Васил Божков с ново изявление. Засега – последно

Бизнесменът определи действията срещу него като незаконни
Обновена: 31 яну 2020 17:42 | 31 яну 2020 15:35, Красимир Ангелов
522
Васил Божков с ново изявление. Засега – последно
Снимка: БГНЕС

Бизнесменът Васил Божков разпространи чрез пресцентърът на "Нове АД Холдинг" изявление, което на този етап смята да е последното за известен период от време.

В него е изложена официалната му лична позиция относно случващото се през последните две седмици. Dnes.bg го публикува без редакторска намеса.

Още по темата
Изявление на г-н Васил Божков:

Налагането на запори на сметки на фирми и частни лица без влязъл в сила ревизионен акт е незаконно.

Изземването на имущество на частни лица без съдебно разпореждане е незаконно.

Изземването на предмети със световна културно-историческа стойност от музей без съдебно разпореждане е незаконно.

Изземването на предмети на над 6 хиляди години в торби и чували за боклук е престъпление срещу културното наследство, пряко причинило тяхното унищожаване. Унищожаването на културно и историческо наследство се счита за престъпление по международното право, както и, при определени обстоятелства, като престъпление срещу човечеството.

Предявяването на задочни обвинения с назначени служебни защитници, при положение, че лицето не е непълнолетно или социално слабо и не е било официално призовано, и има свои упълномощени защитници, е грубо погазване на правото на защита и е незаконно.

Произнасянето на присъди не е работа на прокуратурата, а на съда.

Произнасянето на присъди от името на прокуратурата в ефира на национални медии е не само незаконно, но е и грубо погазване на конституцията и е характерно за управленията на Нацистка Германия и комунистическия режим в СССР.

До произнасянето на съда не е доказано нито едно от напълно произволно повдигнатите ми обвинения.

Фирмите, свързани с лотарийните игри, нямат неизплатени задължения към хазната. Имат, обаче, внесени над 500 милиона лева такси и данъци.

Аз нямам неизплатени задължения към хазната. Но съм един от най-големите данъкоплатци в държавата.

Това са фактите. Всичко останало са спекулации до доказването им в съда.

Призовавам прокуратурата да спазва българските и международните закони и да се въздържа от непремерени и емоционални изблици.

Неуместни сравнения, свързани с пенсионното осигуряване, хипотетични съждения, целящи единствено да вменят вина, не само уронват престижа на самия главен прокурор, но и категорично доунищожават доверието в независимостта на тази институция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


522
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
345
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
работата за правителството отива на зле щом погнаха и Божков за да замажат копроматите и скандалите
344
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За гейовете на Възраждане и възрожденката Мая е вярно!
343
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тука Мая и Възраждане пишат цял ден глупости!
342
5
 
13
 
! Отговори
българска мъдрост преди 4 години
Черепе-е-е, не послуша мъдростта на баба ти: Лакомо дупе кръв ***.
341
2
 
18
 
! Отговори
ДЕЛИОРМАНЪ преди 4 години
ДОМУСчиев кога ша го шътните и него ???аджаба от къде са му кинтите аааа........ами миньорите които преди няколко годин стачкуваха срещу тоя....как му беше името /олигарх/ .........ами ПЕЕВски ..... къде е ???? в Сауд. Арабия !сега и тоа божко се крие там .....Боко да ги върне от там веднага ..! щот и той е в кюпа и *** също.... ТАКА ЧЕ !!!!!
340
8
 
6
 
! Отговори
weiss преди 4 години
А Гешеф е нелеп
339
6
 
13
 
! Отговори
weiss преди 4 години
Ми прав е човекът във всичко, подписвам се под всяско от твърденията.
338
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Божков е престъпник, но начина по който действа властта е съмнителен и полузаконен. Въпросът е кой ще вземе хазартната ниша? Сигурно ще е някой с мазна и нелицеприятна физиономия. Ще видим?
337
3
 
15
 
! Отговори
Трол преди 4 години
Като краде не рИва, нали?
336
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До до атакистаКрим е руски.
335
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ казаха, че нарушенията са от 2015 година. Орешарски е невинен.
334
7
 
10
 
! Отговори
Тонката преди 4 години
И все още не мога да си представя по време на кабинет Орешарски някой да беше пипнал Черепа:):):):)Или той ше кажете тогава е бил чист:):):):)
333
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ТонкатаА останалите 80% в чия ли каса са потънали, а Тонка? :))))
332
21
 
11
 
! Отговори
Тонката преди 4 години
До Bg izmetА най-интересното е,че от тези 500 милки къде Черепа ги спести на Държавата поне 20% са потънали в партийната каса на БСП:):):):)Обаче и тях ги изпукаха гладните другари бе,че и Нинова после рева,че касата била празна:):):):):)Примката се затяга другари,Банев,Ветко,Миню скоро и Божков,спонсорите си заминават един по един:):):):)Добре,че Бойко се смили и ви вдигна малко субсидията,че иначе съвсем си бехте заминали на кино:):):)П)
331
4
 
22
 
! Отговори
За умствени и преди 4 години
Професионален капацитет на гл.прокурор всичко е ясно. Но Божков 30г.не каза нищо нито за правосъдието ни, нито за управляващи, които и да бяха. Чин но си плащане на всички, подкупвше депутати и комисии, за да прокарват либийски закони. Сега палачинки та се обърна и той вече е медийна звезда, удобно скрил се в някоя страна. Тарикат мъж не пуска. Да беше казал всичко това в съда.
330
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пък днес вече го изкараха и сериен изнасилвач. Утре сигурно ще бъде и педофил и зоофил и некрофил и други фил. Изобщо не ми е симпатичен или каквото и да е, просто не разбирам как един човек от години си развява коня с Държавната лотария, милиони хора всеки ден търкат тъпите билетчета и се разоряват заради него, и в един момент, точно когато на Държавата и хрумва да национализира бизнеса му, се сещат, че бил извършил данъчни измами и че бил изнасилвач и чудовище. Не се връзва нещо тук!
329
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Току що БТВ цензурираха и това изявление, в частта му за:"...но е и грубо погазване на конституцията и е характерно за управленията на Нацистка Германия и комунистическия режим в СССР."Разбира се, като видна проболшевишка телевизия, БТВ "пропуснаха" последните думи "и комунистическия режим в СССР."!Що така бе, другари?Хикимяне?
328
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Благодарение на Божков тези исторически и културни ценности са останали в България.Ако не беше Божков щяха да заминат да красят именията някъде в чужбина ..------ През оназ работа ми е дали са в имението на Божков или в имението на Х или Y. Така или иначе нямам достъп до тях. А да ме убеждавате, че човек, забогатял от хазартен бизнес и държавни поръчки е светец, е безсмислено.
327
14
 
18
 
! Отговори
gost преди 4 години
наглостта на този мафиот и нещастиник явно е безгранична!
326
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Божков над 30 години оцелява вече и 100% всичко му е документално изрядно и легално. Не на олигарсите, но целта е върховенство на закона не произвол на прокуратурата. Язък ти за прогреса.