Плащаме сметките навреме, но не отопляваме достатъчно и се лишаваме

По данни на Евростат всеки трети е имал проблем с плащането на сметки навреме
26 яну 2020 14:35,
80
Плащаме сметките навреме, но не отопляваме достатъчно и се лишаваме
Снимка: Pixabay

Всеки трети българин е имал проблеми с плащането на сметки за отопление, електричество, газ и вода. Според данни на Евростат за 2018 г. Гърция и България са с най-голям дял от населението, което се е затруднява да плаща навреме битовите си задължения.

Статистиката показва, че българинът трудно плаща сметките си навреме. Въпреки това се старае да не трупа задължения. По данни на "Топлофикация София" към 31 октомври 2019 г. събираемостта на сметките за употребена топлинна енергия от клиентите е 97%.

Още по темата

За да не закъсняват с битовите сметки, много българи се отказват от други разходи. В такъв случай експертите съветват да бъдат отделени средства за разходите, които знаем със сигурност, че съществуват, знаем средния разход, който правим всеки месец за тези пера плюс някаква допълнителна сума да заделяме за непредвидени разходи, "защото точно те понякога могат да объркат сметките".

Специалистите препоръчват още, винаги когато е възможно средствата за сметки да са предварително отделени дори и при непланирани допълнителни разходи. Често икономии се правят с цел по-малки сметки. Така повече от 30% от българите не могат да си позволят да стоплят достатъчно жилищата си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
3
 
14
 
! Отговори
Тодор Живков преди 4 години
Тодорее, по твое време имах апартамент 80 квадрата и ставаше целия баня за 20 лева от Топлофикация при заплата 200 леваААА, момче, недей така. За 20 лева сметка да направиш се държал всички радиатори до дупка и на отворени прозорци, много си се глезел, сега ако направиш така ще платиш и над 1000 лв на месец.Аз ти говоря за обикновените хора да им е топличко в спалнята и от време на време да си пускат парното в кухнята, когато шета жената и в хола като им дойдат гости и минаваха с 3 лв на мес
14
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не може да бъде! И Всичко това се случва в "просперираща" България!
13
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 12 Е това казвам, бре..що нямам някаква такса като изравнителна сметка от Топлофикация лятото? Знаеш ли защо? Щото не съм ползвал парно, бе брачед! )))
12
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 6Изравнителната сметка е след приключване на отоплителния сезон и преди началото на следващия. Обикновено през лятото когато се надаш разходите да са най-малки точно тогава те сурвакат и икономията ти излиза през носа.
11
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Извинявайте, но къде видяхте зима тази зима, че да се отоплявате, бе изнежени душици такива ???Темпреатурите през януари 15 градуса- по къс ръкав да ходиш направо.
10
9
 
17
 
! Отговори
Тодор Живков преди 4 години
Що ме псуеш бе, момче ли си, момиче ли си, *** ли си или що?Я питай мaйка си или баща си колко струваше парното, когато аз бях на власт?1,80 лв гарсониера2,50 лв двустаен3,50 лв тристаен апартамент на месец говорим, на месец!Топлата вода беше по 20 стотинки! за 1 кубик и идваше в апартамента вряла на 70 градуса а не като сега на 27 градуса да ти струва по 5 лв кубика!
9
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до Бай Тошо...Тодорее, по твое време имах апартамент 80 квадрата и ставаше целия баня за 20 лева от Топлофикация при заплата 200 лева. 3 лева не е било, извинявай. Но 20 лева бяха една десета от заплатата ми тогава, а сега ако ръгна на максимум винтилите в такъв апартамент ще ми отчете 300 лева поне, а аз взима 1000 лева. Една трета от заплатата ми.
8
3
 
26
 
! Отговори
Демократичен Провал преди 4 години
Горките ние - то само от топлото ако се лишавахме.....
7
7
 
2
 
! Отговори
Доктор Хаус преди 4 години
До: номер 4Ти си болен! *** се прегледай!
6
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 1 и 3Не знам за какви изравнителни сметки говорите...аз от 10 години съм с откачени радиатори и плащам само по 25 лева на месец- такса сградна инсталация. При мен не вървят изравнителни сметки. "Изравнителните" ми сметки са в кубиците дърва с които се отоплявам..тоест нямам такива.
5
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Тодор ЖивковДЕМКТ!
4
7
 
20
 
! Отговори
Тодор Живков преди 4 години
Здравейте българи, добре ли живеете, доволни ли сте от капитализма???Гледам, че не можете да си боядисате ТЕЦ-овете и да си отоплите панелките, които аз ви построих, затова ли скачахте с двата пръста?При мен някой да е стоял на студено през зимата? Месечната сметка за парното беше около 3 лв, плюс още 2 лв за топла вода който ползваше.А пък разправят, че социализмът бил фалирал??? Някой да е стоял на студено и да дойде да му вземе апартамента ЧСИ заради сметки за парно помни ли някой??
3
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да,изравнителната сметка е черешката на грабежа.
2
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Може ли да горят *** , а да ни вменява "гурото" Иван Иванов ,че Тецовете едвам се справят с цените на газа- класическа измама, ама да се търси кой е прибрал парите от това??Същият Иванов не излезе да обясни как "Стомоно" плаща вода по "ени по- поносими цени" а тия , дето сме на заплати едва ли не като милионери да субсидираме ВИК с високите цени?? Много въпроси - никакви отговори!!!
1
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На края като дойдат и изравнителните сметки особено за пенсионерите се оказва, че хем са стояли на студено уж да спестят нещо, хем им прибират парите.