"Нове Холдинг" за запора на Божков: Абсолютен произвол

Целта е вземането на успешен бизнес, смятат от дружеството
Обновена: 30 яну 2020 18:31 | 30 яну 2020 18:30, Красимир Ангелов
147
"Нове Холдинг" за запора на Божков:  Абсолютен произвол
Снимка: БГНЕС

Налагането на запори на фирми, свързани с бизнесмена Васил Божков, както и запори на негово лично имущество без задължителното за това съдебно разпореждане, може да се определи само по един начин – като абсолютен произвол. Това се чете в официална позиция на "Нове АД Холдинг", изпратена до медиите.

"По силата на Данъчно-процесуалния кодекс на предварително обезпечаване подлежат единствено вземания за данъци и осигурителни вноски, но не и други публични вземания. За да бъдат обезпечени вземания за държавни такси, то същите следва да са установени с влязъл в сила ревизионен акт. Такъв е ревизионен акт, който е минал едноистанционно административно обжалване и двуинстанционно в съда. Това е фактическата ситуация по отношение на твърденията на АДФИ, че Националната лотария дължи невнесени суми от такси за минал период.

Още по темата
По отношение на личното имущество на г-н Божков, по силата на ЗКПОНПИ, КПОНПИ може да изиска запори при наличие на достатъчно данни и обосновано предположение за незаконно придобито имущество, но отново с мотивирано искане до съда. При действия на данъчни органи, това отново не може да стане без влязъл в сила данъчен ревизионен акт", се чете в позицията.

От "Нове Ад Холдинг“ посочват, че Васил Божков е акционер във въпросните компании и „на тази основа действията срещу него са абсолютно незаконосъобразни“.

"С всеки следващ ден от началото на тази печална сага става все по-ясно, че целта е овладяването на успешен частен бизнес и футболен клуб, който за последната година бе изваден от фалит. Всички действия на властимащите – хора и институции, са в разрез с действащите в страната ни закони. Те целят на практика да блокират дейността ни като поставят компаниите в невъзможност да извършват нормалната си дейност.

Така например, трябваше да бъдат платени 41 000 евро на мениджърска агенция за два трансфера за ПФК "Левски" и ако тази сума не бе осигурена, клубът би загубил 3 т. от първенството, а при забавяне от 14 дни щеше да бъде изхвърлен от групите. Също днес беше срокът да се платят 144 000 лв. по споразумението за дълговете на клуба в размер на 5 млн. към НАП. Ако не бяха осигурени в срок, това би развалило автоматично споразумението, което щеше да означава поредна огромна загуба за клуба. Това е само един нагледен пример. Утре ние няма да сме в състояние да оперираме с активите на компаниите си поради незаконосъобразните действия на правоохранителните органи и това ще доведе до много последствия на много нива", става ясно още от официалната позиция.

"Ще търсим правата си в съда и ще отстояваме правото си да работим, въпреки държавните институции и репресивния държавен апарат", завършва писмото на "Нове холдинг".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
9
 
19
 
! Отговори
БОЖКОВ ПРЕМИЕР АЛЕ А преди 4 години
АЛЕЕЕ!Божков е от старите мафиоти с принципи. Бойко им е бил шофьор навремето на такива, като Божков.На Божков сигурно не му се верва как беше изигран от един шофьор и охранител на паркинзи.ФАКТ!Освен ако.... тоя охранител не е просто една пионка на Мултигруп. О чакай... те мултигруп изчезнага.... О ЧАКАААЙ... НЕ сА ЛИ ПЕЕВСКИ И ДОГАН НАСЛЕДНИЦИТЕ НА МУЛТИГРУП В 2020 година? ?? ? ? ? ? ?Помислете малко. Поинтересувайте се. Всичко го има обяснено и е качено в интернет. За който иска..
114
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дано спрат рекламата на хазарта по телевизията. Всяка телевизия е взела по един хазарт и го рекламира. Само теглене трябва да има и никакви реклами и менте печеливши.
113
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Националната лотария е национална. Иманярската сбирка също става национална.
112
9
 
9
 
! Отговори
Лошо е... ако преди 4 години
Лошо ще е ако Бойко избяга, че той колко пари открадна.... нямам думи. Ще ни върне в първи клас - Виденовата зима.Голям боклyк е тоя Бойко, ша знаете... Черепа също е измекяp, тва е ясно, ама той е дребна риба.Дето пеят БНР - "Вие сте дребна риба, ние сме акули". ЧЕРЕПА - Дребна рибаБойко и СИЕ - Акули
111
6
 
6
 
! Отговори
Крадливо племе, ей! преди 4 години
Бойко дребния тарикат и Васко измамника - най-големите баровци в България... Е нямам думи! Тва е щото им правите евала на такива боклyци. Просперират, като им четкате авторитета и се прекланяте пред TЪПИ МУТРИ!АЙДЕ СЕГА... Божков измамника, взе парите от народа и ще ги харчи в чужбина... Колко са там - 2-3 милиарда... Честито. Тва един български крадец ощетява колкото половин КТБ. Само дето в БГ не е само един крадеца, ами са стотици хиляди.
110
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия безценни антики за стотици милиони че чак и безценни предмети,да не ги е купил с чисти пари случайно. От къде толкова скътани пари бе НОВЕ
109
8
 
6
 
! Отговори
ГЛАСУВАЩ ЗА ПП ИТН преди 4 години
Слави Трифонов, като дойде на власт, Бойко "Буда" Борисов ще си е постлал пътя за олигарси в прокуратурата и затвора. Бойко бежанец, але алеееее!
108
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До XXLХазарта е легален бизнес, проституцията и наркотърговията не са. Продавачи на пороци тогава са всички обекти, които продават също алкохол и цигари, например. Очевидно лобисткия закон, който обслужва неговите интереси трябва да е предмет на разследването, защото твърде е вероятно според буквата на закона Божков да го е спазил. Проблема е закона. Но по-големия проблем е на кой е платено, кой го е одобрил и кой си е затварял очите 5 години. И отговора е елементарен - министъра на финансите.
107
2
 
9
 
! Отговори
БНР: АМИ СОФИЯНСКА?! преди 4 години
СОФИЯНСКА, ДЕТО БАЧКА В НОВА ТЕЛЕВИЗИЯ ПРИ ДОМУСЧИЕВ, СЕГА ЩЕ И БИЯТ ШУТА, КАТО НА МРЪСНО КУЧЕ. ТАМЪН В ИЗГРЕВА НА "РЕПОРТЕРСКАТА" И КАРИЕРА ( тя си е баш връзкарска кариера, ама айде няма нищо )И ТАМАН КАПО ИДВА, ПЛЯС! ПЛЯС! ТО КВО СТАНА...
106
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А га ядаха баницата не ревяха че в държавата цари произвол. Благодарение на тоя произвол са милиардери. Сега да не се възмущават......ако бяхме нормална държава нямаше да ги имат тия пари по тоя начин натрупани
105
2
 
9
 
! Отговори
Стефан Софиянски преди 4 години
КАКВО СТАНА СВАКО! КОЙ ЩЕ ГЛЕДА ДЕЦАТА СЕГА? АЗ СЪМ СКЪСАН ЧЕПИК. ДАЙ НЯКОЙ ЛЕВ, СВАТ МИ!БОЖЕ! СЪСИПАХА НА СВАКО МИ БИЗНЕСА! БОЖЕ! УТРЕ ЩЕ ИДА ПРИ ЗЕТ МИ - МАЛКИЯ ЧЕРЕП ДА МУ ИСКАМ ПАРИ ЗА ВСЕКИ ДЕН С ДЪЩЕРЯТА - ПО 250 ЛВ НА ДЕН ЩЕ ИСКАМАЗ НЕ СЪМ ГЛУПАВ, ЕЙ! ИМАМ КНИГА НА БИЗНЕСМЕНА ВКЪЩИ!
104
3
 
15
 
! Отговори
XXL преди 4 години
Оказа се, че този велик бизнесмен има единствено печалба от хазарта и то само защото си е поръчал закон и е плащал на комисята, която трябвало да го контролира. По същество той не нищо повече от сутеньор или наркодилър. Продавач на пороци.
103
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стефан Софиянски да излезе и да защити роднината си, изпари се яко дим. Отдавна не се е показвал, беше удобен момент да излезе и застане като мъж, което никога не го е правил.
102
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ПЕРНИК ВОДА СКОРО НЯМА ДА ВИДИ И СА НЕОБХОДИМИ ДРУГИ СКАНДАЛИ ЗА ДА ЗАБРАВИ НАРОДА ЗА ПРОБЛЕМИТЕ С ВОДАТА И МРЪСНИЯ ВЪЗДУХ.НА НАРОДА МУ ДАЙ ХЛЯБ И ЗРЕЛИЩА ,КАКТО Е КАЗАЛ ЕДИН ЦЕЗАР ПРЕДИ МНОГО ГОДИНИ И ТОЗИ ПОСТУЛАТ ВАЖИ И ДО ДНЕС
101
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато Гешев започне да разследва жена си и по какви начини тя се е сдобила с евтини апартаменти от "Ваклин Груп" тогава ще му повярвам. Жал ми е за Черепа и ситуацията в която се намира. Ако не беше той, а беше Пеевски щяхме да празнуваме. Поне седмица. Уви.
100
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не съм фен на Божков и изобщо не търкам талончета,но ако той се е възползвал от вратичка в закона това е проблем на закона и тези ,които са го внесли за гласуване в НС.Да кажат кои са вносителите на промените в закона за хазарта от 2014 година и кои са поименно депутатите гласували за тези промени.Те са или купени .или неграмотни и неразбиращи нищо от тази материя.
99
5
 
7
 
! Отговори
ОХооооо....КЕФ... преди 4 години
ОТСЯКОХА ГЛАВАТА НА ЧЕРЕПА ...И СЕГА ЩЕ Я ТЪРКАЛЯТ ПО УЛИЦИТЕ НА ЦЕЛА ЕВРОПА!ТОВА ЩЕ Е СЪДБАТА НА ВСИЧКИ КОМУНИСТИ!НАПРАВО СЪМ ЩАСТЛИВ!БОГ Е СПРАВЕДЛИВ!
98
8
 
8
 
! Отговори
Хан Крум преди 4 години
Само така - разни Арабаджиевци, разни Стайковци, разни Баневци - да сърбат затворническата чорба и да живеят в бедност за да видят какво са причинили на нормалните обикновенни българи. Както се казва - за всяка сви..ня ще дойде Коледата - да ме простят животинките че ги оприличавам на черве..но.гъзи.те гн.и.ди.Най после случихме на главен прокурор. Браво г-н Гешев. Мачкай престъпниците, сритай всички затлъстели от алчност чер.ве.ни зад..ни.ци. ние те аплодираме.
97
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До избирател 75Цветанов изобщо не липсва - като гледам видеото от вилата на Божков ми става ясно, че тъкмо той е мастърмайнда на поредната пошла милиционерска акцийка.
96
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ако прокуратурата наистина преследва истинските бандити,то трябва да ги търси по-нависоко от комисията по хазарта