Борисов нареди спирт от резерва и призова: Без паника за коронавируса!

У нас към момента няма болен, увериха здравните власти
Обновена: 28 фев 2020 12:54 | 28 фев 2020 12:06, Веселина Йорданова
166
Борисов нареди спирт от резерва и призова: Без паника за коронавируса!
Снимка: БГНЕС, архив

Премиерът Бойко Борисов нареди да се отпуснат 100 хил. литра спирт от Държавния резерв заради голямото търсене. Борисов призова да не се създава паника и истерия заради коронавируса, като се изкупуват масово храни или дезинфектанти.

Към този момент няма доказан случай на болен у нас, увериха представители на здравните власти на извънредното заседание на правителството днес.

Премиерът нареди икономическият министър Емил Караниколов да предприеме мерки, за да няма недостиг на консумативи по аптеките.

"Още днес каниш българските производители, които произвеждат тези артикули, осигурявате им достъп до спирт и всички свързани с него производни, свързвате се с производители на маски или ако има такива, които биха могли да си претрансформират производството, да го направят", нареди премиерът.

След като стана ясно, че болен от новия вирус засега у нас няма, Борисов коментира: "Измислете един, че имаме, за да спрем да съжаляваме, че в България нямаме".

Той настоя да се говори само истината по темата и нареди да има два брифинга за деня, в които обществото да бъде информирано - в 8 и в 17 часа. Борисов поиска да не се политизира и хората да слушат само експертите.

Здравният министър Кирил Ананиев съобщи, че ще работят още две референтни лаборатории за изследване за коронавирус освен в София - във Варна и в Стара Загора.

До края на работния ден ще има указания до всички оброщпрактикуващи лекари за попълването на болнични за карантина.

В момента по всякакъв начин трябва да се успокоят хората, нареди премиерът.

"Всеки ден имам някаква делегация, вие преглеждате ли ги тези, като идват? Те ме целуват, аз ги прегръщам", коментира Борисов по повод това, че публичните му срещи не са забранени.

"Хората да не се паникьосват и да изкупуват хранителни продукти, не че няма кой да ги внесе или няма да ги запълним, но е безсмислено. И това ще отшуми, ще мине, казват го всички доктори", успокои премиерът.

По думите му властите нямат никакво основание, ако се появи случай на болен, да се скрие информация или да не се каже.

"Щом го има там, то ще дойде, около съседите виждате, навсякъде има, и като дойде, то но не значи, че нещо по-различно от днес се е случило", обобщи Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На територията на България се провежда експеримент, проверяващ в реално време и на терен какво представлява корона вируса, какви мутации ще направи, колко е смъртоносен и т.н. ако не се предприеме нищо за спирането му. За това тук няма да разберем има ли заразени!!!!!
99
1
 
13
 
! Отговори
порко подрисоф преди 4 години
вие сте прощи и аз съм прощ. сипете си по едно спиртче, аз ше си отлея от коняка на макаронеца и че се чукнем. кат ша са мре да сме на градус поне.
98
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С по 3-4 изследвани човека на ден няма да има още доста време заразен човек Вервайте, че нема:(
97
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Б.Борисов:"Измислете за един заболял от корона вируса,та да забравите за хасиендата ми в Барселона"
96
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Суджук няма.Одавна е изяден от управниците.Не случайно такива гуши са направили.
95
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименСпирта в кръвта се разрежда и изгаря мозъка и мъжките органи.
94
2
 
13
 
! Отговори
а суджук? преди 4 години
А Бойко с ракията върви и един суджук. Щом имаш ръка на резерва за спирт, ще разплагаш и с резерва за суджуци. По един суджук на българин!
93
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя става само за цирка,но то пък и цирк одавна нямаме,та най-добре е да го приберат в психодиспансера.
92
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Предлагам на трети март,всички кихащи и кашлящи да организираме един протест пред министерският съвет и парламента!
91
19
 
11
 
! Отговори
.. преди 4 години
стига сте плюли бе не ви ли омръзна.. България реагира супер адекватно до момента и човекът е прав. какво да ви каже ? все недоволни. за всичко е много прав и го казва ясно и точно. от вечерта и джи-питата ще имат инфо за процедура, ако случайно някой е болен от тоя вирус, а не от обикновения, как да се действа и така. в италия хората си живеят нормално и в околните им държави, тук няма още дори 1 доказан, ама ***, нали все иска да е в центъра на вселената.. държавата ни се държи адекватно
90
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И като плъзнаха едни глашатай."Нямааа вирус, нямааа вирус!"Абе къща има ли, се пита?"Нямааа вирус, нямааа вирус!"
89
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Тото"Абе, къде се покри опозицията? Само тролските пълчища са активни.Да вземат да предложат нещо градивно"Имам градивно предложение - да издавим управляващите като мишки в Искъра.
88
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оставка незабавна, при това положени война Русия Турция и корона вирус е по добре служебно правителство назначено от генерал Радев.
87
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Задължителни кучешки маски в парламента и ако има и противогази.
86
3
 
8
 
! Отговори
До размисли и страст преди 4 години
Абе и тука има"производители"ама те си плачат за разследване!
85
1
 
18
 
! Отговори
РАЗМИСЛИ и СТРАСТИ преди 4 години
''свързвате се с производители на маски''-Ами ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ са в Китай, и клечките за зъби от там внасяме понеже държавата която ръководиш цъфти от ''ПРОИЗВОДСТВО!
84
1
 
12
 
! Отговори
До 89 преди 4 години
Тотооооо,опозицията ли трябва да ви върши работата?Затова ли харчите милиарди народни пари,а по медиите само акъл раздавате,а резултати-никакви.
83
3
 
7
 
! Отговори
До73 преди 4 години
Много трябва да ти се Обяснява! Пак ти казвам,медицински консумативи и средства за защита(маски)при пандемия трябва да бъдат Стерилизирани с Етиленов Окис,местата където това може да се направи това не са много в България! Сега станали ти по ясно?
82
1
 
10
 
! Отговори
Solar Power преди 4 години
До ТОТО: Какво да задейства опозицията ? Тя няма нито един лост за управление :) Тук трябва да се задейства Амон Ра и никой друг.... но на всички трябва да е ясно,че ако някой се разболее има шанс само в Софпия ..... ако е някъде в Княжеството ще го натикат в някоя стая ще го заключат и само ще му пъхат храна и нови *** .... уриналки
81
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е каква опозиция да има у нас??? Тва пък какво е.