Радев: Малкият и среден бизнес са гръбнакът на нашата икономика

Държавният глава връчи награди „Златна мартеница“ на български компании
4 мар 2020 23:05,
80

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Малкият и среден бизнес са гръбнакът на нашата икономика и дава реални инструменти за повишаване на стандарта и качеството на живот. Необходими са плодотворни условия, за да може той да разгърне своя потенциал и за да бъде оперативен и конкурентоспособен. Това заяви президентът Румен Радев на церемонията по връчването на годишните награди „Златна мартеница“ за принос към българския бизнес, съобщиха от президентството.
Още по темата

 
Държавният глава посочи, че при високата динамиката и изострената конкуренция в световен мащаб, успех ще постигнат бизнес начинания, които развиват конкурентоспособност, човешкия капитал, високо качество и успяват да се адаптират към промените. „Именно малкият и среден бизнес е оперативен и гъвкав, той може да поема риск и да използва всяка възможност, така че максимално да е възползва от особеностите на пазара“, допълни президентът.
 
По думите на Румен Радев, за да постигнат по-добри резултати, малките и средни предприятия се нуждаят от прозрачна и предвидима нормативна среда, равни условия с големите компании, много по-улеснени, бързи процедури за разкриване на бизнес. „Администрацията и институциите трябва да бъдат партньори на малкия и среден бизнес, а не преграда пред развитието му“, заяви Румен Радев. Държавният глава заяви подкрепата на президентската институция за решаване на проблемите на бизнеса. Той посочи, че както и досега, на форумите, организирани при двустранни посещения у нас и в чужбина, ще бъдат канени за участие представители на родния бизнес.
 
Президентът Радев връчи годишна награда „Златна мартеница“ на „БАРД 90“ за успешен български земеделски производител. Отличие връчи и вицепрезидентът Илияна Йотова –  на наложила се на винения пазар в България компания „Сийуайнс“.
 
Организатор на „Златна мартеница“ е сдружението „Произведено в България – Съюз на малкия и среден бизнес". Отличията за българските производители бяха връчени за 26-а поредна година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
3
 
6
 
! Отговори
ББ преди 4 години
то лъженето по форумите и троленето няма нищо общо с действителността...ще ви чакаме на барикадите еничари,цената на живота на братята ми,на земята ни,на Историята ни,на бъдещето на децата ни...с кръвта на дедите ни е платена...и сме готови да платим с нашата за да може децата ни да имат дом и да не се отричат от нас...да не се срамуват от нас...чакаме ви на барикадите еничари,Бог да пази България,Свобода или Смърт,ковчезите нямат чекмеджета..алчни невежи
38
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ФактАма по чуждата телевизия друго казаха,казаха че има мигранти и към България.
37
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименТи имаш ли си понятие изобщо колко много учи един пилот?Това един завършен инженер.И задължително говори английски,не е като калинките,с преводачи.Да не говорим и за практичесите умения на пилотите и здравата им психика.
36
5
 
9
 
! Отговори
24 санта Надървен преди 4 години
Жена ми иска голем бизнес .Падала си по големи салами .Аз и казвам че без моя малкия бизнес ще умрем .*** тя иска голем !
35
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Румен Радев е възможно най-отдалеченият от понятието бизнес човек. Той не е изработил и една стотинка през живота си, само е нарчил държавна пара.
34
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ФактГърците псуват Борисов, че кръшка и не иска да поеме бежанци.
33
2
 
7
 
! Отговори
Хахаха преди 4 години
Разбирайте,великите олигарси не ни дават ръка да хванем и затова доим,който можем!!!
32
10
 
22
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Докато тоя изнасяше кухи речи под диктовката на Кака си, Бате договори opките да не влизат през южната ни граница и 40% по-евтин газ. Факт.
31
15
 
7
 
! Отговори
ББ преди 4 години
да видяхте някой друг да лази в краката на султана освен нашият,ние нямаме армии воюващи в Сирия,гърците също и изкараха народа си да защитят границите и домовете си,ако се държиш като роб...те приемат като роб...Народа ни не сме роби...ние сме смел и достоен Народ способен да защити дома си...политическата ни класа са предатели и чуждопоклонници...еничари убиващи Народа ни за пари...Свобода или Смърт..Оставки и избори докато не намерим Държавници милеещи за Родината ни
30
8
 
16
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Докато тоя изнасяше кухи речи под диктовката на Кака си, Бате договори *** да не влизат през южната ни граница и 40% по-евтин газ. Факт.
29
7
 
21
 
! Отговори
отговор преди 4 години
ама другарю Президент, точно вашата партия счупи гръбнака! или не знаеш?
28
17
 
9
 
! Отговори
ББ преди 4 години
докато Президента на Народа ни честваше саможертвата на загиналите за Свободата на Родината ни на Шипка...О,Шипка...прИмиера ви лазеше пред султана за да замеже кражбите с които трябваше да плати защитата на границата ни...пари дадени от ЕС...Бог да пази България
27
10
 
9
 
! Отговори
Boko bo преди 4 години
В краят на 89г Външният дълг е 10млрд$ при вземане около 2,5млрд$ при външни и вътрешни активи на Държавата в пъти. Днес след 10г управление на ГЕРБ външният дълг е 3ти по-голям без да има реална икономика дори и след като фалшифициране на данните. България е бананова република и като такава няма икономика в истинският смисъл на това понятие. Хората обаче мислят с нещо друго освен главата си.
26
14
 
10
 
! Отговори
ББ преди 4 години
безгръбначен е прИмиера ви които пропълзя на връх 3 март при султана да моли за милост...ЕС са дали над 300 милиона евро за защита на границата ни...ама те ги откраднаха с патриотите...и ако султана ги прати...голем смех,Президента на Народа ни единствен имаше смелостта да защити интересите на Народа ни...вие с откраднатото от нас през медиите които ние ви купихме хибридна война срещу Народа ни...ние сме Народ...ние сме Братя...ние сме наследници и последователи на Апостола...Свобода или Смърт
25
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да е жив и здрав президента ни и БСП!
24
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 30Коя е Неда!?;)
23
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя безгръбначен президент не разбира ни от бизнес, ни от гръбнациАко имаше гръбнак, щеше да се еманципира от Кака си, а неда се превръща в неин говорител.
22
8
 
10
 
! Отговори
ББ преди 4 години
та докато вие правехте "застрахователни" фирми ограбващи Народа ни и убиващи хора,Президента на Народа ни се обучаваше във военно-въздушен колеж в САЩ,Свобода или Смърт,Бог да пази Народа ни
21
5
 
7
 
! Отговори
ББ преди 4 години
то гинке ни вменявате,че не сме народ..на хапчета сме,че сме лош матрял....че ни давате ама плащате с нашите пари,строите и санирате на безбожни пари ама ние плащаме...и когато нямате аргументи по ваш ченгаджийски модел ни квалифицирате чалгарски,факти и аргументи...живеят ли пенсионерите с по 250 лв,а вие продавате животите им на скрап и си купувате апартаменти и къщи,Свобода или Смърт
20
4
 
5
 
! Отговори
Анализатор преди 4 години
Е, нали затова другарите ДС създадоха т.н. борци (мутри) в началото на деведесетте години! Унищожиха от корен всеки креативен човек с идеи за собствен бизнес и дадоха път на монополите и фалшивите фирми. Но другаря летец едва ли помни такива неща, все пак е летял високо в облаците където ВИС/СИК не можеха да го стигнат....?