От ГЕРБ не подкрепят импийчмънт на Радев: Не искаме война!

България има нужда от работещи институции, заявиха от партията
Обновена: 7 фев 2020 12:22 | 7 фев 2020 12:18, Веселина Йорданова
362
От ГЕРБ не подкрепят импийчмънт на Радев: Не искаме война!
Президентът сне доверие от кабинета на 4 февруари. Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

ГЕРБ няма да инициира или подкрепи процедура по импийчмънт на президента Румен Радев. Това обявиха от партията на брифинг в централата си, с който опровергаха информации по темата.

Вицепремиерът Томислав Дончев каза, че аргументите за това могат да бъдат политически и юридически и изложи политическите.

Още по темата
"Ние не желаем да има напрежение или война между институциите. България има нужда от нормално работещи институции, както са уредени в Конституцията и законите. На второ място не желаем да инвестираме в политическо противопоставяне. Най-важното - не искаме да допринасяме и за разделение в обществото", каза Дончев.

Дончев каза също, че оттеглянето на доверието от държавния глава е политическо изказване и няма влияние върху институциите. Той уточни, че изказването на депутата Георги Марков, че може да поискат импийчмънт, след като излезе решението на Конституционния съд, е било преди решението на Изпълнителната комисия и посочи, че това е партия, в която всеки има мнение.

Войната между институциите не била по инициатива на ГЕРБ, но нямало как да не отговорят на предизвикателството.

"В никакъв случай не смятаме, че това е от полза на България, на българските избиратели. Разчитаме на разумен подход от всички, които са получили доврието на хората, да ги представляват в рамките на техните правомощия", посочи шефката на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова.

Според нея БСП продължават да следват своята политика чрез внушение и мантри да привличат вниманието върху себе си. По думите й лидерката на социалистите Корнелия Нинова твърди, "че ни е отказала нещо, за което ние не сме я канили - не сме предлагали на БСП коалиция".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


362
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
305
1
 
10
 
! Отговори
Османов преди 4 години
ТАРИКАТИ СА ГАДОВЕТЕ ОТ ГЕРБ. УСЕЩАТ ЧЕ ПРИ ИМПИИЧМЪНТ ЩЕ ГИ ИЗМЕТАТ И СЕ ОТКАЗВАТ ОТ НЕГО. КОКАЛ НЕ СЕ ПУСКАААААА!!!
304
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Do ПРОСВЕТЕН До 312И от кого са управляа?
303
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жалко ...Щеле да е много смешни, да го импийчната, да се направят нови избори и пак да бъде избран :D
302
1
 
6
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Страхливите ГЕРБ, застават зад страхливия Бойко
301
1
 
10
 
! Отговори
ПРОСВЕТЕН преди 4 години
Ако подкрепят "импийчмънт" срещу Президента са в ИСТОРИЯТА!!!!Това е ясно!!!! Много съм недоволен от това тяхно решение!!!!Тъкмо "туморът" от тялото на Родината щеше да бъде премахнат!!!! "Страх лозе пази".Народа доказва със всеки изминал ден колко "несъстоятелен" е спрямо бъдещата обстановка!!!!Той си харесва да го "доят" и "стрижат", както преди 140 г. Историята се повтаря!!!!!Но "НАРОДОПСИХОЛОГИЯТА" не се променя...... Марко Семов.......
300
2
 
9
 
! Отговори
ПРОСВЕТЕН До 312 преди 4 години
Да ти обясня, че "р*бите" в момента са в България!!!!! Живеят "мизерно", ама борба за по-добро няма(доволни са от ниските доходи, абсурдите, корупцията, несправедливостите,престъпността,рекета,липса на медий и много други.. !!!!! Информирай се за тази "ДУМИЧКА" и тогава пиши, а не под въздействието на "емоцийте", а на "РАЗУМА"!!!!!Над 2 милиона извън България---ФАКТИТЕ ГОВОРЯТ!!!!Всеки знае какво е положението и как се "управлява" България..... и от "кого".....
299
13
 
4
 
! Отговори
Да допълня... преди 4 години
От ГЕРБ не искат война , но явно Радев я иска.И не само война , а и бунт.Като не може да се вземе властта с избори има и други начини. Ей така по комунистически.Между другото не се сещам някъде по света комунисти да са взели властта и да са въвели социализъм без оръжие. Ние на три пъти настъпихме мотиката и още ни стоят синините по челата. Помним.
298
9
 
3
 
! Отговори
Пенсионер преди 4 години
Браво Ани ! Каза истината и затапи любителите на соца. Точно той ни направи мързеливи и безотговорни. А България наистина е много променено и никога не е била по богата.
297
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Ани"Очевидно някой плаща за това и се явява организатор и вдъхновител. Като хвана такъв на приказка, се оказва че е русофил и се възхищава от руските военни. Като го питам дали е бил войник"Анче, ти май просто си ***, *** чадо... Няма нужда от толкова украси, то пак се разбира
296
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Ани"Проблема не е в партия ГЕРБ, а във възпитанието което и дала на тези хора социалистическата държава."Ако знаеше нещо за социалистическата държава, щеше да си наясно, че по това време бок.л.уци безразборно наоколо не се хвърляха. Дори основна цел на Ленинските съботници беше да се почисти квартала и да се научат младите да не хвърлят бок.л.уци. За хвърлена опаковка на улицата веднага щеше някоя лелка да те сгълчи. Задръстването с бок.л.уци, във всякакъв смисъл, дойде с демокрацията
295
4
 
23
 
! Отговори
ББ преди 4 години
Напрежение...война,Президента на Републиката е Институция...не е име просто,Президента е символ на моята на Народа ни Свобода,даващо ми самочувствието на Свободен човек,Президента Радев сподели неща които не се харесаха на изпълнителната власт и му обявиха война...компромати...подслушване,нарушения на Закони и Конституция...фашизъм,хората живеят зле и бедно,напускат домовете си...отричат се...роби са някъде,ще ви спрем,елате на себе си...обявили сте война на един Народ заради алчността си
294
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Teroristite v rbg sa na po4it...sega rradev she go napraiat i nego po4eten terorist...
293
6
 
6
 
! Отговори
мишо бирочето преди 4 години
цирк банкянски представя: воня на цветовете. генерала летец от три световни войни срещу генерал на *** с 200 поръчкови убийства и национална кадастропа. изучили цирковото изкуство в американския град ленгли ц цирковото резилено управление (ЦРУ). вход са белетчетата от националната още не национализирана лотария. търкаш и влазаш и ти се завива свят. поджавкаха се три деня, после си пооблизаха д-тата и се кротяша. единия немало да му прави импийчмънт, другия немало да прави преврат, мир и либоф.
292
13
 
2
 
! Отговори
До 302 преди 4 години
И да не ни харесва сме тук ! А може и да ни харесва ! Българите в чужбина нямате право да коментирате какво е тук и какво не ! А и много добре Ви знам повечето как живеете и какво работите ! Знам как ви се подиграват скрито всички- от местни граждани до шефове и как ви третират ! Така че е въпрос на гледна точка кое е по-НЕхаресвано: да живееш 2 родината си,макар и бедна,но с достойнство или да живееш в богата страна,но да си третиран като трета категория ПОЛУчoвек.Поздрави,робе !
291
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако имаше истински генерали, които да защитят позицията на Румен Радев, цялата крадлива и корумпирана герберастка шайка начело с Тиквата, вече щеше да е при бай Ставри в централния софийски затвор.
290
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Герб дръпнаха назад,явно че има напрежение у нас народа,страшавела от стачки,но скоро ще се разбере разследване голям майтап ще е !!!
289
10
 
8
 
! Отговори
Ани преди 4 години
И аз не живея в България, но има очевиден стремеж в медиите да опростачват СМИ Средства за Масова Информация.Пpocтаците винаги са били агресивни, но в днешно време те манифестират пpocтащината си организирано. Очевидно някой плаща за това и се явява организатор и вдъхновител. Като хвана такъв на приказка, се оказва че е русофил и се възхищава от руските военни. Като го питам дали е бил войник и т.н. почва едно мрънкане, оплакване от своите командири и началници и т.н. Портрета на социалиста.
288
9
 
11
 
! Отговори
Ани преди 4 години
Аз също не живея в България, но идвам да видя възрастните си родители.България се е променила много, но да, има много мръсотия. И материална и духовна.Например в блока има много квартиранти. Като си отиде някой си хвърля *** в мазата. Така те не са на никой от постоянно живеещите че да ги хвърля, а бившия наемател вече го няма. Проблема не е в партия ГЕРБ, а във възпитанието което и дала на тези хора социалистическата държава.За духовните ценности в следващия.
287
4
 
18
 
! Отговори
до 300 преди 4 години
Шубе ги е. Те самите си го казват в заглавието. Страх ги е от война. Плевнелиев остана с пръст в устата,че няма пак да стане президент. Да се ориентира да става синоптик. Нали все ,, прогнозира" нещо. Само дето с Фолксвагена направи грешна прогноза.
286
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хора, харесва ли ви живота и ситуацията в България?Питам ви сериозно. От дълги години не живея в България, идвам си на две години един път и нямам точна и напълно реална представа. Миналото лято бях за 20 дена в България и с малки изключения не ми хареса особено, в София има малко промяна и в невероятният и един от най-красивите градове в света Велико Търново,но при дългоочакваната ми екскурзия из България останах разочарован, много бедност и мръсотия видях. Пък по медиите друго чета, незнам.