Удостоиха Кирил Маричков с орден "Стара планина" първа степен

Награден е за изключително големи заслуги в областта на културата
31 яну 2020 17:52,
74

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, dnes.bg

Президентът Румен Радев удостои с държавни отличия дейци на културата, изкуството и науката.

С орден "Стара планина" първа степен бъше удостоен Кирил Маричков за изключително големите му заслуги в областта на културата и изкуството.

Орден "Св. св. Кирил и Методий" и огърлие от държавния глава получиха и проф. д-р Венко Александров, проф. Христо Баларев и Симеон Спиридонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
че има заслуги в пеенето то ясно ама ако съм на негово место ще я върна тази награда защото у нас има халтура не култура
60
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Със "Стара планина" награждават българи, хора на науката, изкуството, икономиката, спорта и армията, също всевъзможни посланици и чужди политици, някои от които с явен принос за съсипване на България. Като например посланиците на Франция и Германия, които подпомагаха размириците. Според мен е унизително и за истинските учени да бъдат приравнявани до тях, а и за гордото понятие Стара планина като символ на българщината.
59
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Петро Порошенко също е бил награждаван. 2016
58
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 41Глупендер, разсмя ме! Веднага ми дойдоха няколко стари вица. Първият- за май-мун-ката и ореха. всеизвестен. В този случай тя не е премерила големината на ореха!Второто не е виц, а го гледахме по площадите - синята агитка викаше на червената "Ще ви дадем на Татарчев!" и там настъпваше дружно местене в другия крачол!
57
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За пръв път напопържах г-н Президента!Маричков поне да беше дисидент, а той с нищо не показа поне намек но несъгласие към омразната му власт! Висоцки навсякъде тънко се надсмиваше на властта, дразнеше я, понякога ясно заплашваше, но не се писа дисидент!
56
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"В клубовете слухтяха ченгета и ако чуеха западна музика изключваха усилвателите и ни разгонваха като ***. По онова време можеше да се свири само лили иванова и нейни подобни."Да добавя - явно никога не си ходила по клубове или съвсем не разбираш от музика, та затова си написала тази глупост. Лили Иванова пее друга музика. По клубове ченгета тогава изобщо нямаше. А и клубовете не се наричаха такаТук пишат психиатрични случаи, една туркиня убеждаваше че при соца нямало имало западни филми
55
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Честито, господин Кирил Маричков!С гордост да носите високото отличие!
54
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"В клубовете слухтяха ченгета и ако чуеха западна музика изключваха усилвателите и ни разгонваха като ***. По онова време можеше да се свири само лили иванова и нейни подобни."Това при кой комунизъм беше, този на Марс ли? Явно си измисляш, защото изпълняваш надница или просто лъжеш. Слушаше се западна музика много. Никога не е била забранена. Имаше много повече западна музика и филми тогава, отколкото руски сега. И никой не лаел така жестоко по запада тогава, както сега се лае по Русия
53
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ха честит да ти е! Доволен ли си?
52
2
 
5
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Колегата ШибиРиби е изчерпал темата.Колега икономист, негодуванието е срещу удостояването с орден на патологичен убиец и тра*вес*тит от Партийна сигурност, а не срещу скромните музикални заложби на мустакаткото.
51
3
 
16
 
! Отговори
ШибиРиби преди 4 години
Отърва затвора Маричков, не успя да иде посланик във Ватикана, сега медал. Успех неуспех успех. *** но упорит.А за Зеления чорап наемам думи.
50
10
 
6
 
! Отговори
икономист преди 4 години
Имам чувството, че и Вазов да беше награден с този орден, пак щяха да се появят едни 50 души тук във форума, които да твърдят колко некадърен е всъщност той. И как те преди години, били писали неща, които са много по-добри от тези на Вазов... Обаче понеже Вазов е бил връзкар, не им е бил даден шанс за изява.
49
2
 
1
 
! Отговори
икономист преди 4 години
До Анонимен 43Оригинална е, сигурно защото са я мислели под влиянието на наркотици и други стимуланти. Разликата с нашите "комунистически ***", е че американците си ценят много повече техните музикални "***".
48
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Радев скоро да отиде да награди лично Тодор Живков.
47
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименДЕМОКРАЦИЯТА Е ПО-ВИСШ ОБЩЕСТВЕН РЕД ЗА КОГОТО КОМУНИЗМЪТ ИЗГЛЕЖДА КАТО ПСИХИЧНО ЗАБОЛЯВАНЕ.
46
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ти, аз и още неколцина сме останали, знаем как беше. Кои се допускаха до екран и радио.Иначе, честито да му е!
45
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 40 Хм..Какво да ти обяснявам усещайки Че не си бил роден през комунизма? -:) А сега "демокрацията" Не е ли "психично заболяване" ? Убеден съм че не можеш да ми отговориш! Защото Ти самият само нея познаваш! През комунизма нещата и живота ни си бяха нормални момче! Бяха Ненормални само за Американците! Имах работа и заплата по голяма от сегашната! В цигра почти еднаква заплата.Но Живковите пари бяха по стойностни и обезпечени в злато! А сега са шума парите в РБ!Спокойно си беше !-:) А сега?!
44
6
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
До АнонименИ при Радев е обратно
43
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДЕБЕЛОГЛАВ И НЕГРАМОТЕН ФАТМАР
42
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До " Странджата" 40 Нещо си противоречиш! Е как др Борисов е "пич" и " стабиляга". И не спираш да му клякаш и хваляш всеки ден ТУК в сайта.А Кирил Маричков да е обратното? Абе " Странджа". Че си от старата генерация и помниш комунизма реално живял в него.Ние по възрастните схванахме! Но винаги хвалейки " др " Борисов" А на моменти ПРОТИВ НЕГО.Си мислим вече.Че на моменти те хваще "деменцията" А?-:)