Борисов преди конференцията в Мюнхен: Дипломация и мир!

Премиерът даде интервю за YouTube канала на събитието
Обновена: 14 фев 2020 12:19 | 14 фев 2020 12:05, Веселина Йорданова
183
Борисов преди конференцията в Мюнхен: Дипломация и мир!
Снимка: Правителствена пресслужба

Как страната ни се е справила с нелегалните мигранти и за тероризма ще говори премиерът Бойко Борисов на Мюнхенската конферениция. Борисов вече е в Мюнхен, където в блиц интервю за журналист в инвалидна количка разказа за важните теми на форума.

"Западът – бих нарекъл така Европа, Щатите, Канада трябва да се намесят по-активно в множеството военни конфликти по дипломатичен път, за да договорят мира – в Либия, Сирия, Иран, Ирак, Афганистан, навсякъде, където има проблем“, отбеляза премиерът.

По думите му България е много близко и до Черно море, и до Сирия, и до Либия, Иран, имаме контингент в Афганистан, заради събитията в Босна и Херцеговина и там имаме военнослужещи. "Много трябва да се работи“, заяви още Борисов.

По думите му тероризмът, коронавирусът, нелегалната миграция създават проблеми и паника."Но на първо място е важно - дипломация и мир", посочи той.

Премиерът напомни, че България и Бавария са братски народи. Той благодари на журналиста и заяви, че за него това посрещане от самолета е било голяма чест. В отговор на коментар за лошото време, Борисов напомни, че все пак е зима.

"Колкото повече дъжд и сняг, толкова по-добре", каза министър-председателят.

Тази година световният форум в Мюнхен отново събира близо 500 лидери, които ще се фокусират върху новите предизвикателства пред сигурността. В рамките на конференцията ще участвам в Трансатлантическия форум, организиран от баварския Християнсоциален съюз, както и в кръгла маса, посветена на сигурността на Балканите. Ще проведа и редица двустранни срещи с европейски и световни лидери, написа Борисов в профила си към видеото.

От профила му става ясно още, че журналистът е от екип на YouTube канала на Конференцията по сигурността, който осигурява цялостна информация за участието на европейските и световни лидери в събитието.

Мюнхенската конференция и YouTube каналът въведоха този формат миналата година, за да достигнат до младата аудитория в глобален мащаб. Една от целите на проекта е да покаже на зрителите случващото се зад сцената на световния форум за външна политика и сигурност.

 



Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ердоган усвои за Турция над 8 милиарда ? за да пази ЕС от имигранти ! Това знаете ли го бе мушмороци ? Ние колко усвоихме ? А той как и с какво ще пази ЕС не е от значение, защото не е подчинен като нас на него, има си договор и го изпълнява за валута, какво търсите вие умове *** ?
57
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЗАЩО МЕ ИЗТРИХТЕ БЕ УР'ОДИ ? ТУК САМО ЧЕРВЕНИТЕ МАСКАРИ НА ПОЖАРНИКАРЯ ЛИ ИМАТ ПРАВО НА ИЗКАЗ ? АЗ ОТГОВОРИХ НА ОНОВА ГЕЙТАЧЕ 'ХА ХА ХА - 57", КАКВО ЛОШО ИМАШЕ В ТОВА, ЧЕ МУ КАЗАХ, ЧЕ ЗНАЯ КАК СЕ ПАЗЯТ ГРАНИЦИ, ЗАЩОТО СЪМ ГИ ПАЗИЛ ПО ВРЕМЕ НА СТУДЕНАТА ВОЙНА, А ТОЙ МОЖЕ САМО ДА СЕ "ГОРДЕЕ" С ТОВА, ЧЕ Е ОТ НОВИЯТ ТИП "ПОЛ" КОЙТО НЕ Е ВИЖДАЛ ГРАНИЦА И СЪОРЖЕНИЯТА ПО НЕЯ ?
56
0
 
10
 
! Отговори
хмм... преди 4 години
Тая поредна разходка на Борисов ще означава ли, че от утре ще горим в тецовете и Баварски ***? Само питам, така да се подготвим евентуално, за още внос на ***.
55
1
 
19
 
! Отговори
Garibaldi преди 4 години
Празни приказки на една селска мутра в Европа.
54
0
 
7
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
Сещам се за една друга ...конференция в Мюнхен,която донесе сигурност на Чехословакия като начало,а после и на цяла Европа.
53
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БКП СИ ОТИВА КАТО ВСЯКА ВОНЯ.
52
1
 
10
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 4 години
Как , ще си пазиш границите ???Ердоган построи 911 Километра Бетонна Стена - Между Турция и Сирия - Със Прилежащи Военни Съоражения .В Момента на Турската граница от към Сирия са се Струпали над 1 Милион Бежанци - Вчера Турците проведоха извънредно обучение на жандармерията и армията, Защото забелязали че бежанците идват с багери и бронирани машини - въоражени - Да Срутят стената и да влязат в Турция - общо са над 4 Милиона - Ако можеш си пази Границата :)))ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА
51
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
57, ако си пазим границите като унгарците, австрийците, кроатите никакви бежанци няма да ни налазят бе тъ'пакоЗа това ли в Гърция има десетки хиляди бежанци, защото си пазят границата. Ако Ердоган ги пусне тук, ще минат през Унгария като Слон - бустан!
50
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
57, ако си пазим границите като унгарците, австрийците, кроатите никакви бежанци няма да ни налазят бе тъ'пако ! Границите ни са като разграден двор, Т-150 може да мине под мрежата ни по границата с Турция ! Народ овца сте ***'оти герберски комунистически ! Манипулират ви както "сурикати" тези нови червени тва'ри от ГЕРБ които се наричат "НЕКОМУНИСТИ".....такава т'ъпа идиотска нация която 30 г. кара преход и не може да разбере, че са под комунистически режим и до днес ! Идио'ти !
49
15
 
5
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Генерала поддържа крехко партньорство с Турция чрез добросъседство и приятелски отношения с Ердоган. Никак не е лесно да се поддържат добри отношения с кибритлия като Ердоган, но някакси Генерала от години успява. Това е единствената причина България да не е залята от бежанци като съседна Гърция, където понастоящем има над 150 000 бежанци. Ако партизанката Нинова разклати държавата.. не се знае какво ще стане и дали няма милиони бежанци от Турция да тръгнат към България.Няма да позволим!
48
1
 
9
 
! Отговори
Гледна точка преди 4 години
Затова Швейцария затваря границите си за българитеЗатвяря ги заради такИвИ шайби като вас! Защото където отидете мислите само какъв зулум да направите.
47
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Западътбих нарекъл така Европа,Щатите,Канада трябва да се намесят по-активно в множеството военни конфликти по дипломатичен път,за да договорят мирав Либия,Сирия,Иран,Ирак, навсякъде, където има проблем -ТОВА Е НАМЕСА ВЪВ ВТРЕШНИТЕ РАБОТИ НА ТЕЗИ ДЪРЖАВИ КОИТО СА СВОБОДНИ НЕЗАВИСИМИ БЕ ПОЖАРНА,КАКВО НИ ИНТЕРЕСУВА НАС,ЧЕ ТАМ СЕ БИЯТ ЗА ВЛАСТ И ПЕТРОЛ,ТИ ЗАБЪТАЧИ БЪЛГАРИЯ ТРЪГНАЛ СИ ПО СВЕТА *** АКЪЛ ДА РАЗДАВАШ ! НАКОЙ ДА МИСЛИ ДА ДОЙДЕ И У НАС ДА НИ ОСВОБОДИ ОТ ТЕБ И ЧЕРВЕНАТА ТИ ШАЙКА ?
46
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Генерала поддържа крехко партньорство с Турция чрез добросъседство и приятелски отношения с Ердоган. Никак не е лесно да се поддържат добри отношения с кибритлия като Ердоган, но някакси Генерала от години успява. Това е единствената причина България да не е залята от бежанци като съседна Гърция, където понастоящем има над 150 000 бежанци. Ако партизанката Нинова разклати държавата.. не се знае какво ще стане и дали няма милиони бежанци от Турция да тръгнат към България. Няма да позволим!
45
1
 
1
 
! Отговори
Гледна точка преди 4 години
Почнаха да пишат и с моят ник и да бълват пyмия. Мисироците!
44
2
 
2
 
! Отговори
Ушко преди 4 години
Шушляците нямат стойностни аргументи и почват да се давят в собствените си фе... За радост тяхното cкимтене е елексир за моите Голеееми уши!
43
3
 
14
 
! Отговори
Пижо преди 4 години
До Анонимен 37 със смехотворните коментари за ПравителствотоБългария била най-уважавана... Затова Швейцария затваря границите си за българите, а Макрон предпочита конгоанци! Прочети докладите на чуждите разведки какво пишат за Борисов. Безработицата бележи ръст при все, че 3 млн безработни напуснаха България! Туризмът тази година счупи рекордите по СПАД. Младите продължават да напускат! Мит е, че някой се връща! Никой не иска да отглежда децата си тук, освен ако няма възможност да се махне!
42
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Колкото повече дъжд и сняг, толкова по-добре", каза министър-председателят.тази година полупроводници, догодина цели проводници ...
41
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БОМБА! ШОК! МАСКИРАНИ, ПРАТЕНИ ОТ ПУТИН, ОТКРАДНАХА КАСКЕТА НА ГЕШЕВ!АФЕРА се сдоби с информация от оперативен източник, че маскирани,пратени от Путин, чрез шефа на Разузнаването на Русия, който пък взел локацията на Гешев от Божков в ОАЕ, откраднали каскета на главния прокурор на американския щат /все още необявен официално/ България.Подробности ще бъдат дадени по bTV при Цв. Ризова, където ще гостува защитения свидетел Цеката, който провидял маскираните, докато се катерел горе на черешата
40
1
 
9
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Премиерът напомни, че България и Бавария са братски народи.Голям, много Голям!Добросърдечен, добронамерен, човечен, умее да контактува с абсолютно всички?Дипломацията и мира са в основата на развитието на държавите!Поклон пред силата на господин Борисов!Искам да забременея от НЕГО!
39
4
 
9
 
! Отговори
УНИЩОЖИХТЕ БЪЛГАРИЯ преди 4 години
Тук не си получихте заслуженото но от господ няма да се измъкнете презрени комунистически престъпнициИзбихте цялата интилигенция учители,свещеници, офицери и дойдохте вие гешевкарите простите тикви с каскети

Спонсорирани публикации