журналист който да задава правилните въпроси ....