Лондон планира: Равни условия за имиграция - и за ЕС, и за Африка

Отношението към всички ще е еднакво, обеща Борис Джонсън
21 яну 2020 22:10, Елка Василева
160
Лондон планира: Равни условия за имиграция - и за ЕС, и за Африка
Борис Джонсън. Снимка: архив, БГНЕС

Британската имиграционна система ще стане по-равноправна след излизането на страната от ЕС, заяви премиерът Борис Джонсън на британско-африканска инвестиционна среща в понеделник.

В рамките на тази система отношението към всички хора ще е еднакво, независимо откъде идват те, каза Джонсън.

Съгласно неговия план, одобрен от парламента през декември 2019 г., Великобритания официално ще излезе от ЕС на 31 януари.

Днес гражданите на страните от ЕС се ползват от привилегията да живеят и работят в Обединеното кралство без виза, докато гражданите на останалите страни трябва за тази цел да отговарят на редица задължителни критерии, включително знаене на английски език, наличие на компания-спонсор и ниво на работната заплата, пише Би Би Си.

Освен това британската компания по правило не може да предложи работа на човек от неевропейска страна, без първо да разгледа заявките на кандидати от страни от ЕС.

Още по темата

След Brexit обаче това може да се промени и системата да бъде нова, подобна на тази в Австралия. Тя ще се прилага за всички трудови мигранти независимо от страната на произход.

Съгласно тази система кандидатът за работна виза ще получава точки за определени професионални или лични качества, например ниво на образование, специалност и т.н.

 Борис Джонсън вече говори за пълно преминаване към новата точкова система към януари 2021 г.

„Решавайки, че хората са по-важни от паспортите, ще можем да привлечем най-добрите кадри от цял свят, независимо къде живеят тези хора“, добави Джонсън.

Според Доминик Касиани, наблюдател на Би Би Си, всички основни британски партии като цяло подкрепят преход към миграционна система, която отчита на първо място навиците на потенциалните мигранти.

Въпросът е дали правителството ще пожелае някак да контролира миграцията, прилагайки ограничителен механизъм.

Реалната позиция на кабинета по този въпрос засега не е известна, ще стане ясна след 11 месеца.

През следващите седмици главната консултационна структура на правителството ще даде отговори на тези въпроси. Тогава ще стане ясно към какъв курс ще се придържа премиерът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
16
 
! Отговори
bonbon преди 4 години
Африканци и араби са привилигировани сега в ЕС.Много по лесно е да дойдеш от Африка да кажеш,че си бежанец и веднага биваш включван в социалните програми.В Крайна сметка Велиликобритания ще се измъкне от задължението да гарантира доход и жилище на неЕС граждани.Ние в ЕС трябва да отидем с пари и да си търсим работа,без право на езиков курс,джобни или безплатна квартира.В останалата ЕС обаче българите са все още без привилегии.
18
12
 
8
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Селяни прости, в Африка колко хиляда милиона хора живеят???Там няма ли британски банки , корпорации, в това число и Бритиш Петролиум!?Селяни , да ви кажа няма никаква разлика между африканските селяни и българските селяни, и те искат да ядат, да се обличат,да работят, да воюват, искат оръжие, искат да живеят по-добър живот!И реално африканските селяни прости стават конкуренция на българските селяни прости, защото ще работят по евтино!Бивотът е жесток селяни прости, вие сте валат!!!Мо!ЦРУ!
17
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
само така, Борка - съсипи я таз *** наглобритания като за последно!
16
2
 
15
 
! Отговори
odpo преди 4 години
Ето този мъж ще съсипе Англия! Играе по свирката на Тръмп и нищо добро не го чака... Се едно да клекаш на Путин... от къде и да погледнеш си прецакан.
15
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Равни условия за имиграция - и за ЕС, и за Африка"ХА-ХА-ХАБраво на Борката !!Всичкото *** марш от Албиона.
14
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Василев : в Африка има ........... необятен пазар за всичко!!!.Да , и африканците ще купуват всичкото , с високите си заплати и добър жизнен стандарт ??Брато , смъркаш бяло или си на тревица ?
13
1
 
7
 
! Отговори
339 преди 4 години
Правилно.И в ЕС ще е така.
12
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И те почнаха да си тренират електората като нашите, да гласуват за тях, ще им дадат вместо кебапче ...банан
11
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе нали са вън.... нас кво ни дреме че ще почернеят. Важното е визи да не им даваме
10
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
е тия са набъкаха с африканци, какво против европейците има този със славянско име, идват ти образовани, здрави, с европейска култура, а един африканец мачкани му правата, отива в една нормална държава, т.е. остров и почва да си проверява правата.
9
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Алкашами не разбирате ли, че двата рижи шебека, най - голямо удоволствие им прави да гирчат "своите" избиратели.
8
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
През далечната 1999 когато живяхме в Емиратите, приятел, бял рус англичанин работещ в автокъща живвещ също там ,беше ходил в Англия за ваканция и се върна много разгневен разказвайки, че на влизане в Лондон , пред него минали сумати индийци африканци, араби през паспортна проверка, а него бял човек чист англичанин го дръпнали за проверка задавайки много въпроси. Беше побеснял и не искаше повече да се върне там. Така че те отдавна си толерират тъмнокожите нищо ново
7
11
 
7
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Животът е жесток селяни прости!!!Британските банки и корпорации искат евтина работна ръка от Африка, защото така може да експлоатират африканските селяни и да са по конкурентно способни на световния пазар!!!Селяни прости, вие сте валат!Агент Харолд Малохен!ЦРУ!!!
6
0
 
37
 
! Отговори
nekoj преди 4 години
То и сега има квартали в които бял не можеш да видиш или да чуеш английски - Борката иска да го разпространи това навсякъде!Честито Британия!
5
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
кандидатът за работна виза ще получава точки за определени професионални или лични качества, например ниво на образование, специалност и т.н.. Точно така ! Африканците и нашите роми, ще съберат максимума точки ! Второ място е отредено за брадатите ,молещите се по 5 пъти на ден върху килимче !И в Юнайтед Кингдам ще настаня рая на земята !А обикновените "англииски англичани" , ще се молят на Путин за доза новичок , за да сложат край на мъките си , дошли от това " благополучие" !
4
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво значи равни? Тъмните и сега са повече и по добре толерирани и без брекзит! Очаквайте скоро бял да не остане. Евала ефендим борис
3
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Алкашами много харесвах рижьо, ам той им го слага!
2
2
 
15
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Ха честито алкашами! Ква приказвахме, ква ще стане?Това е първата конфронтация между казано и изпълнено!
1
3
 
42
 
! Отговори
Сандо преди 4 години
искат роби, ама истински! ... а не кат нас ментета от източна европа